Šta je novo?

LG Nexus 5

Исто прича.. Мени се мање греје од н4 али ду нијансе у питању.

Greje se malo i N5 kad radi, ali priča o tome da li se to zove toplo ili vruće je kao hvaljenje čiji je duži, a niko da pokaže...
Ako misliš da je mnogo topao, uzmeš neki od programa koji će očitati temperature sa senzora, pa ih uporediti za tuđim, dok je i tuđi telefon u istom režimu rada i sa istim softverom i... I onda skapiraš da je to skoro pa neizvodivo :)

Je l' radi za ovaj tel onaj TouchControl bivši PGM, ili ima neki drugi touch-to-wake app?

Moje iskustvo je da je baterija skroz ok. Prethodni telefon mi je bio Galaxy Nexus, za koji sam mislio da radi bas brzo dok nisam uzeo ovaj :) Baterija na njemu je bila dosta slabija ovde mi izgura ceo dan, data i lokacija uvek ukljuceni, nekad wifi nekada 3g, screen on 3-4 sata, malo igram igrice, vecina je internet surf, youtube, forumi novine i slicno. Jedino mi je ekran skroz bled posle amoleda, ali navikavam se. Sto ga vise koristim kapiram da su boje mnogo prirodnije i prijatnije za oci :)

Je l' radi za ovaj tel onaj TouchControl bivši PGM, ili ima neki drugi touch-to-wake app?

Izbegavaj TC na Nexus 5 kako ne bi imao problema sa prekomernim pražnjenjem baterije. Puno puta je pomenuto u temi da to nije najsrećnije rešeno. I da neće ni biti.

Poslednja izmena:
Za nedelju dana mogu da uzmem nov tel na Telenoru i odluka je pala na n5.

Trenutno imam htc one x.

Čitam i čitam ovu temu, ali moze neko na jednom mestu da izlista najvažnije stvari. Prednosti, mane, šta se kvari itd

Ako čitaš i čitaš onda si naišao 15x na isto razglabanje o potencijalnim manama (klimavi dugmići, vibracija koja skiči, neko je imao po neki mrtav pixel...), u zavisnosti od toga sa čega su prešli žaliće se da baterija kratko traje, da je ekran bled, da se greje, da jede malu decu. Doduše, ljudi mahom dolaze sa starijih Nexusa, pa im je skoro sve poboljšanje.

^ LightFlow radi kako treba.

Izbegavaj TC na Nexus 5 kako ne bi imao problema sa prekomernim pražnjenjem baterije. Puno puta je pomenuto u temi da to nije najsrećnije rešeno. I da neće ni biti.

A da li postoji taj 'feature' u nekom kernelu ili je u najavi, tipa Elementalx kernel itd..(EDIT: Vidima da ima, ali ima i drain znacajan..)? Imam Galaxy Nexus pa razmisljam se da li da ga prodam jer sam naviko na touch2wake..

Poslednja izmena:
Postoji ta opcija kod par kernela, ali solidno crpi bateriju. Kopirao je fkloznica link ovde u kome se objašnjava da nije moguće napraviti TC da bude štedljiviji, jer mora da napaja i displej (ne samo digitajzer) kako bi radio.

Evo temperatura procesora. Brpwsing , yt malo, playstore, viber. Je li normalno ovo? Kad pokrenem antutu bench popne se do 65.

Ukloni link, jer je piraterija zabranjena na forumu.

Poslednja izmena:
^ Ok je temperatura. Normalna je za takvo korišćenje.

A da li postoji taj 'feature' u nekom kernelu ili je u najavi, tipa Elementalx kernel itd..(EDIT: Vidima da ima, ali ima i drain znacajan..)? Imam Galaxy Nexus pa razmisljam se da li da ga prodam jer sam naviko na touch2wake..

Prevelike su ostale prednosti da bi se zbog toga premišljao

Ja sam zamenio Galaxy Nexus sa Nexus 5 i ni malo se ne kajem, prednosti su ogromne :) Dodatno u buducnosti ce se sigurno pojaviti i neki kernel na kome ce lepo raditi S2W ili T2W...

@n_131 Pre će Isus opet hodati zemljom. Čitam malo pažljivije. Hardver na N5 se razlikuje od drugih telefona na taj način da nije moguće napajati samo digitajzer, već mora ceo ekran, a to troši struju više nego kod onih telefona kod kojih se može digitajzer napajati nezavisno od samog ekrana. S2W i T2W I sada rade odlično, samo troše više baterije nego na drugim telefonima sa istim mogućnosti kada se radi o x2W.

@n_131 Pre će Isus opet hodati zemljom. Čitam malo pažljivije. Hardver na N5 se razlikuje od drugih telefona na taj način da nije moguće napajati samo digitajzer, već mora ceo ekran, a to troši struju više nego kod onih telefona kod kojih se može digitajzer napajati nezavisno od samog ekrana. S2W i T2W I sada rade odlično, samo troše više baterije nego na drugim telefonima sa istim mogućnosti kada se radi o x2W.

Moram da priznam da nisam u toku i nisam obavio dovoljno istraživanja, odgovorio sam po inerciji jer se sećam situacija sa prethodnim telefonima (Htc One V i HTC One X) gde su uvek postojali neki problemi sa prvim verzijama kernela koji su podržavali S2W, a na Galaxy Nexusu nisam ni koristio te funkcije.

Па не знам баш. Подељена су мишљења што се тога тиче :)

Флар2 је рекао да је самим кодом у кернелу онемогућена та опција и ако успе нешто да уради преко м8 кернела биће добро. Чини се да гоогле није хтео да стане на жуљ лг- ом г2 телефону

Poslednja izmena:
E pa drugari oprostio sam se od Note 3, i kroz koji dan idem da tražim prevremenu obnovu ugovora kod Vip-a, pa ću zvanično da imam svoj Nexus 5, a ovaj vraćam devojci. Ipak je ovo telefon koji mi najbolje "leži" :)

Magare ili ne, znate kako ono kažu "Nexus je Nexus" :d

Jednom Nexus uvek Nexus.
A sta devojci nije odgovarao Note3,moja žena prezadovoljna sa Note 2.....
Ali kad vidim kako leti moj N5 pored njega,jasno mi je sto si bas njega izabrao.....

Jok, ogroman je to telefon za nju onako sitnu :) Ne samo to nego jednostavno joj se više dopada Nexus, stalno kukala kako hoće nazad svoj telefon :D

Сморио се мало пре и ухватим да читам м8 дефект тему на хда.. Мало по мало па се неко јави да му је скроз изгребано стакло на камери ,фазон после 10ак дана. Уплаших се и реших да наручим ово..

http://www.slickwraps.com/Nexus-5-Lens-Protector-p/sw-nexus5-lenspro.htm

Међутим када се региструјеш нема Србија него само Југославија плус је шипинг 2 пута скупљи од самих налепница:)

Постоји ли нека алтернатива овоме ?

Jesu li original spigen caseovi na alie? Je li uzimao ko? Ako je nekom stiglo i dobar je kvalitet nek mi posalje tog prodavca da ne naletim na kopiju ako uopste ima originala :)

^ Ja sam poručio sa Aliexpress Spigen Neo Hybrid za Nexus 5. Videćemo kakvog je kvaliteta kada bude stigao (za približno mesec dana).

Vrh Dno