Šta je novo?

LG Nexus 5

Ja sam sa mojim definitivno na ivici nerava sto se baterije tice... Obrisao cache, disableovao GMusic, G+, G Newsstand, G Search off, GFit obrisan, lokacija off,G Movies obrisan, 2g upaljen... Skinut sa punjaca pre 30ak minuta baterija 93%... System vuce iz nekog razloga, nemam ideje, odlazi ok 10,6-11% po satu (po BBS-u)... Jedino reset ponovo a za to nemam zivaca... Definitino nesto nije u redu, na KK sam komotno izvlacio preko 5h SoT-a, sada na L-u ne mogu da prebacim 4h...

Sacekacu jos dan-dva da slegne, probati ponovo system restore... Ako se i posle toga ne sredi mislim da moj N5 ide u oglase...

Ja sam sa mojim definitivno na ivici nerava sto se baterije tice... Obrisao cache, disableovao GMusic, G+, G Newsstand, G Search off, GFit obrisan, lokacija off,G Movies obrisan, 2g upaljen... Skinut sa punjaca pre 30ak minuta baterija 93%... System vuce iz nekog razloga, nemam ideje, odlazi ok 10,6-11% po satu (po BBS-u)... Jedino reset ponovo a za to nemam zivaca... Definitino nesto nije u redu, na KK sam komotno izvlacio preko 5h SoT-a, sada na L-u ne mogu da prebacim 4h...

Sacekacu jos dan-dva da slegne, probati ponovo system restore... Ako se i posle toga ne sredi mislim da moj N5 ide u oglase...

Neee brate u oglase :( Sacekaj da se slegne. I ja sam imao svakakva iskustva, jednostavna ova prica oko Androida je takva, nekome radi dobro, dok nekome to isto ne radi OK i obratno. Sve ti zavisi od nake srece, kako ti se zalomi. Ali vrlo lako se situcija moze okrenuti, kad ubodes pravu kombinaciju :D

Juče sam uradio OTA update. Za sada nemam nikakvih problema niti sa baterijom, niti sa brzinom rada kada ga poredim sa KK. Čak nisam odradio ni factory reset.

Za 30h up system je na 600mb :) u narednih 10h ocekujem da se popne na 800mb i da krene reloadovanje svih apk,to jest da izgubim multitasking :)

Cekajuci slimLP..

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416434241799.png
    uploadfromtaptalk1416434241799.png
    254.4 KB · Pregleda: 200
prelepa je ona android animacija kad butuje, a sto se tice toga za ram cuvaj zivce sredice brzo verovatno

Ma ne pada mi tesko da restartujem mob svaka 2,3 dana :) to je minut posla..

Kad stavim wirless on i udjem da vidim koje mi mreze nudi pojavi se crna pozadina i ovo http://postimg.org/image/k6gwq867z/
Nekad se ne pojavi greska nego sacekam 15 sekundi i makne se crna pozadina i pojave se mreze. Ima li iko ovaj problem? Flesovao dam sve clear, rucno.

Neee brate u oglase :( Sacekaj da se slegne. I ja sam imao svakakva iskustva, jednostavna ova prica oko Androida je takva, nekome radi dobro, dok nekome to isto ne radi OK i obratno. Sve ti zavisi od nake srece, kako ti se zalomi. Ali vrlo lako se situcija moze okrenuti, kad ubodes pravu kombinaciju :D

Jednostavno mi je nelogicno da skidam sav "bloat" koji mogu i dalje nema rezultata...evo skinut sa punjaca 30min stoji na stolu samo na WIFI-u, baterija na 93% pada, ekran 5min max je paljen... i mean wtf... ugasio-upalio sam ga inakacio ga na lapu da se dopuni pa cu videti posle kakva je situacija...

Ja znam da je gugl fit meni trosio dosta baterije na kk-u, tako da sam ga sada odma obrisao.

mushmular jesi ugasio adaptive brightnes?

koristim lux... :/ GSam mi konstantno pokazuje app usage na oko 40%, od cega ~10-12% ide na system... Videcu veceras kako ce da se ponasa...

EDIT: 13.4% Android system + 13% System UI + 5.8% Kernel vuku... o.o ostavicu preko noci, just for the kicks, mozda se magicno-misticno nesto i promeni..

Poslednja izmena:
Imam Root-ovan telefon. Stigao je OTA 5.0. Hoće li biti nekih problema ako osim install?

EDIT: 13.4% Android system + 13% System UI + 5.8% Kernel vuku... o.o ostavicu preko noci, just for the kicks, mozda se magicno-misticno nesto i promeni..

Uh ovako je i kod mene bilo.. System ui oko 15%,google service oko 15. Cackao nesto,brisao i nestalo. Sada su servisi oko 5 a ui oko 2.

Poslednja izmena:
Ne mozes opstati na Androidu bez roota i BBS-a ili WD-a, da ga *ebes. Bez toga si donji, jedino kome ne smeta cuclanje baterije! :)

Dolazimo do one stare, da je Android bez roota poprilicno osakacen, ne mogu reci neupotrebljiv! :)

Poslednja izmena:
Nije ni cudo da stalno imate probleme. Ja nemam niti sam ikada instalirao te aplikacije.

Nije ni cudo da stalno imate probleme. Ja nemam niti sam ikada instalirao te aplikacije.

Nemoj pricati tebra. Svi ovi problemi su uzrok Google-a ne nas. Nemoj mi reci svi oni wakelockovi od Google Play Servicesa da su zbog nas, ili od kernala ono msm_hsic sto cucla, ima toga jos, samo koga sta pogodi, zavisno od regije, telefona, mreze, serije...i sl. :)

Stvarno ne znam kakvi vejklokovi, nemam kako da ih vidim. I nikada nemam drain (osim media server) i baterija mi traje normalno.

A kako znas sta prckas po tim procesima?

^
+1 za ovo sto rece Stjepan

Kod ovog apdejta je definitivno Google zas** junacki... Nekog je pogodilo vise, nekog manje. Problemi definitivno postoje, ako nista drugo nadam se barem uskoro objavi neke zakrpe ili apdejta da ispeglaju ovo...

A vas sa bbsom wd gsm baterijom pogadja sve moguce, pitam se zasto...

Ne znam kako ali sticem utisak da vi koji se lozite i koji ste optereceni tim programima imate konstantno problema sa baterijom.

Ja evo zareza ne znam da li ima dana kada on nema drain, nije mi nista jasno.

Poslednja izmena:
^Uglavnom te to sve pogodi pre nego sto instaliras bbs i ostala cuda,tako da..

Bbs inace instaliram tek kada vidim da nema dalje

Poslednja izmena:
To sto vi radite je neverending cycle.

Moj nacin za perfektno funkcionisanje je fles roma, disable location reporting, lokacije na battery saving, i nikako ali nikako ne izigravati hakera.

A najbitnije ako jedan dan baterija ode malo brze(vidim da svi baratate nekim procentima u mili sekundi) nikako ali ponovo nikako ne instalirati te app i praviti jos vise problema jer sumnjam da imate pojma sta radite, osim pukog nagadjanja, sto potvrdjuje da je vama drain kao zdravo stalno prisutan.

Poslednja izmena:
@telep

Imao sam i na KK-u pa mi nije pravio problema niti me je bilo sta pogadjalo... Posle apdejta na 5.0 odjednom mi se baterija sroza za dobrih 25-30%...

Nismo svi iste srece da nam je tranzicija na L prosla tako glatko i bez problema... Kul je znati da ima ljudi koji nemaju problema ali vidim da dobar deo ima nekih problema, neki se poklapaju neki ne... Da je i tebe zadesilo veruj mi imao bi mnogo frustracija pokusavajuci da "zongliras" oko baterije koja je pre 2 dana samo izvlacila preko 5h SoT-a i skoro komotnih dan- dan ipo koriscenja...

Nema potrebe za sarkazmom i da stalno napadas i podbadas clanove ovde kako nemaju pojma i da je do nas/njih jer nesto "prckaju", mislim ono... Premotaj slobodno par stranica nazad i vidi sta sam sve ukljucivao/iskljucivao i brisao da bih mogao koliko-toliko da "normalizujem" drain baterije... I da i ja ne koristim G-search,G+, lokaciju i ostale stvari koje po defaultu odmah iskljucim jer su nepotrebne...

Poslednja izmena:
Nisam sarkastican, ozbiljno to mislim. Mozda samo ja imam srece.

Stvarno ne znam kakvi vejklokovi, nemam kako da ih vidim. I nikada nemam drain (osim media server) i baterija mi traje normalno.

A kako znas sta prckas po tim procesima?

KOjim procesima? Ne prckam ja nista po systemu jedino sto se malo igram, jer volim da "mozgam" malo podesavam, experimentisem, sve sto je u mojoj moci da sebi prilagod (i najveca sitnica meni smeta ***)! Ali to nije nista rizicno (i lako je otklonivo) i sto bi uticalo na ispravan rad OS. To nije nikakvo prckanje i izmjenjivanje systema. To nema veze ni sa particijom /system niti sa systemskim aplikacijama. Nisam toliko ni nesposoban da radim napamet i da ne mogu pretpostaviti sta bi se desilo. :)

Imao sam 2 wakelocka (kernel msm_hsic i Google Play Services UserPresence) i sredio sam ih. I ta 2 wakelocka uopste nisu bila do mene. Nema potrebe da hvalis sve kako je bajno kad nije. Kreni Googleati pa vidi koliko korisnika se zali!

Sada radi sve extra bez i najsitnijeg problema, i bolje (brze) nego na stocku, zadovoljan sam, ako ovako bude i sa L-om odlicno! :)

EDIT: Nikam se nikad zalio na bugove u samom OSu vise sam komentarisao katastrofalan rad user aplikacija, i upravo su te koje su pravile probleme (od Tapatalka pa nadalje) :)

Poslednja izmena:
Ja ne hvalim, ali vidim da konstantno imate problema koji god telefon da uzmete, no to nije moj problem. Bitno je da ja nemam problema, a vama ostaje bbs.

Cemu bespotrebne prozivke? :/

Ja ne hvalim, ali vidim da konstantno imate problema koji god telefon da uzmete, no to nije moj problem. Bitno je da ja nemam problema, a vama ostaje bbs.

Sumnjam da i ti nemas BBS/WD, desice se nesto neplanirano garant zbog baga u aplikaciji ako nista. Meni je WD/BBSnesto obavezno za svakog korisnika, a evo i zasto na jednom skorijem primjeru:

Instalirao sam Here Maps. Bio je neki bug u aplikaciji, da kada je aktivan GPS , a aplikacija otvorena, iskljucis GPS prije nego sto zatvoris app, javice se wakelock, nesto u vezi GPS-a i lokacija. I kako ti to da skontas? I jel to rezultat prckanja i problem do tebe. A takvih je X slucajeva, hvala Bogu bagova dosta.
Na tapatalku mi je jedan forum bagovao (ali samo jedan), posle koga je CPU bio aktivan i pravio wakelock sve dok ne zatvorim tapatalk (pocistim) sa liste u recent. Kako to sve skontati bez neke aplikacije za wakelock. Kako cu ja primjeitit sta pravi to, a problem opet nije do mene i prckanja?

Nemoj prosipati suplju pricu da nikad nisi iskusio problem na Androidu... :) Ko kaze da nije bilo kakav, laze, ili ne koristi 3 aplikacije i to googleove... :) :D
Ako nista ugasio mi se tokom razgovora 5ti dan posle kupovine, jos na stocku i bez roota.

Poslednja izmena:
I sta kada dobijes taj wakelock, kako ga resis? Iskodiras novu aplikaciju?
Da li ih imam, verovatno, da li se opterecujem time, nikako, nije baterija neka konstanta pa da uvek traje identicno.

Ako mi se pojavi jednom u par meseci media server, ugasim telefon na 5 minuta i teram dalje.

Poslednja izmena:
U developer options imate Process Stats, pa u cosku ima popup meni iz koga možete uključiti još neke informacije.

Nazad
Vrh Dno