Šta je novo?

LG Nexus 5

^^Bila je prica 2.. Ako moze vise naruci i meni jedan :) :eek:

Da li neko ima link od eventa? propustio sam a hteo bih pogledati...

Eventa ? :) ovo je prvi jaci mob koji nije imao uopste predstavljanje.. Samo su ga gurnuli na plejstore

Haaa, bzvz, ja ocekivao neki event da se malo pohvale :/ odo onda na playstore da ga vidim :) hvala.

Battery is the 2300 mAh 3.8V capacity we suspected, which works out to 8.74 watt hours, although one thing the Nexus 5 has over the G2 that it seems to share a platform with is a QFE1100 envelope tracker which offers 20 percent power savings on the cellular power amplifiers.

Pored nekih mojih mozda neobjektivnih zamerki na ovaj klip koji se nalazi na stranici za predstavljanje Nexusa 5 (kao sto je propagiranje homoseksualizma), ne mogu a da ne primetim da onscreen dugmici nisu providni u aplikaciji za kameru: http://www.google.com/nexus/5/
To se vidi i ovde:
nexus5handson-17.jpg

Uz to, ljudi su odusevljeni time sto je google omogucio da njegovi telefoni poput Moto X i N5 stalno slusaju, a kada je to isto Microsoft najavio za novi xbox bio je popljuvan najstrasnije. To nikako ne mogu da shvatim :)

Baterija moze biti velika mana ovog telefona, ali moguce da ce Google to ispeglati nekim drugim stvarima da bude ok... Nadam se da hoce

+1 Anand i Erica su meni najbolji sto se tice testova.

Kako li samo imaš strpljenja i vremena da slušaš onu klinku kako brblja sat vremena...jedino ako su fetiši u pitanju :D
Anand je druga priča, i to ne Anand nego Brian Klug, po meni br.1 IT(&mobile) novinar trenutno...

P.S. spava li neko na ovoj temi...

Tc, ne spava, upravo idem na posao. Btw čekam da se neko od navedenih docepa fona i odradi kakav takav opis.

Meni i prva i druga slika sa Nexusa deluju dosta svetlije i bolje, kad stavim jednu pored druge e sad mozda se nekom oku vise svide 5s slike.
Druga sa 5s izgleda ok, ali je dosta tamna.

Sto se te 2 slike tice N5 >>>>> 5s.
Meni su fotke sa N5 na ovim dvema slikama prilično slabe.
Na prvoj slici sa I5S čaša nije u fokusu (greška onog ko pravi fotke), tako da je poređenje totalno nerealno. Na 5s se vide mnogo prirodnije boje u pozadini, zasluga true tone flasha, za razliku od nexusa gde je sve izbeljeno zbog blica (žuta krpa je bela, ne vide se elementi belog punjača zbog blica, itd.).
Što se tiče druge slike, ne mogu da verujem da ti je bolja na N5, s obzirom da je na 32" 1080p tv-u koji koristim kao monitor ogromna prednost u korist 5s.
Boje su realnije na 5s, priroda koja se vidi kroz staklo potpuno različito izgleda na 5s i n5, ili uporedi osvetljenje (sijalice) na spratu koje su zamućene na nexusu... više nego očigledno

Kamera opet bzvz. Ima taj los white balance, kontrast i (de)saturaciju kao n4. Primecujem jedino da su malo ostrije fotke s manje suma. 5s ga sije mnooogo, ne znam ko to ne vidi.
Generalno prilicno los update kamere...

Poslednja izmena:
Kako ga drži, mislio sam da će svakog trenutka da joj ispadne :D

Ovo raduje:
At 69x138mm wide and long respectively, the Nexus 5 is roughly the same width and moderately taller than the Nexus 4. It also feels much nicer in the hand, thanks to a side bezel that shares the same rubbery material as the back. Indeed, this may be the most comfortable 5-inch device on the market.

Jao opet vi o kameri kao da je to glavno na ovom telefonu .
Što se mene tiče kamera je fenomenalna za svakodnevne sličice, ko hoće više neka kupi DSLR ...

^^pa rekao sam ja.. ako zadnji deo bude kao ova plastika koja stoji sa strane n4 onda po meni ne postoji bolji plasticni materijal za mobilni telefon. kada je pipnes imas osecaj kao da je nekakva gumirana plastika,vrh

Nisu imali vremena za njih, jel?

To je borba protiv fragmentacije :)
Nisu u stanju da izbace u isto vreme update za dva uredjaja, i kako onda ljudi da ocekuju azurnost od Samsunga, HTC...
A o nepisanom zakonu od 18 meseci podrske da ni ne pricamo, za nexus prodju ti 6 meseci samo dok ga nabavis.

Нажалост, то није врста пластике, него неки гумени слој преко исте, премаз, који се временом љушти и онда телефон постаје јако ружан. Имао сам пар геџета са тим премазом (мп3 плејер, блутут за кола који иде на упаљач), тренутно имам Logitech миш са тим чудом и ако је тај материјал, онда следи велико разочарење кроз пар месеци коришћења. А можда је и нешто боље, видећемо.

Kako li samo imaš strpljenja i vremena da slušaš onu klinku kako brblja sat vremena...jedino ako su fetiši u pitanju :D
Anand je druga priča, i to ne Anand nego Brian Klug, po meni br.1 IT(&mobile) novinar trenutno...

P.S. spava li neko na ovoj temi...

Pratim jako dugo Eriku, pa od njenog pocetka i ne znam, uzivam u tome, jer pokrije sve, nasmejem se na neke stvari i tako. Kad vidim review koji je manji od 10 minuta, ni ne gledam ga :d

Na Brajana sam i mislio, ali i ceo Anand tim je super u odnosu na ostale. Tu su mi jos i ovi momci iz Pocketnow, pogotovo sto su opusteni, pa cak i na sva pitanja i misljenja koja sam ih pitao preko twitter-a su mi odgovorili, a Joe Levi-a imam i na G+, pa sam se jednom dobrih pola sata dopisivao sa njim. Nisu kao neki nabedjeni da glume review superstar-ove.

Нажалост, то није врста пластике, него неки гумени слој преко исте, премаз, који се временом љушти и онда телефон постаје јако ружан. Имао сам пар геџета са тим премазом (мп3 плејер, блутут за кола који иде на упаљач), тренутно имам Logitech миш са тим чудом и ако је тај материјал, онда следи велико разочарење кроз пар месеци коришћења. А можда је и нешто боље, видећемо.

ja sam imao dva n4 sa tim kako ti zoves premazom.. nisam ih ispustao po 4 meseca bukvalno iz ruke i nista se nije ljustilo.. verovatno nije ista stvar

To je borba protiv fragmentacije :)
Nisu u stanju da izbace u isto vreme update za dva uredjaja, i kako onda ljudi da ocekuju azurnost od Samsunga, HTC...
A o nepisanom zakonu od 18 meseci podrske da ni ne pricamo, za nexus prodju ti 6 meseci samo dok ga nabavis.

Upravo to. Tuga je kako se jedno priča a drugo radi. Platiš premijum telefon 500-600 evra i možeš ga baciti posle dve godine.

Kojih 500-600evra?? Nexus uostalom nije nikad ni predstavljao premium liniju telefona. Tek sad su ubacili top hw....

Ja sam procitao dobar komentar negde
"koji god telefon da kupite,on posle 6 meseci postaje druga liga"
Sto i jeste tacno,doduse sa Nexusom je malo drugacija prica ali opet,dok stigne kod nas,pa dok nasi uracunaju troskove goriva broda/aviona u cenu mozes da se obesis dva puta

U svakom slucaju mislim da nisam pogresio sto sam uzeo G2.
Nije mi od zivotnog znacaja da stalno imam update,bitnija mi je baterija

Poslednja izmena:
A ja bas mislim da ce brzo stici i da ce oko nove godine biti oko 350e.. Vreme ce pokazati

Vrh Dno