Šta je novo?

LG Nexus 5

Jeftiniji kod nas u Srbiji u radnjama, nego na Play store-u :D
Inace, cena mu je poprilicno spala. Mada ne zalim, radi kao zmaj :D
U skorije vreme bi valjalo da padne root. Samo me nervira sto nema memorisjku karticu, pa kad radim hard restar moram sve da kopiram na komp

za backup, znam Titanium backup ,ali opet fotke i ostalo, smoooor....

A hard reset, full wipe radiš svaki dan?

Jeftiniji kod nas u Srbiji u radnjama, nego na Play store-u :D
Inace, cena mu je poprilicno spala.

Koliko vidim ovim radnjama sto se reklamiraju na msvetu skocila cena sa 325 na 388e. Mozda zbog dizanja poreza na tehniku,mada oni ni ne placaju porez drzavi.. Ne znam..

Ne radim, Nego mu nisam pronasao do sad nijednu zamerku, pa neka bude ova oko SD kartice. :D

na tom sajtu, su navedene dosta pogresnih cena. Jedno je stranje na sajtu, drigo kad nazoves.
A pretkodni post se odnosio na cenu koja je na sajtu svimobilni, a i na moblini shop je oko 335e.

Poslednja izmena:
Imate kod Novosadjana na KP za 305 (crni/beli) i 325 (crveni). Cene na MS-u su napumpane, na samim sajtovima prodavnica su manje.

Poslednja izmena:
20e skuplji crveni.. !?! Su oni ludi,lopine..

Pa dobro, meni je razumljivo to na neki način. Noviji je model, malo je fensi. S obzirom kakve su cene na drugim mestima, ovo je skroz okej.

Pusti bre Loznicu on je Pirocanac, ovo "Loznica" je samo paravan :p

Ma.. Tim mafijasima kada dam i 5e preko stomak mi se prevrne za 180 stepeni.. Zato preferiram da kupujem mobove od obicnog sveta,ljudi koji dovuku par komada preko rodbine. Bolje oni da zarade na meni, ako treba i par eura vise, nego celavi tetovirani likovi koji glume ludilo i posle kupuju stanove od tog sverc kesa

Treba da postanem vlasnik nexusa 5 i ne razumem se najbolje u taj root , dajte neki najlaksi link i koji je najbolji a da nije stock, tacnije ima li nekih prednosti u odnosu na stock

Nemoj uzimati nexus 5 ako se ne razumes u root :)

Kakav najlaksi link ? Ne postoji najbolji rom,nego samo onaj koji tebi najvise odgovara :)

Treba da postanem vlasnik nexusa 5 i ne razumem se najbolje u taj root , dajte neki najlaksi link i koji je najbolji a da nije stock, tacnije ima li nekih prednosti u odnosu na stock

Za početak nađi Nexus Root Toolkit, njime rootuj fon, a onda nađi Xposed framework instalaciju, instaliraj, pa u preko nje skini GravityBox i XBlast tools. U ta dva programa imaš manje više sve blagodeti custom ROM-a.
Staviš onda i ElementalX kernel i miran si. Ako ostaviš i stock recovery (tj. ako ne ubaciš recimo TWRP) imaćeš i update sistema kada se pojavi sada u aprilu.

4.4.3 sa pročitao negde da se sprema za april.

Ala je lepo imati Nexus :D Samo nek stancaju ako treba svaki mjesec jos bolje...

Stjepan će tad preći na iOS :p

I zaboravih ala je lepo biti i binSr danas, pored imanja Nexusa :D

Kad uskrate podrsku za N4 kupicu od Loznice N5 za 150e :D

Giboslave velika je razlika 500+e za iP i do 200e za Nexus. Mislim cijena je tu najbitnija, ostalo se more trpiti :d

Poslednja izmena:
Za početak nađi Nexus Root Toolkit, njime rootuj fon, a onda nađi Xposed framework instalaciju, instaliraj, pa u preko nje skini GravityBox i XBlast tools. U ta dva programa imaš manje više sve blagodeti custom ROM-a.
Staviš onda i ElementalX kernel i miran si. Ako ostaviš i stock recovery (tj. ako ne ubaciš recimo TWRP) imaćeš i update sistema kada se pojavi sada u aprilu.

Da nije overkill i GravityBox i XBlast? :) Mislim, ne vidim šta XBlast ima, a GravityBox nema i obratno.

Za ElementalX se slažem, stvarno je najbolji kernel. Nisam ga menjao otkad sam stavio, čini mi se, 0.26 verziju. Ima li neka nova i je l' ima potrebe da updatujem?

hehe, gravity mi je default, ali XBlast ima:

1. XLockY (zbog randomiziranja numeričkog unlock patterna)
2. do pre par dana zbog notification LED-a
3. IdentIcons
4. Carrier Label na lock ekranu i u notifikacijama (samo da bih stavio poruku tipa "GPS lokacija poslata vlasniki" i "Uključeno GPS praćenje telefona." :D

Ili možeš posle rootovanja da staviš jednostavno Slimkat rom koji je super i ima većinu navedenih opcija i radi ekstra brzo.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto upadam u sred teme, ali mi treba mala pomoc. Zaboravio sam punjac u hotelu i oni su mi kao poslali postom. Ali mi se cini da nije moj, izgleda kao bilo koji LG-ev punjac (bas se i ne secam da li ima razlike u odnosu na Nexus) ali je 0.85A. Rekao bih da treba da bude jaci. Moze neko da mi povrdi model punjaca i struju?

Ako ne, da narucim novi... Mozda i bezicni :).

1.2 je od N5

Jel se nekome ko koristi Hangouts za SMS desilo da nece da skine MMS? Danas mi stigne, i nikako nece da je skine, a podesen je i net/wap i mms. Ne znam u cemu je problem, a i glupi hangouts, ne mogu da ponovim skidanje, ili jednostavno ne znam o_O
Skinuo sam drugu app za SMS, Textra, ali kad sam je pokrenuo i prilikom sinhronizacije, nije mi ucitao MMS iz Hangouts-a, ne kontam zato o_O
I jel bolje da ja batalim hangouts za sms, i prebacim se na neku drugu?

Nazad
Vrh Dno