Šta je novo?

LG Nexus 5

Ja ne shvatam za sta uopste koristite fb na telefonu? Razumem na kompjuteru, ali na telefonu?? Osim da cetujete, ne vidim svrhu, a za cet ima aplikacije koje su tri puta bolje odradjene kao aplikacija.
Pa povremeno pregledam sta ima novo. Da ga drzim u hibernaciji morao bih da startujem aplikaciju uvek od nule, ne bih imao notifikacije. Kome to odgovara bolje je da pristupa aplikaciji iz pretrazivaca.
Vojkane, meni fb uopste ne trosi nesto specijalno (stara verzija, ne radim update). A ram satire. :D
Mada, ni Tapatalk nije sjajan po pitanju rama.
5ad6f5dc825374bf64b7a6311c5ab221.jpg

Poslednja izmena:
Onda nemas fb notifikacije? Mislim da to nema svrhe raditi na bilo kom telefonu sa normalnom baterijom. Vecina moze da izgura dan, a nisam primetio da fb trosi bas toliko.
Može ako imaš 5 aplikacija. Kada imaš (dosta) više i sve sisaju struju, malo teže bude. A i ja koristim bt slušalice + spotify stream, pa svaki mah znači.

Mozes li mi pomoci,jer imaju neki popusti jos malo
Pa svima je ovo pomoglo... Republic of Serbia, ne SeriMo, na tri mesta valjda ima da se stavi. Ako je tako kod tebe ne znam šta drugo.

Pa povremeno pregledam sta ima novo. Da ga drzim u hibernaciji morao bih da startujem aplikaciju uvek od nule, ne bih imao notifikacije. Kome to odgovara bolje je da pristupa aplikaciji iz pretrazivaca.
Vojkane, meni fb uopste ne trosi nesto specijalno (stara verzija, ne radim update). A ram satire. :D
Mada, ni Tapatalk nije sjajan po pitanju rama.

Da, to ove nove nešto drndaju bateriju. Tapatalk bar ne radi kao servis pa lako izleti kad zatreba memorije, kao Chrome npr. Fb je prioritetan pa onda druge aplikacije budu izbačene da bi on ostao.

Na sta bese treba obratiti paznju prilikom kupovine Nexus 5, da li ima mrtve piksle, vibraciju i jos nesto ili?
I od koje serije tj. datuma proizvodnje su oni sve to resili?

Ja sam pazio na vibraciju, ekran (piksele) i stanje lajsne oko telefona. Obrati i paznju na dio oko sim slota, meni je pukao posle 2 nedelje (crtica se pojavila).

Takodje, da li su klimavi power/volume tasteri.

Ljudi to za klimave tastere nema potrebe da se opterecujete, svi su oni pomalo klimavi. Gledajte vibraciju i pixele, i naravno kakvo je vizuelno stanje samog telefona. Moj telefon je iz prvih serija i nema nikakvih fabrickih gresaka.

Veoma moguce.. Pogotovu sto je CEO huawei pre par dana najavio napad na apple u americi.

Ako nista siguran sam da ce njihov nexus imati touch id senzor :)

http://www.droid-life.com/2015/03/04/huawei-nexus-google/

What if that phone manufacturer had already been decided on? What if Google has decided to go with Huawei? According to Kevin Yang, the director of China research at iSuppli, the deal has already been signed – Huawei is making the next Nexus phone. 

In an interview with The Verge at MWC, Huawei’s CEO Richard Yu talked about their plans for the US later this year. He mentioned a reliance on Google, which means they will ship their phones here with stock Android. Part of that is to avoid concern from customers over potential spying rumors, but maybe that’s a sign of Nexus things to come.

Poslednja izmena:
Na sta bese treba obratiti paznju prilikom kupovine Nexus 5, da li ima mrtve piksle, vibraciju i jos nesto ili?
I od koje serije tj. datuma proizvodnje su oni sve to resili?
Ne znam odakle si, ali u NS ne moze da se nadje ovaj telefon. Devojka hoće da kupi, i nema ga nigde. Jedino preko oglasa.

@Uros Novakovic, @BokyJ

OK, hvala vam. :) A piksele kako mogu da proverim, da li preko neke aplikacije ili se mogu golim okom videti? I sta se desava ako je vibracija losa jel slabija ili tandrce? :) I od koje bese ono serije su oni sve to sredili, kako se bese gleda godina proizvodnje? :d

@zholinho
Nisam ni mislio nov telefon vec polovan. :) Mada vidim da su i polovni retkost na oglasima. :)

Skini Antutu tester i tu imas nekoliko boja. Lako ces uociti ako ima neki mrtav. Tandrce ubija. :D

Piksele pogledaj sa nekom app koja prikazuje boje preko citavog ekrana i vidjeces ima li ili nema mrtvih/zaglavnjenih. Vibracija kazu da tandrce uzasno, kod mog primjerka nema tog ruznog zvuka nego je ok.

Zavisi koliko je star telefon, ako je do godinu dana mislim da ti je serija nebitna tj. da ces imati ovu na kojoj su otklonjene bubice.

ne.petice jos ima, i dalje je u ponudi.tableti sedmice su prestali da se proizvode i nisu vise u ponudi

Got a tip from Artem Russakovskii and if you don't know who he is, well he predicted most new android version roll outs. 5.1 should begin rolling out by the end of this week starting with the nexus 7 2013. Those are Google's plans although subject to change.

Sa xda..

Tacno su cekali da prodje predstavljanje s6 i m9 jer su oni imali 5.0.2 u sebi

Poslednja izmena:
E stvarno google vise smara, otegli su ga sa 5.1 do maksimuma

Edit:
Gledam sada cene na kp, i ladno je telefon poskupeo, 16GB su sada preko 300 eura novi
Dobro sam ja ugrabio 32GB za 320 eura.

Poslednja izmena:
Na kp?

Aha vidim ovaj iz Apatina. Pitanje je da li su te cene, posto vidim da je kod svih drugih 320 eura

Poslednja izmena:
Apatinac je zakon. Najbolje spakuje mob kada ga salje i hoce da prihvati mob na popravku. To sto mene mrzi da ga saljem,to su vec druge price :)

Kod nas u BiH je blizu 280€ nov. Mada oglas zakon, nadje se dobro ocuvan za oko 220€ pa na dalje. Ici ce cijena dole naravno, nema raja para da kupuje, ni one od 50€. :) Ja ipak cekam da cijena padne kao sad Nexusu 4 pa vjerovatno kupim (pretpostavljam kraj godine ili pocetak sledece), svakako nikakva zurba. :)

Apatinac je zakon. Najbolje spakuje mob kada ga salje i hoce da prihvati mob na popravku. To sto mene mrzi da ga saljem,to su vec druge price :)

Istina, posten je decko. Meni je G2 imao 2 mrtva pixela i odem do Apatina, nadjemo se i bez puno price mi vrati novac posto nije imao zamenu u tom trenutku. Tako da preporuka za njega.

P.s. meni je telefon i dalje na servisu, evo ima vec 2 nedelje od kako sam odneo... Nista ne javljaju, vec pocinje da me nervira. :mad:

Poslednja izmena:
Evo malo da unesem pometnju.. ;) Sa xda. Lik 30min posle njega potvrdio istu pricu.. Da li loze,ne znam..

Just got my hands on with Android One Nexian Journey (since I'm living in Indonesia), I have to say this thing is much smoother than my Nexus 5 with the same apps installed, no occasional frame drops or stutters. Damn, Android 5.1 is already show its magic.
/end of OT

Edit: inace mnogi misle da ce biti pusten u nedelju ili ponedeljak. Valjda u isto vreme kada je neki event appla :)

Poslednja izmena:
Ja ne verujem koliko ovi "kinezi" dobro rade. 512 RAM i tako fluidno, bolje nego na N5... Ali sto oni imaju prvi 5.1 ?

Odgledah par klipova tog nexiana i cherry-ja. Nije lose moram priznati. Animacije su fluidne,mada to je verovatno zbog slabe rez ekrana tih mobova..

Videcemo,nadam se da ce ga pustiti u ponedeljak :) smorio me restart moba svaki drugi dan.

Ma samo da poprave mem leak sve ostalo je i ovako super

Nazad
Vrh Dno