Šta je novo?

LG Nexus 5

Verujem. Pratio sam šta ste pisali, pa sam ga zato uzeo u razmatranje. Ali setih se da se Atlantis vratio i pravi novi Cataclysm, što mi je oduvek bio omiljeni ROM. Tako da ću ipak probati njega.

Sta god stavio gledaj da izbegnes elementalx kernel. Opasno baguje sa google chromom. Zamrzne se chrome na 10sek kao iz sale.. Ostavi stock cata kernel ili idi na code blue

Stock kernel će biti za sada. I ranije sam preferirao stock.

Za instaliranje custom roma ti je potreban samo otkljucan bootloader

Крома је тешко ђубре изгледа баш лагује.

Izmaltretirali ste vise te telefone silnim flesovanjem. Te vam laguje, te blokira te ovo te ono. Stavite stock, nahranite kerove i ne dirajte... [emoji13] [emoji1] [emoji108]

Kada zamrzne, samo se pritisne status bar i odmrzne se Chrome. Iritira mnogo, ali eto resenja.
Sto bi se tako mucio ? Fleshni code blue uradi mali UV i imaces vrhunski kernel. Dosta je fluidniji u odnosu na ex ali malo slabije drzi baterija.
Ali kod kernela je uvek takva trgovina - performanse/baterija

Vidim da je vec pomenuto instaliranje Chroma roma i CB kernela, pa me zanima sledece. Ako dolazim sa stock-a i flashnem Chromu, da li odmah nakon flashovanja mogu i kernel da stavim ili moram prvo boot rom pa opet u recovery? Jer vidim spomenut je dirty flash u postu pre par strana, pa sam se malo zbunio :trust:

Vidim da je vec pomenuto instaliranje Chroma roma i CB kernela, pa me zanima sledece. Ako dolazim sa stock-a i flashnem Chromu, da li odmah nakon flashovanja mogu i kernel da stavim ili moram prvo boot rom pa opet u recovery? Jer vidim spomenut je dirty flash u postu pre par strana, pa sam se malo zbunio :trust:
Možeš odmah flešovati, nije problem.

Radi li nekome LightFlow na Android 5.1? Čim instaliram Light Flow, LED stalno svetli u beloj boji čim ugasim ekran. Verovatno negde grešim (ili ROM ima neki problem sa LightFlow).

Sto koristis taj program kada u romu imas podesavanja ? Naravno ako si na cata

uploadfromtaptalk1428491208720.png

Nisam video da postoji opcija za podešavanje boje LED za svaku aplikaciju posebno. Hvala. :)

Probajte aplikaciju Ampere, dobra stvar.

Vrlo zanimljiva aplikacija. Zapamtio sam kada si je preporučio, pa sam je upravo sada i probao. Sa brzim punjačem (1.8A) na Nexus 5 prikazuje prosečnu struju punjenja od 1660mA. Na oko 90% napunjenosti baterije obori do nešto preko 1000mA. Prilično dobre vrednosti.

Da, može da prima više nego s fabričkim punjačem. Mislim da sam i ja pisao rezultate, sa fabričkim je punio oko 1020ma, sa punjačem od S4 (mislim da je 2A) oko 1550.

Aha. Video sam kada si napisao rezultate. Od koliko Ampera je taj punjač od S4?

Napisao sam u zagradi :) a nemam ga više da proverim. Ali mislim da Samsung od Note 2 isporučuje 2A punjace uz S i Note seriju.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko je to dobro raditi, ja uvijek koristim fabricki punjac za sve.

Dobra je app koliko je mjerodavna ne znam, ali dobro dodje orijentaciono da se zna charging/discharging pa da se na kraju sabere i oduzme. Ionako mu treba cijela vjecnost da napuni bateriju pogotovo ako se koristi dok se puni, oduzmes struju praznjenja od struje punjenja dok telefon spava, dodje kao da ga na USB punis. A ako ga punis sa USBa, max 500mA, struja praznjenja 200-300mA, trebace ti bukvalno pola dana.
Ovo je njesra da hoce smisliti nesto bolje, mene smori cekanje da se napuni.

Ova app je prvenstveno napravljena da vidis da li ti valja kabl ili punjac, jer se dosta ljudi zali na sporo punjenje, pa kako i nece posto ga koristi dok se puni, a i telefon svakako ne ide u deep sleep dok je na punjaca. Ugasen bi se i brze napunio.

Poslednja izmena:
nexus 5 se puni 1%/m, ne znam sto ti je to vecnost.

nexus 5 se puni 1%/m, ne znam sto ti je to vecnost.
Koristi dok se puni pa ces vidjeti koliko treba (2-3h), pogotovo sa USB-a, tu treba 3-4h. Ne bi bila vjecnost da baterija traje barem 2-3 dana, ovako ako moras puniti bateriju 2x na dan i jeste vjecnost.
Zato ko izmisli brzo punjenje ima plus od mene [emoji108] Evo samsung je nesto uradio sa s6, vidjecemo.

nije losa opcija ni da ukljucis GPS navigaciju dok se puni sa USBa, jel si razmisljao o tome?

nije losa opcija ni da ukljucis GPS navigaciju dok se puni sa USBa, jel si razmisljao o tome?
Jesam, auto punjac, identicna situacija, vise trosi nego sto dobija. [emoji13] [emoji3]

Najbolje nasteliti da traje od ujutru do uvece da se puni preko noci, pa dok spavas ti da spava i on.

Poslednja izmena:
ne znam sto je problem da u toku dana stavis pola sata na punjac, dobijes jos 30%, tesko mi je da poverujem da nemas pola sata lufta kada (skoro) ne koristis telefon. po tvojoj prici ti ga koristis 16h bez prestanka.

Hehe u pravu si, nego sam u tom tripu, kad ga stavim da ne skidam dok ne dodje do 100%. Navika jos od Ni-Cd i Ni-MH dana.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno