Šta je novo?

LG Nexus 5

14.1 sam narucio jutros me je cekalo u sanducetu, osecaj pod rukom iako je ekstra potpuno je isti kao i soft touch plastika samog nexusa sto je meni opet super jer sam stvarno odusevljen tom plastikom znaci oni tripovi kao pravo drvo i te fore od toga nema nista. Videcu kako se stiker ponasa sad par dana i da li ce se odlepljivati ivice i tako to, pogotovo zato sto se meni ruke jako znoje pa me bas interesuje u kojoj meri ce to uticati na odlepljivanje i da li ce uopste. Takodje probao sam da vratim telefon u stari siklikonski case i ide sve bez problema kao i pre znaci, kao da nema nista na njemu

malo sam posetio aliexpres i gledao neke kejsove.. kinezi su carevi :D ocekujem u buducnosti jos ludju ponudu..

http://www.aliexpress.com/item/Case...y-plastic-case-bulk-wholesale/1523201594.html riba sa kampom/sesirom nije losa :)

http://www.aliexpress.com/item/For-...ather-Case-for-LG-E980-google/1617241213.html kombinacija boja je zlocin dobra :D

edit:
G2 su dobili u Telenoru, ali samo 3-4 aparata po poslovnici. Kolega moj uzeo.

ja sam trebao da uzmem preko nekog decka koji je trebao da produzi ugovor i da meni proda mob.. rekli mu u ponedeljak dobijaju a kada su ga zvali onda su mu rekli ipak ce stici pocetkom februara. ne znam ,ako je on mene lagao lazem ja tebe

Poslednja izmena:
Pitanje za korisnike n5-ice... Upravo primetih kod mene, posle evo 3. punjenja (juce kupljen)... Skinem ga da punjaca,napunjena je baterija I u standby-ju mi za 5minuta skins 3% baterije... Da li je ovo do baterije moja jos nije dostigla optimum Ili nesto druge? Nisam primetio da mi bilo sta vuce od aplikacija... Sinoc je tokom noci ostavljen na 81% I isto toliko je I bilo kada sam se probudio ujutru... Izvukoh I Ono 5h SoT na wifiju... Baterija se Inace ravnomerno praznila...nije bilo nekih dropova iznenada...
Ideje?

Inace je 2g bio ukljuce,bez data konekcije I bed ukljucenog wifija...iskljucen Google now I lokacije kao I sinhronizacija...WiFi postavljen na optimizivano bez stalne pretrage...

Juce si ga uzeo i imao si tri punjenja? Sta vi ljudi radite sa tim telefonima meni nije jasno.Budes li ga tri puta dnevno punio i praznjo potrajace ti telefon do marta meseca u najboljem slucaju

Hajdemo ovako....ostavio sam ga na punjac odmah iz kutije... 1. Punjenje... Posle instalacije na 4.4.2 kao i aplikacija naravno uz cackanja/podesavanja baterija je otisla na oko 50%-ostavio sam da se puni 2. put...Koristio posle toga... Baterija na 81%... Danas poprilicno whatsapp,yt i surf, cisto da isprobam SoT.. Baterija na 30% I SoT 5h 1min... To je u principu prva 2-3dana dok ne prodje hype posle cu ga sigurno mnogo manje koristiti... Da li je to odgovorilo na vase pitanje? Mada smo izgleda isto godiste tako da ni nema potrebe neke za persiranjem... ;)

Poslednja izmena:
Inace telefon uvek punim na oko 30-40% I to u krajnjem slucaju kako bih produzio vek celijama baterije... Uglavnom tu na oko 50%

imas opciju edit post u prvih 30min od postavljanja orginalnog posta. sto ga ne pustis da se istrosi do 10 posto ili 5 pa ga punis ? neces valjda tako stalno da ga hvatas na oko 40 % pa na punjac. a to sto je odmah izgubio 3 procenta ne vidim kao neki problem.. zato ce verovatno neki drugi procenat da ti traje duze itd itd

Inace telefon uvek punim na oko 30-40% I to u krajnjem slucaju kako bih produzio vek celijama baterije... Uglavnom tu na oko 50%

Druze iskreno to je preterivanje, stavljati tel na punjac ako je na njemu ostalo jos 30,40 ili 50% baterije je nelogicno, tako ja mislim da ne mozes produziti vek baterije. Mislim telefon ce ti vise vremena provesti na punjacu nego u upotrebi. Sto se odredjenih dropova tice desava se to na svim telefonima i svima nama, evo meni je ovo na primer prvi telefon koji ako ga uvece kad legnem ostavim na 70% ujutru je 70%, naravno uvece pogasim sve app i net. Dok mi se na optimusu g i s2 desavalo da baterija padne i za 15% tokom noci. Opet ponavljam mnogo se ljudi zali na bateriju i trajanje ali moj primerak stvarno sa mojim koriscenjem moze da izgura puna dva dana i ja sam prezadovoljan.

Mislis tvojim (ne)koriscenjem. Inace baterija i treba da se dopunjava tako, nista joj ne skodi, cak joj i prija (jer se puni sa manjom jacinom nego da punis od "nule"). Najvise je stetno po bateriju kada se puni ispod 12-15%. Zato su zamisli pametni ljudi neki tamo stavili da dobijes upozorenje da stavis na punjac cim dodje do 15% baterija.

Ima dosta clanaka o tome, sem ako vas ne mrzi da bacite pogled... :)
@Djilke
Stoji sto kazes,da treba izbegavati jer se time celije baterije brze trose... Ali koristio telefon ili ne, ako je npr. zivotni vek baterije, recimo 500ciklusa punjenja i ako se puni tako stalno od 10-15% do 100% pre ce se istrositi celije tako nego recimo ako se puni od npr. 30/40/50% i vise... I pri tome ako se sporije puni... Slobodno guglajte... ;)
Mada uzeci u obzir kako se od skoro baterije napune za 2h max verovatno je da je sasvim irelevantno... Na kraju je sve licni izbor...

Sorry za off... :)

Poslednja izmena:
Broj ciklusa je ovisno od koliko % se puni baterija.
Kazu da baterija najduze traje kada se puni od 30-40%.

Ko menja na god dana to prakticno i nema veze. Vise ce problema da ima ta druga ruka :)

Poslednja izmena:
ma ko da je bitno..sada zbog baterije koja kosta 15e covek treba da se cima i puni mob na 30 posto.. nije vredno toga.

@fkloznica @youthmc87

Mozda, ali mozda u Srbiji u nekom servisu bi vam naplatili toliko, ako su pijani, ali cisto sumnjam... Jedino ako mislite na "uradi sam" varijantu... Ali posto ne zivim trenutno u Srbiji, sigurno je da ne bih otvarao sam telefon u garantnom periodu i menjao bateriju... Tako da ovde recimo ukoliko zelim da zamenim bateriju koja nije defektna u roku od 6 meseci, neka to bude posle godinu dana, to zadovoljstvo bi me u najmanju ruku kostalo izmedju 30-50e (sto opet i nije nesto velik novac)... :) Ali onda bolje prodati telefon za 200-250 i dodati jos 150e i kupiti nov...

Eto cisto da mlatimo praznu slamu, kada smo toliko dokoni... ;)

Ma opusteno svako radi kako mu odgovara i kako moze. Ja ga pusim do 15% i onda ide na punjac a puni se neverovatno brzo znaci za sat i nesto tel je pun. A ovaj dbrand je ludilo odusevljen sam, sam n5 privlaci poglede a tek sa ovim, gde god da ga izvadim ljudi se dive

Nexus 5 mozete ocekivati u Vip poslovnicama od sutra popodne. ;)

To нека инсајдерска информација??? ;)

Meni su upravo javili, N5 mi je stigao u poslovnicu (Telenor), čeka me. Ko će sad da izdrži do kraja radnog vremena - još 40 minuta :)

Juče mi stigao Chromecast, danas N5, samo neki Google uređaji.

Poslednja izmena:
Ne sme da kaze, da mu ne bi otisao ispred nosa :). Recice kad ga bude uzeo ;).

Hehe, idem i ja da pazarim jedan, necu da kazem koja poslovnica :)

Pa samo im je stigao taj jedan, jer sam ja u zadnjih mesec dana jedno 3x nedeljno dosađivao :)

Juče su me zvali da me pitaju da li ga sigurno uzimam, ako da, onda mogu da poruče jedan da im dođe u poslovnicu, danas me zvali da je stigao i da dođem da potpišem ugovor.

Probao sam ga pre kupovine, nekih 10ak minuta, deluje OK.

Više detalja malo kasnije.

aj kada ih nabavite javite ovde da li ima falinki nekih :D

ebem ti ja takve provajdre koji nabaljaju po 3,4 mobilna na 15 dana..

Poslednja izmena:
aj kada ih nabavite javite ovde da li ima falinki nekih :D

ebem ti ja takve provajdre koji nabaljaju po 3,4 mobilna na 15 dana..

Te nase provajdere bi prepustio nasih KP sverc komerc likovima, da vidis kako bi stizali Nexusi, 2 dana posle premijere. :d

Nexus 5 mozete ocekivati u Vip poslovnicama od sutra popodne. ;)

Ne umem da tumacim smajlije na kraju, je l' zezas ili stvarno imas informaciju?

Malopre sam svratio u poslovnicu u Knez Mihajlovoj i naravno nije ga bilo, pitam da li mogu da rezervisem, kaze cura bice ga sigurno u vecim kolicinama (mehanizam za od*ebavanje).

Ja sam uzeo u Delti, naravno svaka poslovnica je dobila po cak DVA komada, uglavnom prodati unapred. Pogledao sam sve koji su bili u radnjama i svi imaju klimave power i volume tastere. Moj primerak sam proverio na mrtve piksele i screen bleed i to je sve ok. Jedino ne mogu da provalim rupe na zvucnicima da li je nova revizija. Inace, Nexusi su iz Madjarske i ne dobijaju se slusalice u pakovanju.

Vrh Dno