Šta je novo?

LG Nexus 5

Koliko ja znam web browsing trosi vise baterije samo kod SAMOLED-a jer ima puno bele boje i zato uglavnom tu imaju slabije rezultate od LCD-a

Poslednja izmena:
Hoce da kaze da mu je cudno kako moze biti veci browsing time od video playback time,uvek je obrnuto.

Ako je adreno 330 gpu vise opterecen iz bilo kog razloga pri pustanju videa onda je ovo moguce jer taj gpu dosta trosi kao i sam cipset pri punom opterecenju.
Sony telefoni npr imaju uvek losiju video playback autonomiju u odnosu na neki drugi fon sa istom dijagonalom/tehnologijom ekrana i baterijom zbog bravia/x-reality endzina, poslednji primer je i Z1 (uporediti sa LG G2 na gsm areni npr). Mislim da su rezultati sa bravia/x-reality off bolji i za 30% jer je opterecenje gpu dosta manje.

Moguce da N5 iz nekog razloga vise koristi gpu pri pustanju videa, ima s800 i 1080p ekran a samo 2300 mAh..

Surf je ranije bio problem, sa velikim dijagonalama ekrana i malim baterijama, 3G surf i dalje dosta trosi ali ni priblizno kao neka napucana hd igra koja zahteva maksimalno opterecenje S800..

Poslednja izmena:
^istina sto hamburg rece,gpu sece bateriju.. :F inace najnoviji info da je neki respektovan nemacki bloger rekao da ce se uvece u 8 n5 pojaviti na nemackom plej storu. aj i to cudo da vidimo.

A Paul o Brian kaže da će biti konačno dobra kamera... Kasnije sam video u komentarima kažu biće malo bolja od N4 uz OIS.

Ne znam sta ljudima znači dobra kamera? To je meni znači malo lošije od 1020/Note3 to su odlične, a ovo je dobro. Ako bude kamera bolja od S3, to bi moglo da se kaže da je dobra.

Jel sad to 100% sigurno?

Lik je veliki igrac u svetu mobova.. Rekao bi da jeste.. I ima da ga predstave kao n4 onomad,preko klipa na vergeu i ostalim sajtovima

Poslednja izmena:
Uh, ne mogu da dočekam da "probam" KitKat :D
Večeras ne spavam, a kako ću sutra ujutru na gimnastiku nije bitno :d

Poslednja izmena:
Imas ga sigurno u obliznjoj prodavnici,skokni pa ga probaj.. :)

To se podrazumeva, ako stvarno izbace 4.4 dok budem ubacivao rom ješću čokoladicu ;-)

Poslednja izmena:
6y2ahu8u.jpg

Kernel

Poslednja izmena:
Ne ocekujte neke velike novine, mislim da je 4.4 vise okrenut ka optimizaciji i manjoj zahtevnosti.

Vreme je 19h po nasem vremenu.. Ce da vidimo

Toliko je i N4 bio kad je izasao. 550e

Zavisi gde.. U normalnim radnjama po nemackoj je bio 400e. U drzavama gde nema plejstore logicno je da bude velika cena.(ili na sajtovima gde se prodaje globalno,ebay,amazon.. )Ako nista ovi nasi ce nabavljati iz italije i eto nama cene kao sa plej stora

Poslednja izmena:
Pricamo o preorderu i prvih mesec dana prodaje :)

Super je što Google obećava da će 4.4 raditi i na slabijim mašinama, međutim vidim da se to pogrešno tumači u fazonu eto sada će i krš telefoni dobiti nove verzije operativnog sitema. Neće. Neće je dobiti ni mnogi premijum telefoni. Problem je najmanje u zahtevnosti a mnogo više u vremenu (čitaj parama) koje je potrebno uložiti u programiranje i sređivanje operativnog sistem da bi mogao na uređaj. Vreme tokom koga se Android telefoni redovno ažuriraju ili ažuriraju uopšte je strašno kratko i po meni jedna od najvećih mana platforme. Tipičan primer je podatak koliko se telefona planira uopšte za 4.3, a evo nama danas-suta već 4.4.

google treba da radi na tome da je proizvođačima telefona i operaterima lakše da updatuju uređaje, da se odvoji ono što operateri i slični dodaju od samog operativnog sistema. da su zahvati na interfejsu, koje manje-više svi rade lakše izvodljivi kada se menja OS. Nažalost, po ovom pitanju je Apple i dalje deceniju ispred.

Što se samog N5 tiče, meni je izgled potpuno gotivan, hardver je babaroga, kapiram da će to super raditi.

Inače cene rastu, to je neki trend. Samsung, HTC, Sony, Apple...

Poslednja izmena:
Pa Apple je deceniju ispred, jer imaju samo jedan telefon. To je kao i Nexus. Te dve stvari se uporedjuju.

Ne mozes uporedjivati Apple sa Samsungom ili HTC-om ili Sony-em ili LG-em kad oni jos posebno preradjuju svoju verziju. Google izbaci source, a to ovi sto nece da update-uju to je druga stvar.

Vrh Dno