Šta je novo?

LG Nexus 5

Ne, nein, noup, nuk, jok....

Mene svrbi da prodam N4 i uzmem N5 al 32GB. Naši operateri, koliko videh, nude samo 16GB?

Jeste, samo od 16 GB je dostupno kod operatera,a Telenor je po meni trenutno najpovoljniji.
Isto imam u planu da ga pazarim, ali malo sam u nedoumici zbog grešaka kojih ima....

Definitivno su bili najpovoljniji uz onu akciju sa vaučerima. Međutim, i VIP sa onim paketom kome pada cena je isto ok.

Međutim, ne bih na ugovornu obavezu ovaj.

Medjutim,onda uzmi od preprodavaca i bog da te vidi :)

Nešto mi govori da sačekam S5 sad krajem februara, pa da na miru kupim N5 :d

Ne znam kako ce cena s5 uticati na n5.. S5 ima da kosta 800e kada se pojavi,dok mu padne cena na oko 420 trebace da prodje 3,4 meseca..

Cena n5 ce malo sporije da pada..

Nisam mislio u tom pogledu, već da znam da ništa ne propuštam :d

Pa ako imas para da kupis s5 onda bolje da ga sacekas :) mada baci oko na novi htc i on ce biti ok

AHahahahahah kralj si :D

Tačno da je bio Telenor sa vaučerom povoljan, i sam sam planirao da ga kupim, ali sam odustao, pa ću verovatno kod preprodavaca, mogu reci da je cena solidno opala.
A u VIP-u, nije loše, ali ništa specijalno, po meni paketi su im nekako nerealni sa cenom koju plaćaš, mislim ne odg. svakome isto.

Note edicija mi je prevelika...ma i N4 mi je nekako preširok, ali volim Nexus, pa to ti je :)

Teško da je ovo istina?
Svašta danas pišu i kod nas u Sweden, za novog Samsung ubicu.
Nego da li središe tu kameru, ili da se čeka ovaj jeftiniji model od Samsung 5. :wave:

Huh, opet ja sa pitanjem u vezi baterije na mome neksusu koje je pocelo ozbiljno da me iritira...

Elem pitao sam vec jos kada sam ga kupio pre nekoliko nedelja/mesec dana da sam primetio da kada ga skinem odmah sa punjaca cim pokaze da je napunjen baterija u roku od 30-40 min padne sa 100% na 97-95% a pri tom telefon samo stoji na stolu (2g, bez wifi-ja, ili bilo kakve aplikacije da vuce u pozadini).... Obicno ga punim kada padne oko 40-50%... Ono sto mi je neobicno je da ako ga ostavim npr jos 20-30 minuta preko da se puni (kada pokaze da je baterija napunjena) ovaj pad u procentima se ne pojavljuje, cak se i desi tada npr da baterija zna nekada da se vrati gore npr ako razgovaram/surfujem posle par minuta sa npr. 69% skoci koji procenat vise na 70-71%... Cak i preko noci kada ostane u tom slucaju (da je punim 20ak minuta preko) izgubi nekih 1-2% max,recimo 8-10h u standby rezimu.

U principu smatram da ovo ne bi trebalo da se desava ako je baterija nova i ako je vec prosla neki period od nekoliko nedelja/ciklusa punjenja... Nisam siguran do cega je, da li je u pitanju zbog "brzog" punjenja koje ne napuni bateriju do kraja, lose baterije/punjaca ili jednostavno proizvodjaci tako urade kalibraciju na bateriji da je ne pune do kraja i samim tim ne ostete... Cini mi se da ni fkloznica, Vojkan pa ni Gizmo nisu imali ovako nesto sa njihovim jedinicama ili gresim? Mislim da su samo korisnici HTC One-a imali ovako nesto cak mozda i jos drasticnije...

Nisam primetio nikog da se ovde pozalio za bateriju na n5 ovde u vezi ovoga sto se meni desava i pocinjem da razmatram opciju reklamacije jer nije iskljuceno da baterija rikne posle 6 meseci a posle toga garancija za istu ne vazi...

Ima li neko iskustva sa ovim, da li je ovo normalno ili samo paranoisem bez razloga?

Poslednja izmena:
Jel zna neko zasto ne mogu da prebacim na ART sa Dalvika? Posle reboota pokazuje mi da je neksus i dalje na Dalviku..
Koristim Cataclysm rom sa faux kernelom, izbrisao sam Xposed, kao i app_process.orgin fajl iz system/bin foldera, i dalje ostaje na Dalviku posle reboota..

Poslednja izmena:
Huh, opet ja sa pitanjem u vezi baterije na mome neksusu koje je pocelo ozbiljno da me iritira...

Elem pitao sam vec jos kada sam ga kupio pre nekoliko nedelja/mesec dana da sam primetio da kada ga skinem odmah sa punjaca cim pokaze da je napunjen baterija u roku od 30-40 min padne sa 100% na 97-95% a pri tom telefon samo stoji na stolu (2g, bez wifi-ja, ili bilo kakve aplikacije da vuce u pozadini).... Obicno ga punim kada padne oko 40-50%... Ono sto mi je neobicno je da ako ga ostavim npr jos 20-30 minuta preko da se puni (kada pokaze da je baterija napunjena) ovaj pad u procentima se ne pojavljuje, cak se i desi tada npr da baterija zna nekada da se vrati gore npr ako razgovaram/surfujem posle par minuta sa npr. 69% skoci koji procenat vise na 70-71%... Cak i preko noci kada ostane u tom slucaju (da je punim 20ak minuta preko) izgubi nekih 1-2% max,recimo 8-10h u standby rezimu.

U principu smatram da ovo ne bi trebalo da se desava ako je baterija nova i ako je vec prosla neki period od nekoliko nedelja/ciklusa punjenja... Nisam siguran do cega je, da li je u pitanju zbog "brzog" punjenja koje ne napuni bateriju do kraja, lose baterije/punjaca ili jednostavno proizvodjaci tako urade kalibraciju na bateriji da je ne pune do kraja i samim tim ne ostete... Cini mi se da ni fkloznica, Vojkan pa ni Gizmo nisu imali ovako nesto sa njihovim jedinicama ili gresim? Mislim da su samo korisnici HTC One-a imali ovako nesto cak mozda i jos drasticnije...

Nisam primetio nikog da se ovde pozalio za bateriju na n5 ovde u vezi ovoga sto se meni desava i pocinjem da razmatram opciju reklamacije jer nije iskljuceno da baterija rikne posle 6 meseci a posle toga garancija za istu ne vazi...

Ima li neko iskustva sa ovim, da li je ovo normalno ili samo paranoisem bez razloga?

Ovo sto si napisao meni se desi i to samo kad bateriju punim npr od 35% i cim dotakne 100 skidam tel sa punjaca, tad imam te padove i na dole a nekad i na gore. Kad punim bateriju od 15% kad se pojvi upozorenje pa do 100% i ostavim 15 min jos na punjacu, nemam nikakvih problema ni padova. napunjen 100% legnem da spavam i ujutru kad uzmem tel 99% baterije ima.

@youtmc87

Hvala!

Znaci da je ipak do "brzog" punjenja koje SoC 800 primenjuje... Verovatno ne puni do kraja/kako treba, sto onda znaci da je jedino resenje da se ostavi 15ak minuta preko na punjacu...

Ne vidim zasto forsiras taj vid punjunja,cim opadne na 40% odma' na punjac. Isprazni ga ko covek na 15% i puni do 100% i nakon toga ga ostavi jos 10ak min. Posto vidim da na taj nacin punjna nemas problema. Inace ja tako punim svaki telefon i nikad nisam imao problema sa baterijom,vecinom slucajeva ostane celu noc na punjacu,i nisam primetio nikakve posledice po bateriji.
A o reklamaciji,ona na bateriju vazi cini mi se samo 30 dana,jer je to potrosan materijal i ne potpada pod kompletnu garanciju kao telefon. Necu da tvrdim jer mozda i gresim....

Ne vidim zasto forsiras taj vid punjunja,cim opadne na 40% odma' na punjac. Isprazni ga ko covek na 15% i puni do 100% i nakon toga ga ostavi jos 10ak min. Posto vidim da na taj nacin punjna nemas problema. Inace ja tako punim svaki telefon i nikad nisam imao problema sa baterijom,vecinom slucajeva ostane celu noc na punjacu,i nisam primetio nikakve posledice po bateriji.
A o reklamaciji,ona na bateriju vazi cini mi se samo 30 dana,jer je to potrosan materijal i ne potpada pod kompletnu garanciju kao telefon. Necu da tvrdim jer mozda i gresim....

Bila je diskusija o tome, bas sam i pisao... Elem kada se baterija puni od 30-50% postedjuju se celije baterije i samim tim duze traje- vise ciklusa punjenja se dobija... Na primer ako je zivotni vek baterije koja se puni od 0-100% ili 10-100% recimo 500 ciklusa/puta punjenjem kada je baterija izmedju 30-50% se recimo dobija npr. 30% duzi zivotni vek baterije (ne znam bas tacne podatke ali mozes da izguglas). U principu nekome ko telefon menja na godinu dana i ne znaci puno... Meni se bas i ne menja/placa nova baterija posle 6-12 meseci tj. ako drasticno izgubi na kapacitetu ili zbog defekta...

Inace ovo sto mi se desava je delom i softverske prirode a delom i zbog nacina punjenja i generalno meni se bas i ne svidja ideja da se baterija napuni od 0-100% za 2h,kao sto je slucaj kod novijih uredjaja- vise se greje i samim tim i skracuje zivotni vek... Mada sa druge strane je sasvim prakticno i u principu ne mogu se zaliti sem ako ne dovede do toga da baterija skvikne posle godinu dana...

Inace garancija proizvodjaca na potrosni materijal kod telefona je 6 meseci i ukljucuje bateriju,slusalice,adapter... Garancija na uredjaj je 2 godine... Oba su zakonski uvedena od strane EU... Sem ako nije suprotno navedeno od samog proizvodjaca - nexus 7 recimo 1 godinu ili ako se kupuje preko playstore-a...

Cheers!

Poslednja izmena:
šta si se bre uzentao toliko za bateriju... niti će crći posle 2 godine, niti košta 100 dukata ako stvarno crkne (a neće sigurno crći zbog punjenja 10-100%, pa zato je i pravljena pobogu)

Video sam da se o tome raspravljalo,ali hteo sam reci isto sto i Vojkan.
Ako toliko vazi garnacija,onda nemas-brines :D

Nema mi logike ta priča o dužem životnom veku baterije. Pošto baterija ima elektroniku u sebi, cikluse broji preciznije, pa ako je napuniš 2x od 50-100% je isto kao i jednom od 10-100 + 90-100.
Procentualno je to u oba slučaja 100%, tj. 1 ciklus. I sam telefon radi trickle charge čim nivo spadne ispod 97 ili 95%. Ovo je ovako kod Appleovih baterija, pa ne vidim razloga da ne bude i kod drugih savremenih :)

Nema mi logike ta priča o dužem životnom veku baterije. Pošto baterija ima elektroniku u sebi, cikluse broji preciznije, pa ako je napuniš 2x od 50-100% je isto kao i jednom od 10-100 + 90-100.
Procentualno je to u oba slučaja 100%, tj. 1 ciklus. I sam telefon radi trickle charge čim nivo spadne ispod 97 ili 95%. Ovo je ovako kod Appleovih baterija, pa ne vidim razloga da ne bude i kod drugih savremenih :)

+1
Neko je već objašnjavao to.

Gresis za garanciju.

Ja znam da sam ja uvek ostavljao da se telefon isprazni do 15% i kad se pojavi upozorenje ako sam kuci ja ga kacim na punjac i ostavim ga do 100 i jos stoji na punjacu 20min pola sata kako kad imam vremena,desavalo mi se da ostane na punjacu celu noc i nikad mu nista falilo nije. Sto se n5 konkretno tice istu stvar radim i baterija drzi kao luda, i nemam nikakvih padova naglih u procentima, ono kad smo pre par dana diskutovali o tom punjenju od 30-35% i da ga skidam cim dotakne 100% probao sam to dva dana i javljali su mi se ti nagli dropovi od po 5-10% za 20-30min bez ikakvog koriscenja.

Pozdrav svima, juce sam zamenio moj sgs+ ovim telefonom i za sada mogu reci samo najbolje o njemu. Pratim temu tek od skoro od kako sam se i zainteresovao za ovaj telefon pa nemojte zameriti na pitanjima koje su mozda postavljene vec vise puta. Uglavnom da li postoje neke stvari oko telefona na koje bi posebno trebalo obratiti paznju, i da li bi ste mi mogli preporuciti neku zastitu, vidim prica se o spigen-u , jel ima kod nas ili mora da se naruci ?

Bilo je potrebno obratiti paznju pre nego sto si ga uzeo, sad ti je najbolje da ne obracas paznju :). Sto se zastite tice preporucujem google bumper case oficijalni, ako mozes negde da ga nadjes na popustu, i ako ti ne smeta sto malo udeblja telefon, inace spigen i moras naruciti ja kod nas to nisam nigde nasao.

Nazad
Vrh Dno