Šta je novo?

LG Nexus 5

Пошто видим да ти је надимак ОЦ-ер што претпостављам да је од оверклокер да те питам нешто. Што ти апдејтујрш драјвере и уопште оверклокујеш компоненте иако оне раде добро чим их купиш из радње?

pa bivsi nik na ovom forumu mu je overclocker ili tako nesto. tako da sigurno voli da overklokuje stvari :)

Verovatno mu banovan pravi nalog, trolova kao što ovde troluje:)

a7ysepe8.jpg

Svakih 10 sekundi mi izlazi ova poruka : "no APN...".
Inace sam na slimkat pislednji rom 4.4.4, njegov kernel. Probao clear cache i dalvik, ali opet se javlja i bas nervira.
Desava li se jos nekome i ima li neko ideju kako rijesiti problem?

До ТТ-а је то.

Hmm neće biti da je do TT-a :)

Pošto meni se to ne dešava.

Pro verzija?

Kako volim što sačekam uvek taj update, a nikad ne žurim, jer znam kako momci "dobro odradjuju posao" :d

4.6.2 čini mi se da imam.

4.6.2 Pro i kod mene. Nemam problema. Purity + CodeBlue r172 kernel (ako je uopšte bitno).

Код мене је "фри" верзија. :)

4.6.2 Pro i kod mene. Nemam problema. Purity + CodeBlue r172 kernel (ako je uopšte bitno).
Druze i ja sam na Purity + ElementalX
Vidim da svi u Purity temi na XDA hvale CodeBlue kernal...
jeai li ti koristi ElementalX i jesi li primetio neku značajnubrazliku između ta dva kernela.....Hvala unapred....

haha, kakvo pitanje :D
ja ne da čekam da izađe update, već ganjam bete i alfe i nezvanične kanale da dođem do novije verzije...al zato skoro nikad nisam ništa overklokovao :d

http://www.androidpolice.com/2014/06/21/this-is-volantis-htcs-nine-inch-nexus-tablet/

8.9" Display at 2048x1440 (281ppi)
NVIDIA Logan 64-bit processor (Tegra K1)
2GB RAM
16/32GB internal storage
8MP OIS main camera, 3MP front facing camera
Aluminum zero-gap construction
Stereo front-facing speakers
8.91"x5.98"x0.31" body (that's 22.63x15.19x0.79cm)
418g (or 427g with LTE) (that's 14.74/15.1 ounces)

From the information available to us (beyond the above image), we've also learned some possible price points. Right now, the tablet is planned to start at $399 for the 16GB version, with the step up to 32GB costing $499. LTE connectivity would come at an extra cost, possibly in the $600+ range. Of course, pricing is something that can very easily change in the run-up to release.

Speaking of release, Volantis is expected to be the launch device for Android's L release, pegged for an unspecified date in Q4 2014. We definitely are not expecting this for Google I/O.

hmmm... mozda predstave samo ovaj tablet u okt novembru a ne i mobilni(nexus 6)

Poslednja izmena:
napiso sam u ovoj temi zbog statusa potencijalnog novog nexus telefona.

Još par dana kad bude Google događaj,pa cemo vecinu stvari znati...

napiso sam u ovoj temi zbog statusa potencijalnog novog nexus telefona.

Kopirao jesi, napiso nisi, mozda napisAo. Inace ne pise nigde Nexus 6.

A i naslov vidim zove se This Is Volantis, HTC's Nine-Inch Nexus Tablet.

Nexus 5 merenje kolorimetrom

Pošto sam odnedavno u mogućnosti da tačnije procenjujem kvalitet ekrana mobilnih uređaja uz pomoć nedavno kupljenog i1 Display Pro kolorimetra, ovog popodneva mi bilo dosadno pa rekoh malo da istestiram svoj Nexus 5. Zahvaljujući superkuretu i njegovoj Voodoo Screen Test Patterns aplikaciji koja poseduje sve što je potrebno, merenje je laganica. ColorHCFR za Windows je jako koristan program, njega delimično upotrebljavam i kada testiram monitore, a ovde mi je zgodan da lako procenim svetlinu ekrana i dubinu crne. Na maksimalnom osvetljenju moj primerak N5 javlja cifru od 481 cd/m2, na 50% je 251 cd/m2. Nije mi jasna ova GSMArena, njihovi rezultati su uvek različiti od svih drugih sajtova, kao kod njih N5 je imao 526 cd/m2 na maksimumu, na polovini 298 cd/,2, a to nije prvi put da tamo vidim veće rezultate nego što trebaju da budu... Dubina crne boje u mom slučaju 0.52 cd/m2 na max, 0.27 cd/m2 na pola osvetljenja.

Na redu je Calman u kojem sam proverio kakva je tačnost boja i Gamma vrednost. Mislim da svi mi vidimo i golim okom da N5 ima prirodne boje, ali ja sam se iznenadio koliko su one zapravo tačne. Sve primarne i sekundarne boje su unutar svojih kvadratića, neke od njih malo manje tačnije od drugih. Recimo najmanja tačna je Magenta, koja je tamnija nego što treba da bude. Crvena je relativno tačna, vidi se lepo po kvadratiću, ali malčice tamnija nego što treba, vidi se lepo u Gamut Luminance sekciji. Plava je recimo blago svetlija nego što se traži, zelena je jako dobra, tačna je i nije ni svetlija ni tamnija od referentne. Ostale sekundarne boje su takođe dobre, prosečna Delta E vrednost me je oduševila, izuzetno je niska, samo 1.42. Čisto da razjasnim, sve ispod 3 Delta E se smatra da je odlično, tako da na svojim Nexus peticama gledamo u dosta tačne boje. Temperatura boja je baš kako treba, barem na mom primerku - 6794K, iliti 294K odstupanja od idealne 6500K temperature. Bela je kod mene dobra - nije ni plavičasta, ni žućkasta.

Gamma vrednost nije skroz idealna, ali je dobra i iznosi 2.10 - idealna je 2.20. Ova vrednost od 2.1 znači da je slika sveukupno nešto svetlija, i zato se pričalo o nešto "ispranijem izgledu". Nije to isprano, ljudi vole onaj jako zasićen prikaz Super Amoleda, pa im ovo deluje bledo, a zapravo je ovo što imamo na N5 i najtačnije. Eto, toliko o ekranu na Nexus 5, on pruža dosta tačan prikaz, i i jedan je od bolje kalibrisanih ekrana na tržištu. Kačim rezultate merenja ispod, čisto za one koje umeju da ih protumače.

Prilozi

• merenje_n5.jpg
    merenje_n5.jpg
    763.6 KB · Pregleda: 241
  • calman1.jpg
    calman1.jpg
    570.9 KB · Pregleda: 241
  • calman2.jpg
    calman2.jpg
    546.1 KB · Pregleda: 227
  • calman3.jpg
    calman3.jpg
    630.8 KB · Pregleda: 220
  • calman4.jpg
    calman4.jpg
    615.4 KB · Pregleda: 212
Poslednja izmena:
+1 Hvala Gizmo na ovom testu i svaka ti čast....

Svaka cast Gizmo, odradi jedan testic i na N4 da vidimo koliko je LG popravio/pokvario situaciju :)

gizmo postao si profi kao anandtech sajt :) koliko mi nedostaje "ispran" displej nexus 5 :(

Poslednja izmena:
Svakako koristan test, Gizmo. Bravo. Rezultati su sjajni na fabričkim postavkama. :)

Ova vrednost od 2.1 znači da je slika sveukupno nešto svetlija, i zato se pričalo o nešto "ispranijem izgledu". Nije to isprano, ljudi vole onaj jako zasićen prikaz Super Amoleda, pa im ovo deluje bledo, a zapravo je ovo što imamo na N5 i najtačnije. Eto, toliko o ekranu na Nexus 5, on pruža dosta tačan prikaz, i i jedan je od bolje kalibrisanih ekrana na tržištu.

Ne vredi, ne možeš to ljudima da dokažeš. Vole ljudi da ekran šljašti i da svi ljudi na slici imaju crveni ton kože, kao da su nam preci Severnoamerički Indijanci, a ne Sloveni. Valjda su naučili da "tako treba".

Jedna od najlepših strana koju sam primetio prelaskom sa SGS2 su N5 upravo normalne boje.

Poslednja izmena:
Druze i ja sam na Purity + ElementalX
Vidim da svi u Purity temi na XDA hvale CodeBlue kernal...
jeai li ti koristi ElementalX i jesi li primetio neku značajnubrazliku između ta dva kernela.....Hvala unapred....

Jesam koristio ali davno tako da me ne mozes držati kao merodavnog. Tada nisam primetio neku razliku a koristim CB kernel ne samo što je odličan, :) već je i developer skroz dobar lik.

Ima, al' tek je taj režim odvratan, pola boja isprano, a žuta i crvena ubijaju, sve žuto kao da je farbano bojom za saobraćajne znake, a ljudi su i dalje Indijanci. Najprirodniji kolor profil na SGS2 je Movie (Film). Jedino tu sam koliko-toliko mogao da procenim približne boje na slikama.

Poslednja izmena:
Jesam koristio ali davno tako da me ne mozes držati kao merodavnog. Tada nisam primetio neku razliku a koristim CB kernel ne samo što je odličan, :) već je i developer skroz dobar lik.
Hvala na informaciji druže...Probaću Code Blue da vidim kakav je....

Nazad
Vrh Dno