Huh, opet ja sa pitanjem u vezi baterije na mome neksusu koje je pocelo ozbiljno da me iritira...
Elem pitao sam vec jos kada sam ga kupio pre nekoliko nedelja/mesec dana da sam primetio da kada ga skinem odmah sa punjaca cim pokaze da je napunjen baterija u roku od 30-40 min padne sa 100% na 97-95% a pri tom telefon samo stoji na stolu (2g, bez wifi-ja, ili bilo kakve aplikacije da vuce u pozadini).... Obicno ga punim kada padne oko 40-50%... Ono sto mi je neobicno je da ako ga ostavim npr jos 20-30 minuta preko da se puni (kada pokaze da je baterija napunjena) ovaj pad u procentima se ne pojavljuje, cak se i desi tada npr da baterija zna nekada da se vrati gore npr ako razgovaram/surfujem posle par minuta sa npr. 69% skoci koji procenat vise na 70-71%... Cak i preko noci kada ostane u tom slucaju (da je punim 20ak minuta preko) izgubi nekih 1-2% max,recimo 8-10h u standby rezimu.
U principu smatram da ovo ne bi trebalo da se desava ako je baterija nova i ako je vec prosla neki period od nekoliko nedelja/ciklusa punjenja... Nisam siguran do cega je, da li je u pitanju zbog "brzog" punjenja koje ne napuni bateriju do kraja, lose baterije/punjaca ili jednostavno proizvodjaci tako urade kalibraciju na bateriji da je ne pune do kraja i samim tim ne ostete... Cini mi se da ni fkloznica, Vojkan pa ni Gizmo nisu imali ovako nesto sa njihovim jedinicama ili gresim? Mislim da su samo korisnici HTC One-a imali ovako nesto cak mozda i jos drasticnije...
Nisam primetio nikog da se ovde pozalio za bateriju na n5 ovde u vezi ovoga sto se meni desava i pocinjem da razmatram opciju reklamacije jer nije iskljuceno da baterija rikne posle 6 meseci a posle toga garancija za istu ne vazi...
Ima li neko iskustva sa ovim, da li je ovo normalno ili samo paranoisem bez razloga?
Ne vidim zasto forsiras taj vid punjunja,cim opadne na 40% odma' na punjac. Isprazni ga ko covek na 15% i puni do 100% i nakon toga ga ostavi jos 10ak min. Posto vidim da na taj nacin punjna nemas problema. Inace ja tako punim svaki telefon i nikad nisam imao problema sa baterijom,vecinom slucajeva ostane celu noc na punjacu,i nisam primetio nikakve posledice po bateriji.
A o reklamaciji,ona na bateriju vazi cini mi se samo 30 dana,jer je to potrosan materijal i ne potpada pod kompletnu garanciju kao telefon. Necu da tvrdim jer mozda i gresim....
Nema mi logike ta priča o dužem životnom veku baterije. Pošto baterija ima elektroniku u sebi, cikluse broji preciznije, pa ako je napuniš 2x od 50-100% je isto kao i jednom od 10-100 + 90-100.
Procentualno je to u oba slučaja 100%, tj. 1 ciklus. I sam telefon radi trickle charge čim nivo spadne ispod 97 ili 95%. Ovo je ovako kod Appleovih baterija, pa ne vidim razloga da ne bude i kod drugih savremenih![]()
Ne vidim zasto forsiras taj vid punjunja,cim opadne na 40% odma' na punjac. Isprazni ga ko covek na 15% i puni do 100% i nakon toga ga ostavi jos 10ak min. Posto vidim da na taj nacin punjna nemas problema. Inace ja tako punim svaki telefon i nikad nisam imao problema sa baterijom,vecinom slucajeva ostane celu noc na punjacu,i nisam primetio nikakve posledice po bateriji.
A o reklamaciji,ona na bateriju vazi cini mi se samo 30 dana,jer je to potrosan materijal i ne potpada pod kompletnu garanciju kao telefon. Necu da tvrdim jer mozda i gresim....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari