Šta je novo?

LG Nexus 5

Meni prihvata...isto nemam cekirano ono gore. 3 telefona, 3 razlicita ponasanja. :d

Znam da moze da zvucni pogresno, ali mi je laknulo kada sam procitao, ja sam na ivici sa zivcima bio zbog baterije... Ipak imaju random bagove sa 5.0 i kao takva nije ni trebala da bude pustena, bolje da je pomereno za decembar jer je ovako apdejtovati prava lutrija da se izvuce L koji nece bagovati...

Nista onda, ostaje nam da cekamo 5.1 ili mozda 5.1.x/5.2 da bi radio bez vecih problema...

Ma to će biti 5.0.1, ko da čeka 5.1

Druže koliko si iskukao na forumu svaki dan na svakih par sati, obaveštenje, mogao si već 58 puta da flesujes telefon i da se poigras i još 35 puta da se vratiš na KK u slučaju da ti se ne svidja. Dobio si par puta uputstvo ništa, imaš na Google-u ukucaš magične "how to flash Nexus to lollipop", opet ništa... Ja ne znam šta je problem više da kukas svaki dan...

Pa nije problem samo kazem da ko nece da flesuje nego ceka abdejt preko telefona da zna da ako mu se desi error

Po meni najpametnije bi bilo sacekati neki 5.1 aBdejt, jer ovaj 5.0 ima problema left and right. Svi se zale na ponesto.

Po meni najpametnije bi bilo sacekati neki 5.1 aBdejt, jer ovaj 5.0 ima problema left and right. Svi se zale na ponesto.
Pa kad su požurili da izbace ažuriranje da bi stigli Motorolu i LG

Eo5YZzZ9USXLNpjTBIYtfPUfrvJ5sWSeL8O5Id23hUf1PSEW5WFt2wmRrkyNZXjjSe8zDpMhkFi11ObnnhOOc4hcZMZWNoQRIVVgFdo4lMOifak=w365-h290-nc

Svaki put kada dodjem samo neko nesto kuka, pa da i ja kazem moje mišljenje posle nedelju dana korišćenja. Imao sam jedan bug nije htela da mi radi camera udjem ali nije mi uzbacio error i posle restarta je proradilo. Primetio sam onaj bug sa curenjem memorije ali nisam osetio u radu ne bi ni skontao da nije krenula polemika ovde. Baterija mi je malo bolja neki 10-20% bolja nego na KK i performanse takodje. To bi bilo to ja sam zadovoljan korisnik i mislim da ce mi ovaj Nexus 5 biti telefon koji najduže nisam menjao [emoji7]

Poslednja izmena:
sve ok za sada, rama sistem zauzima 145mb posle 20 sati uptime, nista ne steka, jedino ovaj zvuk kada pritiskam dugmice mi je cudan nekako prekratak i tih

Vecinom smo (za sada) na stoku, ali kada krene stancanje custom ROM-ova i nakon par verzija (dana), poliranja istih, optimista sam da ce ovo da bude do sada najbolja verzija androida.

Edit: @spikektm je instalirao meni zanimljiv ROM, cekam njegove utiske za par dana, mada vec mogu da namirisem specijalitet zvani Cataclysm i Purity. ,)

Poslednja izmena:
Kupio sam Nexus 5 skoro i evo snimio kitkat, pa koristio par meseci, sad koristim od kada se pojavio Lolipop i ovako stoje stvari sto se tice baterije:

batterykitkat.png
VS
lolipop.png

Poslednja izmena:
Kako odraditi root vec updateovanog Nexusa na 5.0? I da li je moguce i kako onda promeniti belu pozadinu u app draweru,tj da li ima neka dobra dark tema ili nesto slicno? Hvala!
Moram da se citiram i pitam jos nesto :)

Elem,kad se na Nexusu odradi root i npr custom recovery,a ostane se na stock romu,kako funkcionise onda update androida?Da li se i dalje moze povlaciti oficijelni OTA update ili...? I da li je moguce za potrebe garancije vratiti telefon na stock?

Koju aplikaciju mi preporucujete da pobrisem ove nepotrebne sistemske aplikacije u lolipopu? I ako ima nesto sto ne smem da brisem da mi napomenite dok jos nisam zeznuo :D

Root explorer, ja sam obrisao slides, docs, hangouts, sheets, calendar, one korean i pinyin input.

Poslednja izmena:
Da se nadovezem na pitanje. Ja sam te sistemske "Nepotrebne" stavljao na disable. Ima li razlike ako se potpuno uklone sa telefona ili je to dovoljno?

Google+,Google play music, fit, photos, email(ne gmail nego onaj stock) da li je i ovo bezbedno za ukloniti? :)
Nemoj da brises taj stock mail i exchange koji ima istu ikonicu. Ako to obrises neces moci drugu mail adresu da ubacis u gmail. Makar sam ja takav zakljucak izvukao namestanjem gmaila na lollipop previewu

Root explorer nije free, ako se bas tako zove. Sad pogledah i pise da je 3,91$.

Da i ja videh da se placa pa sam potrazio drugo resenje, mrzelo me da vijam pirate.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jumobile.manager.systemapp&hl=en

Ovaj mi je odradio posao. Izbrisao sam i taj stock email ali ne i exchange, zakasnio sam sekund da vidim tvoju poruku *** :D
Imao sam vec dodate jos dve adrese na gmail pored google-ovog maila i radi bez problema, nadam se da cu mocu dodati jos u buducnosti ako zatreba :)

Poslednja izmena:
Па и са titanium backup-ом можете брисати непотребне апликације и бесплатан је...

Na novom Viberu izgleda da je popravljen problem sa baterijom.

Ja sam obrisao onaj prebuilt email a ostavio sam PrebuiltExchange3Google
i normalno sam dodao yahoo sada u gmail.

Pojavio mi se,malopre,update.
Lepo ja skinuo,isao na install.
Kad sam se vratio,imao sam dosta opcija,jedna od njih je ponova bila install,medjutim,tu sam morao da izaberem neki zip,a ja ne znma gde se on uopste nalazi.
Vratio sam se nazad,i sada mi je telefon ponovo na 4.4.4.
Kako opet da dobijem update,ili sta uopste da radim?

Nazad
Vrh Dno