Šta je novo?

LG Nexus 5

Moj kolega takodje ima problem battery drain-a na lolipopu tako da nisi jedini slucaj nazaloat, isto sve stock.

Poslednja izmena:
Ja nesto nemam problema sa batt. Odmah po prvom paljenju telefona sa sam blokirao g+, gphotos itd, tek onda ubacio sim, dodao gmail i druge naloge i podesio telefon prema svojim potrebama. Sot se krece oko 4h, od 6-7 ujutru do 8-9 uvece bez vecih problema. Kad ne koristim wifi nego samo 4g, mora oko 6 na punjac.

Super stvar je i sto se veoma veoma brzo napuni do 100.

Licno ne koristim telefon non-stop i najvise sto mi je izvukla baterija je bilo sot - 4 ipo sata na 1d9h od punjenja. Od interneta samo je wi fi koriscen (ne sve vreme), imam par sinhronizacija, osvetljenje je adaptive. Ponekad ode i brze, ponekad mi recimo stoji 3 dana a sot jedva 1h i tako, uglavnom sam zadovoljan.

Poslednja izmena:
Evo sta kaze dev cataclysm roma po ovom pitanju.

"Thanks, i was already aware of it. It's indeed a leak but i'm not sure if it will fix all the leakages in LP
Google dropped a bit the ball on Lollipop. For example all those fancy animations and callbacks makes the code flow a mess and lot of code is executed uselessy many times
Remember the lockscreen wallpaper lag we had few nightlies ago? My code wasn't wrong, it just loaded the pic from sd on lockscreen update.
Then i realized the lockscreen update is executed dozen of times in few millisecs with apparent no reason at all, thus creating the lag cause accessing the internal storage so many times in so little time. To fix the lag had to preload the pic"

U sustini pitanje je da li je to jedini leak. Evo i on pise da je google izbacio maltene beta OS :)

Poslednja izmena:
Drugari da se polako zvanično odjavim iz teme, uzeo sam 1+1 i uskoro ću da prodajem moj n5 koji me je fino služio ovih 9 meseci.
Da ne bude totalni off. Videh danas ovo za leak. Nadam se da će stići uskoro jer je baš dosadan problem.

Da li se moze podesiti da se javim na telefon glasovnom komandom? Tipa kao sto mogu sa ok google da pozovem tako i da se javim. Nova launcher je u pitanju, a gnow mi je ugasen.

Sinoc malo surfovao i prvi put iz cista mira poceo da laguje telefon, pogledam u apps i ono 500 mb system po prvi put, reko ajd da ga rr pa da spavam. Ja ga restartujem i on dok je boot na logo-u zakuca i ugasi se. Tako jos 2 puta i na kraju kad je boot, skroz mi nestali google procesi iz telefona, nema play store, nema pola stvari, izbacuje error kako moram da se prijavim. Uglavnom, hteo sam da probam slimkat vec neko vreme, bar do 5.0.3 ako poprave leak, a eto desilo se ovo pa taman da ga flashnem. Imam iskustva sa instaliranjem romova i recovery na samsungu, pa me zanima da li moze kratko upustvo ili link ka istom za N5 i koji recovery da ubacim? Sto se roma tice to nije problem, skinucu ga sa slima, nema razlike u instaliranju. Hvala unapred.

Twrp poslednji. Prvi link na Google.
Trebaće ti otključan bootloader.

To ti se desilo na stock romu? ***

Da na stock romu, a eto od kako je izasao radio je perfektno... Eh sad, nasao sam twrp stranicu i link za N5, pretpostavljam da moram prvo otkljucati bootloader kako bih root pa instalirao recovery?

https://www.youtube.com/watch?v=Q7oLkWHwues Da li ce ovako raditi?

Poslednja izmena:
Otkljucavanje bootloadera ti brise sve sa moba. Cisto da znas

Nije problem brisanje, samo mi treba redosled kojim sta ide, nisam do sada otkljucavao bootloader. Odnosno da li mogu odraditi to kao ovaj preko videa ili ima neki drugi nacin?

Poslednja izmena:
Otkljucao bootloader, rootovao telefon, instalirao recovery i instalirao rom. Videcemo kako radi :)

Poslednja izmena:
Svo vrijeme sam na KK i koliko vidim ovo sa Lolijem ide baš kilavo. Android kao da se polako "umara".

Čini ti se.. Kod mene na htc one m7 sve kliza. Nemam mem leak, sve radi kako treba, telefon nikad nije bio brži i fluidniji.

Kod mene na N7 2013 nema memory leak-a.
Ni jednog jedinog problema nisam imao zapravo, jedino kod total commandera (raspakivanje rar fajlova), dakle ne do petice same po sebi.

Da je leak uzrokovan nekim problemom u "korenu" postojao bi kod svih.
Znači srediće se vremenom situacija.

Lolipop leti, ali samo postojanje leak-a koji mi i nije bio do sinoc toliko cest i veliki, navelo me je da probam slimkat, bar dok ne bude fix. Za sada slimkat radi veoma lepo, tek sam ga stavio treba da se slegne, pa da vidimo bateriju kako drzi. Jedino me je nervirao dpi jer je 370, pa sam stavio na 480, ali iako je bio pre na 480 nekako mi opet veliko. Sta mislite, koji bi bio dobar?

400 ftw :p
i ikonice na 120% u novi

stavi elementalx kernel, bolja je baterija nego na slimovom

Koja zastitna folija je najbolja? Imam neku mat foliju, lepo je nalepljena, super stiti, ali, i to veliko ali, malo je "zamutila" ekran, kao da je masno izmedju ekrana i folije.
Bitno mi je da ne pravi jak odsjaj od sunca, ne skuplja otiske (manje/vise mogu da se naviknem). Cena nadam se ne previsoka za foliju :D

Trenutno na 1d21h i oko 2h sot, ima jos 44%. Deluje mi da je baterija dosta bolja nego na stock kk i lp, ali me zanima sta jos osim poboljsane baterije, donosi elementalx? Jedino kernel nisam nikad menjao, uvek sam koristio romov, pa ne znam tacno sta donose.

Pa bateriju uglavnom. Elementalx ima svoj governor koji ne ide toliko često na max freq kao što radi stock ondemand. Možeš i undervolt da uradiš, bude malo hladniji telefon. Ima i još par opcija tipa swipe to sleep, dt2w (koji troši bateriju)...

Nazad
Vrh Dno