Šta je novo?

LG Nexus 5

Јок, знам шта сам купио и за које паре тако да сам идаље сам презадовољан. Сваки телефон има неку своју бољку, нема ту ништа чудно. Боље пар ових минорних грешака него ***** батерије и слично на с4

Sta kazu za telenor, kada zvanicno stize, zna li se?

Poslednja izmena od urednika:
^
Pa ka od sutra do petka...videcemo... Ja cekam da bi N4 pala cena pa da zamenim svoj S3 za N4 :)

^
Pa ka od sutra do petka...videcemo... Ja cekam da bi N4 pala cena pa da zamenim svoj S3 za N4 :)

n4 da padne cena.. ? a na koliko treba da padne,na 150e ? mislim da cena n4 nece ici dole iz cistog razloga sto se vise ne prozivodi i ne prodaje na plej storu a posle tog razloga ide onaj da je taj telefon i dan danas zmaj i nemoguce je da razni alkatel idoli,samsung miniji kostaju vise od njega

Poslednja izmena:
Budimo realni, nece ici na 150€, ali sigurno ide malo dole...

U trenutnoj fazi razvoja ta 2 poslednja baš i ne idu jedno sa drugim... :) ono što bi mogao probati su cm m2, slimkat, mahdi, omni, beanstalk, purity... Ja koristim SlimKat ali baš mi je LED bio jedini bug :D trepće do besvesti iako pročitam notifikaciju, doduše em ne radim wipe kod novih verzija, em su izašla 1-2 nova builda od tad kad me zezalo, sem toga je dosta dobar. Teško ćeš naći loš rom za nexus...

Probao carbon - ne podrzava art, na slimu mi je sve previse sitno - preterali su sa DPI-em, probao aokp - nesto mi se nije svidelo ne secam se sta :p Na kraju nasao ovaj dalvik patch koji je navodno trenutno brzi od art-a, tako da sto se mene tice stock + xposed keva

Probao carbon - ne podrzava art, na slimu mi je sve previse sitno - preterali su sa DPI-em, probao aokp - nesto mi se nije svidelo ne secam se sta :p Na kraju nasao ovaj dalvik patch koji je navodno trenutno brzi od art-a, tako da sto se mene tice stock + xposed keva

nije brži od arta :)
za dpi edituješ jedan red u build.prop, imaš čak i app za to da ne moraš da se zezaš sa tekstualnim fajlovima

gde si našao carbon? vidim samo neki unofficial...

Poslednja izmena:
Тек сам сада провалио у чему је фора, када сам написао да се џек за УСБ клима - проблем је у старом каблу на који сам га спајао. Са новим каблом, све је фул стоји у месту

za dpi edituješ jedan red u build.prop, imaš čak i app za to da ne moraš da se zezaš sa tekstualnim fajlovima

Trazio sam samo par minuta kako da promenim DPI i video u slimkat thread-u da se i drugi ljudi zale na dpi i reko za'ebi :p

nije brži od arta :)

Mrzi me da kopam, zato sto na kraju krajeva nije toliko ni bitno, ali evo 2 quote-a:
Pushed my antutu score from 20,500 (art) to 24,100 (dalvik). Quadrant score went from 5,800 to 9,800
- I can't imagine the Nexus 7 being any snappier.
- Go to www.theverge.com in desktop mode in chrome. Scroll around
- Just flashed the patches. Holy crap that's fast. Using art I had stuttering on theverge. With the patches, the stuttering is completely gone. From a fresh boot I got a score of 24780 in Antutu. Also, Mandelbrot Maps, the app I view mandelbrots with, is very quick. I'm impressed.

Edit: I should mention that I did benchmark my device with Art wihtout hte patches and got a score of around 19k. With Art and the patches, the score was around 20k.

Kapiram da ce xposed kad tad proraditi sa art-om koji se ionako jos uvek smatra kao eksperimentalan koliko ja znam. Citao sam o raznim aplikacijama koje pucaju zbog art-a, ne znam koliko je svez info. Neka je patched dalvik i iste brzine kao i art, nema problema sa stabilnoscu. A prednost xposed-a nad romovima je cini mi se ocigledna.

gde si našao carbon? vidim samo neki unofficial...

taj sam i stavio

@-dakis-
Dpi mozes da promijenis Andromizer aplikacijom ako imas root. Veoma je jednostavno.

Ma brži je art za korišćenje, pusti benchmark, to nisam ni radio na artu

A xposed može biti samo mana u odnosu na romove, nikako prednost, jer je to u stvari jedna budževina

Poslednja izmena:

A xposed može biti samo mana u odnosu na romove, nikako prednost, jer je to u stvari jedna budževina

mogao si da kazes da iako je brzi vise trosi bateriju.. :) valjda ce to da ispeglaju do androida 5.0

A rom nije budzevina? :) U sustini rade istu stvar, samo sto je u rom-u budzenje prekompajlirano a xposed injectuje kod u "real time-u". U praksi, po mom iskustvu, xposed radi jako dobro, nijedan problem za sad nisam imao, dok sam sa romovima uvek imao probleme. Dakle, prakticna prednost xposed-a u odnosu na romove je sto imas stabilnost stock-a uz tweakove iz romova. Pored toga, gravitybox se konstantno update-uje sa novim featurima i update je jedan klik i traje 5 sekundi (to je obicna aplikacija) - ok uglavnom treba i soft reboot od jos 5 sekundi. Kad se to uporedi sa cimanjem koje je potrebno da bi bio up to date sa romovima - i sam si rekao da kasnis 2 verzije na slim romu. Zasto? Zato sto te mrzi da se cimas svaki cas :) Da ne pricam o cimanju ako treba wipe sto se neretko desava. Dalje, gravitybox uvek ima jasno napisan changelog u samoj xposed aplikaciji u odnosu na romove gde je changelog cesto spisak commit komentara iz source code repositorija sto krajnjem korisniku ne znaci nista. Vracanje na stock je takodje par sekundi: uninstall iz xposed aplikacije nakon cega se podesavanja i moduli sacuvaju na kartici. Posle toga opet samo install i sve je vraceno. Ne treba zaboraviti da ovako imas i zvanicne OTA updateove od googla, itd itd

Ovo samo pricam za gravitybox koji mu dodje kao alternativa (ili dodatak) custom romovima, mada naravno gravitybox nije jedini koristan xposed modul

ma znam šta je gb i xposed, koristio sam ih, veća su budževina od romova i nikad neće biti kao rom... rom je kulturiška napisano i kompajlirano, kao proizvođač kad napravi (u slučaju dobrih developera). ne kasnim sa verzijama, moguće da me nisi razumeo, imam najnoviju, šta mi teško da pljusnem preko postojeće, i wipe kad radim treba mi pola sata da se vratim na staro... i imam art :)

S kojim to romovima na Nexusu možeš da imaš probleme? I da, ART je majka :)

Najbolji rom je fabricki rom, kernel je kernel. 99.9% custom romova ima i uvek ce imati neki sitan bag, uvek i za svaki fon...

Pa to možda na tim tvojim telefonima koje menjaš... Ti misliš da ja džabe pričam da je nexus posebna klasa i da je sve u glupavoj bateriji na g2 :D

Taj lik je pravio najbolje review-ove za N4... više ne pravi sisa, otkad je prešao na N5 :D

Ma meka si mi rekao. Mebu didhe da uzmem 4 ili 5, znam da bih se odusevio.

N4 sam imao, N5 jos ni video nisam uzivi, iskreno.

Sad mi treba fotkanje pa je N2 uleteo.

N4 ako uzmrm necu ga nikaada prodati vise. Extra je fon.

E što se fotkanja tiče vrati se koju stranu unazad ako su ti promakle fotke koje sam kačio, možda te i petica iznenadi... :)

Jel dobio neko iz Telenora n5, kakvo je stanje kod njih sto se tice "falinki" ?

Ja bio danas Telenoru u Zemunu, kazu da ga nemaju u magacinu. Cekaju isporuku.

Јел добио ико из Теленора? Колико знам нису још пуштени, а пошто сам ставио оглас да купујем, зове ме лик и каже из Теленора, рачун, гаранција све ... Па са сумњичав, откуд њему телефон а нико други га није добио ?

Nazad
Vrh Dno