Šta je novo?

LG Nexus 5

Kupovao sam telefone u svim mogućim kombinacijama. I legalno i preko providera i na crno. Sada mi trenutno odgovara da prodjem što jeftinije za nov telefon a garancija me ne interesuje pa prihvatam i ove na toalet papiru.
Iskustvo mi je pokazalo da kada nešto crkne ni za najskuplje plaćen telefon sa garancijom od pune dve godine nemam mira.
Cela ova priča oko garancije vrlo lako ode u nekom drugom smeru pošto nadležni ništa nisu uredili niti uradili.
Elem, Nexus 5 mi ne bi bio problem da kupim preko oglasa a i nisam čuo za neke ozbiljne defekte kod puno primeraka osim onih u početku sa klimavim dugmićima i vibracijom.

Sad nesto pokusavaju da zastite kupce od silnih lazi i prevara, ali to ide bas tesko. Ali isto tako znam da ukoliko kupac zeli moze da trazi drugi uredjaj ali kod nas to nije praksa. Jer se uradjaji salju u ovlasceni servis gde imaju rok od 45 dana da se javi uzrok kvara i rese problem

Kupis "nelegalno", i ako se sta desi, sam svoj serviser. Radije bih ga sam popravljao nego nosio u te divlje servise makar i u garantnom periodu, osim ovlastenog naravno.

Inace, ja sam sebi servisiram robu izvan garantnog perioda, a narucim originalne dijelove od ovlastenih distributera, nevezano za telefone.

Znam kakvi krkani rade po servisima, cak i ovlastenim. :p

Poslednja izmena:
^sve si u pravu a i sam si dao odgovor da stvari nisu takve u praksi.
Lično sam od onih koji voli da igra na sigurno, pa sam i kasko za auto plaćao. Kada čovek shvati kako stvari funkcionišu u praksi, onda najbolje izvaga šta mu se više isplati.
Ja sam prvi za to da se stane na put "baticama" koji imaju radnje sa mobilnim telefonima i prodaju ih na debelo crno. Kada nadležni nisu našli za shodno da to urade, a u drugim 'branšama' teraju mak na konac, shvati čovek da ostaju jedino vetrenjače.

Izvrteo sam telefone u potrazi za crvenim Nexus 5. Ukapirao sam da je deficitaran. Pa se sada lomim da li beli ili ipak da idem na crveni? Kupujem za poklon, inače meni su obe boje očajne, ali ženskom svetu verujem da je lepše bilo šta osim crne. Kako beše kod belog su bočne ivice crne, a kod crvenog su i bočne crvene ili sam se prebacio?

Da. Ako ide za zensko bolje beli nego crni. Crveni se tesko nalazi

Jel ima neko na forumu trenutno crveni, jel stvarno vuče više na narandžastu nego na crvenu? Nikad ga uživo nisam video.

Bilo bi dobro da je tako, razmišljam se da se vratim u Nexus tabor a crni sam već imao, beli je frankeštajn tako da ako bi negde uspeo da snimim i opipam crveni možda bih se odlučio za njega ovog puta.

Pa mozes da uzmes crni ali da nabavis neki silikon crveni kao sto sam ja uradio :)

Bilo bi dobro da je tako, razmišljam se da se vratim u Nexus tabor a crni sam već imao, beli je frankeštajn tako da ako bi negde uspeo da snimim i opipam crveni možda bih se odlučio za njega ovog puta.
Jel ti stvarno ne smeta to što crni bude umazan ko svinja? Crveni je isti materijal.

Ja razmišljam da naručim dbrand zbog toga

Pa ne umaže se baš previše ali je znao da se umaže, o majicu ga obrišem ili šta mi prvo padne pod ruku. Inače ima najprijatniji materijal koji sam ikada koristio na telefonu, nikada mi nije niti ispao, niti skliznuo u ruci dok ga držim dok su iP5 i M7 bežali kolko god ih noge nose. Inače posle onog okruglastog N4 na N5 mi je malo smetao i oštar ugao između ekrana i bočnih strana, još neko nebitno zapažanje eto.

Ja obozavam moj plavi dbrand, sacekacu jos malo da vidim hoce li dati ponovo free shipping pa da uzmem crveni za promenu

Dobih dbrand glass, ali na ekranu imam obican protektor koji ne mogu da skinem, toliko je tanak i tako naleze da ne mogu uopste da mu odvojim ivicu, pokusao sam cak i iglom ali ne ide... Skoro i da se ne vidi da ga ima, jedino kad bi se bas zagledala ivica... Ako neko zna kako da ga uklonim neka da savet...

Ukoliko ne budem mogao da skinem, jel zanima nekoga dbrand glass, neotvoren po ok ceni, jer dzabe da mi stoji onda kad ne mogu da ga stavim?

Kako ne možeš da staviš ☺

Uzmi onaj debeli selotep i zalepi na ivicu ekrana i povuci, to bi trebalo da ti skine staru foliju

Na ranijim telefonima (Samsung) sam imao AMOLED ekrane, pa se ušteda energije postizala postavljanjem black theme-a. Na Nexusu to vjerovatno ne igra ulogu.
Može li samo potvrda da li sam dobro razumio ovo?

Jel neko ima problem sa kamerom posle flesovanja L-a? Od jutros ne mogu da otvorim kameru
9dbda2fa37e2410b01cb56f0f9478b30.jpg

Meni radi kamera. Inace ambient display je odlicna stvar. Samo nisam siguran da ce nam google u finalnoj verziji pustiti tu opciju,ali uvek ce biti custom romova :)
Objasnjenje koje stoji pored opcije ne govori sve..

Prilozi

• uploadfromtaptalk1414407105788.png
    uploadfromtaptalk1414407105788.png
    115.7 KB · Pregleda: 226
Meni kamera radi normalno...
@FkLoznica to sam i ja pričao juče,baš super opcija,biće je sigurno u konačnoj verziji,samo je pitanje dali će u nju da ubace i Double tap to wake....

Jos jedna zanimljiva opcija tako zvani smart lock. Ako namestite da vam prepozna lice preko prednje kamere nikada vam nece traziti sifru za unlock moba. Dok neko drugi cim uzme da ga otkljucava njega saceka sifra. Za sada fino radi

Prilozi

• uploadfromtaptalk1414410343991.png
    uploadfromtaptalk1414410343991.png
    87.2 KB · Pregleda: 242
  • uploadfromtaptalk1414410350374.png
    uploadfromtaptalk1414410350374.png
    138.1 KB · Pregleda: 242
  • uploadfromtaptalk1414410358813.png
    uploadfromtaptalk1414410358813.png
    113.8 KB · Pregleda: 235
Da bi sve te pametne stvari radile za dnevnu upotrebu trebaće 5000mAh baterija. :)

Realno.. :) zato se odmah i gase.. 5min igre je dovoljno

Chrome ima novu funkciju u android L. Da se iskljuce standardni tabovi i da se premeste u recents meni. Meni se ne svidja,al ajde..

Prilozi

• uploadfromtaptalk1414418215838.png
    uploadfromtaptalk1414418215838.png
    54.7 KB · Pregleda: 238
@fkloznica Reci mi da li mozes na tom preview da palis fon glasom na "ok google" dok je ugasen ekran, rekli su da ce moci bilo koji fon koji ima dsp a nexus 5 ga ima?

Uh. To sam odmah sve pogasio pri instalu.(mozda kasnije i obrisao) Mozda vojkan moze da ti odgovori na to pitanje.

Vrh Dno