Šta je novo?

LG Nexus 5

na KP sajtu NS dileri krecu sa jakim cenama. mora proci mesec dana da se stabilizuju cene . sada ga cene na 450e za 16 gb

Ljudi pozdrav svima, ja prvi put na ovoj temi i treba mi vaša pomoć. :)

Danas mi je iskrsla potencijalna akcija za donošenje Nexusa 5 iz USA a vi ste sigurno mnogo upućeniji u tu problematiku od mene pa imam par pitanja.

Pošto nikada nisam radio te akcije donošenja telefona iz neke zemlje (a naročito iz USA gde je sve drugačije :d ) zanima me da li treba na nešto da obratim pažnju, tj. da kažem tom ortaku na šta da obrati pažnju. Npr da li će taj tel koji se kupi tamo bez problema da radi kod nas, kako funkcioniše kupovina (pretpostavljam da samo uđeš u radnju i kupiš ali ipak da proverim), itd...

Kapiram da su ovo baš početnička pitanja ali bolje da sad malo ispadnem glup nego da se posle bijem u glavu što nisam pitao... :D

Kupi slobodno ako uzima preko Google play-a.
Sto se cearine tice samo neka ga otpakuje i ako ga neko pita (99% nece) neka kaze da je njegov.

Punac ces dobiti za USA trziste ali to je jedini problem koji mozes da imas!

Ne znam kako funkcioniše kupovina telefona preko Google Play pošto toga kod nas još uvek nema. :)

Jel to isto što i kupovina u nekoj od ovih "partnerskih" prodavnica?

Ne znam kako funkcioniše kupovina telefona preko Google Play pošto toga kod nas još uvek nema. :)
N5 koji se sad kupi čeka sedmicama da se isporuči, dva prijatelja su kupili nedugo nakon sto je izašao i pisalo je da će biti isporučen krajem novembra.

N5 koji se sad kupi čeka sedmicama da se isporuči, dva prijatelja su kupili nedugo nakon sto je izašao i pisalo je da će biti isporučen krajem novembra.

to nije istina.. napisu 2-3 nedelje ali to je najgori scenario.. mnogima stigne posle 5,6 dana.. makar tako pisu na xda

to nije istina.. napisu 2-3 nedelje ali to je najgori scenario.. mnogima stigne posle 5,6 dana.. makar tako pisu na xda

Ovoj dvojici mojih kolega je napisalo da ce im izaci u shipping 27. novembra ili negdje tih dana, znam da je kraj novembra i mislim da je jedan od njih pominjao 27 novembar. Na to onda ide i vrijeme samog shippinga. A kupili su mozda par dana nakon što je N5 izasao i to modele sa 32 GB jer je 16 GB bio rasprodan.

Ti bamperi su izgleda dobra stvar ali ne znam koliko kvare izgled i osjecaj pri radu sa telefonom. Ja sada nemam nista na N4 i lijep mi je tako a i ugodan za drzanje i upotrebu mada sam mislio uzeti mozda neki dbrand ako odlucim ostati na N4.

Ja sam stavio samo dbrand (black leather) na Nexus 4, ima u N4 temi, sinoc sam stavio slike, mnogo je lep. :D

[YOUTUBE]YYEKWeKhA84[/YOUTUBE]

jedno pitanje.. mada cenim da necu dobiti odgovor :D kada bi nabavio ovaj telefon preko italijanskog plej stora da li bi mogao da odradim povracaj dela poreza,posto je porez uracunat u cenu.. ? i ako bi moglo, kako se to radi :)

To bi svakako bio problem pošto je taj moj drug u Njujorku samo par dana.

A može li da se ne uzme preko Google Play nego u nekoj od prodavnica koje sarađuju sa njima ili kako već, pošto vidim da na zvaničnom sajtu ima dve opcije: "Google Play" i "Find a retailer" ?
Ili je ta kupovina u prodavnici uz neki ugovor i ne dobiješ sim free telefon...

(izvinjavam se što smaram sa offtopicom :) )

@fkloznica Mislim da ne bih moga, jer kupac mora biti iz italije, tj imati karticu, a to znaci da je rezident a to znaci da nema povracaja poreza :)

Poslednja izmena:
Mislim da ne bih moga, jer kupac mora biti iz italije, tj imati karticu, a to znaci da je rezident a to znaci da nema povracaja poreza :)

hmm..ima logike :D mada to njemu dodje kao izvoz proizvoda,a na to se ne placa porez.. ebem li ga :)

^^msilim da je skuplji kod retailera,fazon oko 450 dolara za osnovni model

Poslednja izmena:
A može li da se ne uzme preko Google Play nego u nekoj od prodavnica koje sarađuju sa njima
Ne znam kako su oni to riješili na sl Google Play sajtu ali bi valjda trebalo kod kupovine a prije plaćanja da napišu kad će biti isporučen , mislim da sam vidio neki takav screenshoot. Ako je tako može prvo probati preko sajta da vidi kako stvari stoje (u tom slučaju javi ovde jer me baš zanima, možda ću i ja kupovati a ne znam koliko sad traje taj cijeli proces).

jedno pitanje.. mada cenim da necu dobiti odgovor :D kada bi nabavio ovaj telefon preko italijanskog plej stora da li bi mogao da odradim povracaj dela poreza,posto je porez uracunat u cenu.. ? i ako bi moglo, kako se to radi :)

ne, jer mora da kupi rezident sa karticom iz te zemlje - nema pravo na povracaj PDV

@fk loznica

Koliko izadje N5 preko italijanskog playstore i ja sam o tome razmisljao, jel tacno 350e za 16gb model, jel mozes da biras da li ces beli ili crni? :)
Ali jos uvek nisam siguran da li mi se isplati, ali ovaj beli mi se bas svideo, samo opet dzabe kada ga stavis u case nece se ni videti kakav je od nazad... :-D

ypymejah.jpg
Danas uzeo prezadovoljan novim KitKat-om kamera za mene korektna

Poslednja izmena:
Jesi li možda imao Nexus 4 prije toga pa da nam malo uporediš?

Imao Sam za dan ne mogu nista da kazem, kamera je bolja sigurno. Sistem KitKat radi glatko nema bag ova za sada nikakvih. Za ostalo polako :)

copears, odakle si nabavio i koliko te je kostao?

399e Austria kod njih je bio na akciji nekoj razgrabljen u prodavnici tehnicke robe

Neko je ovde već postavio nešto o ovome a sad sam opet naletio na komentar "Wifi antenna seems to have a very limited range".

To je ozbiljan problem ako je tako na svim primjercima a ne greška na pojedinim. Nisam na testovima vidio da testiraju i komentarišu ovo oko WiFi dometa, a trebali bi. Isto nisam vidio komentare za GPS a i to je bitna stvar.

Imas onaj opis sa androidpolice sto je emix kacio.. tamo pricaju o tome i nisu imali nikakvih problema. Ili je do rutera ili do pojedinacnih primeraka n5

Nazad
Vrh Dno