Šta je novo?

LG Nexus 5

Za sad obećava :)

Kako toliko System zauzima ?! Kod mene na 5.0.2 najcesce 100injak MB,i primjetio sam da ne ide vise u minus. :)

Zncii Bootloader novija verzija, ja sam mislio da to mijenjaju sa novim nazivima i verzijama Androida da kazem (ICS, JB, KK, LP), s' obzirom da je 5.1 LP ?!

Formatira li se sve na telefonu kad se flesuje novija verzija Bootloadera ? :) Pa sta treba flesovati samo Bootloader i Radio, ovo ostalo "gazi" custom ROM svakako (system, boot, twrp recovery...) ? :)

Poslednja izmena:
Moja greska, gledao sam samo brojke i onu traku gore, jer je tapnuo na kesirane procese. Sve u svemu dobro je, iskesirao je sve, 140 kinti mu ostalo kusura :D

verovatno sabrao used, cached i free pa oduzeo od 2gb.:)

Nesto se mislim da ce memory leak-a biti i dalje u nekoj meri...ovaj "free" ram ce morati da postoji, i on ce uvek oduzimati odredjeni prostor i od used i od cached memorije.Fakticki je manje memorije na raspolaganju, jer sta ima koji djavo da zjapi ta neiskoriscena memorija.

Moja greska, gledao sam samo brojke i onu traku gore, jer je tapnuo na kesirane procese. Sve u svemu dobro je, iskesirao je sve, 140 kinti mu ostalo kusura :D

Da na to sam ciljao. Ako ćeš custom rom da stavljaš onda je dosta samo BL i radio (ne moraš ni to ali eto), rom i kernel ćeš imati u zipu, recovery ostaje custom stari.

verovatno sabrao used, cached i free pa oduzeo od 2gb.:)

Nesto se mislim da ce memory leak-a biti i dalje u nekoj meri...ovaj "free" ram ce morati da postoji, i on ce uvek oduzimati odredjeni prostor i od used i od cached memorije.Fakticki je manje memorije na raspolaganju, jer sta ima koji djavo da zjapi ta neiskoriscena memorija.

Pa dobro, uvek je tako bilo. Ne možeš popuniti memoriju do poslednjeg kilobajta. Čak je i LMK podešen na LP da krene da ubija aplikacije kad padneš na 32 MB free. To u praksi uvek bude malo više i eto. Ma 150 je super, nebuloza je bilo ono na 5.0 kad stalno drži po 300 - 400 free i ubija čim padne ispod toga, iako je LMK bio podešen isto kao sad.

Poslednja izmena:
Na sedmici ide cak i do giga nekad..oko 650 bilo danas "free"..nekad potpuno nestane cached.medjutim opet radi pod 5.0.2 bolje nego na ostalim uredjajima.Videcemo kako ce se ponasati 5.1 na duze staze.

užas, o tome sam ja pričao pre. i dok ne leakuje system opet je očajno keširao. (za) sada su obe stvari bolje na 5.1 :)

Najvise od svega mene zanima je l' ispravljen "mobile radio active" bug. Znaci ukljucite 2g/3g/4g i nek odlezi malo u sleepu. :)

kako da isključim da ne izlaze poruke na statusnoj liniji kod v5.0.1 na lollipop, da se ne vidi deo teksta samo da imam obaveštenje i ništa više ili da zaključam da ne moze da se vide dok ne otkjučam poruke. Hvala

Ljudi treba mi telefon hitno a probao sam da flashujem taj novi imag i stao mi je dok se pali okrecu se oni kruzici u boji.

Pratio sam ovaj tutorial : http://www.gottabemobile.com/2015/03/10/how-to-install-android-5-1-lollipop-right-now/

Probao sam sa linuxa.

Imao sam pre toga 5.0.1 stock ali rootovan.

Evo i kako je prosao flash:

[root@localhost hammerhead-lmy47d]# ./flash-all.sh
sending 'bootloader' (2579 KB)...
OKAY [ 0.195s]
writing 'bootloader'...
OKAY [ 0.804s]
finished. total time: 0.999s
rebooting into bootloader...
OKAY [ 0.001s]
finished. total time: 0.001s
sending 'radio' (45425 KB)...
OKAY [ 1.535s]
writing 'radio'...
OKAY [ 3.131s]
finished. total time: 4.666s
rebooting into bootloader...
OKAY [ 0.001s]
finished. total time: 0.001s
archive does not contain 'boot.sig'
archive does not contain 'recovery.sig'
archive does not contain 'system.sig'
--------------------------------------------
Bootloader Version...: HHZ12f
Baseband Version.....: M8974A-2.0.50.2.25
Serial Number........: 097fcae90245a77a
--------------------------------------------
checking product...
OKAY [ 0.100s]
checking version-bootloader...
OKAY [ 0.100s]
checking version-baseband...
OKAY [ 0.100s]
sending 'boot' (8930 KB)...
OKAY [ 0.500s]
writing 'boot'...
OKAY [ 0.759s]
sending 'recovery' (9648 KB)...
OKAY [ 0.551s]
writing 'recovery'...
OKAY [ 0.810s]
sending 'system' (1021552 KB)...
OKAY [ 32.226s]
writing 'system'...
OKAY [ 69.490s]
erasing 'userdata'...
OKAY [ 17.506s]
erasing 'cache'...
OKAY [ 0.630s]
rebooting...

finished. total time: 123.170s
[root@localhost hammerhead-lmy47d]#

Ako moze neko da mi pomogne da resim ovo sto pre treba mi za posao telefon a nisam mogao da sacekam magarac jos koji dan da probam kasnije ***. :mad:

Posto mene lollipop stalno zeza, te hoce te nece, ja sada koristim http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790 i sa time svaki put prodje

Edit: mada ne vidim sta je kod tebe problem

archive does not contain 'boot.sig'
archive does not contain 'recovery.sig'
archive does not contain 'system.sig'

ovo je normalno

Poslednja izmena:
Pa u cemu je onda problem, ako je to bilo normalno sto nece da se upali?

Dodje do onih "loptica" sto se vrte i to stoji. Da li neko zna kako to da resim?

Ljudi treba mi telefon hitno a probao sam da flashujem taj novi imag i stao mi je dok se pali okrecu se oni kruzici u boji.

Pratio sam ovaj tutorial : http://www.gottabemobile.com/2015/03/10/how-to-install-android-5-1-lollipop-right-now/

Probao sam sa linuxa.

Imao sam pre toga 5.0.1 stock ali rootovan.

Evo i kako je prosao flash:

Ako moze neko da mi pomogne da resim ovo sto pre treba mi za posao telefon a nisam mogao da sacekam magarac jos koji dan da probam kasnije ***. :mad:
Koliko dugo si čekao da se vrte kruzici?

Dugo se butuje, jedno 5 minuta, probaj da flesujes onim sto sam ja stavio

Pokrenuo sam recovery i rekao mu da ga formatira i sad se upalio to je to.

Sad me zanima kako ponovo da ga rootujem? Jel isto kao na proslom lollipop-u ili ima neka druga verzija da se skida?

Pokrenuo sam recovery i rekao mu da ga formatira i sad se upalio to je to.

Sad me zanima kako ponovo da ga rootujem? Jel isto kao na proslom lollipop-u ili ima neka druga verzija da se skida?
Skines super su 2.46 (prebacis na fon), skines twrp, flesujes twrp, i iz njega flesujes super su

Jel baguje još nekom WiFi na 5.1? Stoji na Obtaining IP Adress često i neće da se konektuje. U početnom setupu se lepo konektovao, updateovao aplikacije, posle je puko WiFi i od tad neće. U međuvremenu instalirao i na devojkinom telefonu, isto stoji na Obtaining IP Adress.

edit:

Proradilo posle restarta Cisco rutera, nije se nikad ovo desilo, nešto ga je zbunilo :)

Poslednja izmena:
Meni se to vrlo cesto desavalo, mislim da je isto Ciscov ruter. Te prekide pravi neki uredjaj, ne znam zbog cega. Ja sam pre par godina imao neki Zte telefon koji je stalno "gasio" vezu sa ruterom posle odredjene potrosnje, nije nikad ista kolicina, ali je uvek kriv Zte. I nijedan uredjaj ne moze da se prikljuci na mrezu dok se ne restartuje ruter, bez obzira sto ima internet vezu. Od kada nema tog Zte, ne prekida vezu sa ruterom, medjutim tu je isto neki drugi telefon koji prekida vezu, ali ne toliko cesto. I ne, nije do N5 ni do 5.1 :D

Jel baguje još nekom WiFi na 5.1? Stoji na Obtaining IP Adress često i neće da se konektuje. U početnom setupu se lepo konektovao, updateovao aplikacije, posle je puko WiFi i od tad neće. U međuvremenu instalirao i na devojkinom telefonu, isto stoji na Obtaining IP Adress.

edit:

Proradilo posle restarta Cisco rutera, nije se nikad ovo desilo, nešto ga je zbunilo :)
I meni se ovo danas desilo :D prestao je i na S4 da radi wifi tad. TP link router.

Vrh Dno