Šta je novo?

LG Nexus 5

Zna li se debljina telefona, nisam video nigde taj podatak?

Koliko pratim bio je jedan rumer za velicinu ali ne znam da li je pisala debljina.. A i ko da je bitno,baterija ce 90% biti od 2300mah

To čisto onako, da zamislim koliko je to u poređenju sa n4. A zadnja strana mi se ne sviđa iskreno.

Aha.. Cenim da nece biti deblji od n4.. Evo rumera 131.9 x 68.2 x - mm .. Nema debljina

Ako stvarno budu te dimenzije bice odlicno - manji fon, a veci ekran...

Here at Android Community, we’ve been wondering if we’d see the Nexus 5 launch without an event. Google usually sends out invites at least 10 days in advance, and they’ve been eerily quiet. They could be hosting another of their manicured events, where invites go to a very small group of journalists, but even at that, we would think we’d have heard something. Of course, they could just be launching later this month or early next, too

Par dana imam Nexus 4 i displej mi se mnogo sviđa. Nexus 5 bi trebao imati 1920x1080, dakle dosta veću rezoluciju na tek malo većem displeju. Treba li to? Nisam još vidio kako izgleda 1080p na 5" pa se pitam koliko je to bolje jer ovo na N4 je meni odlično. A tu je i pitanje potrošnje.

Igrao sam se pre par dana sa sony z1 i mogu ti reci da je 1920x1080 na 5 inca perfekcija!!

Par dana imam Nexus 4 i displej mi se mnogo sviđa. Nexus 5 bi trebao imati 1920x1080, dakle dosta veću rezoluciju na tek malo većem displeju. Treba li to? Nisam još vidio kako izgleda 1080p na 5" pa se pitam koliko je to bolje jer ovo na N4 je meni odlično. A tu je i pitanje potrošnje.

Realno, ja nisam preterano zadovoljan ekranom sa galaxy nexusa. Ono malo što sam koristio gs4, odlično je bilo.

Realno, ja nisam preterano zadovoljan ekranom sa galaxy nexusa. Ono malo što sam koristio gs4, odlično je bilo.

Nisi zadovoljan zbog pentile matrice. Imao sam prilike da uporedim sgs4 mini koji ima 256ppi i gnex koji ima 312ppi. Verovali ili ne, nazubljenja na ikonicama se lakse vide na gnex-u. Procitao sam negde da sa pentile matricom ppi opada za 30%, a to znaci da gnex izgleda kao da ima 220ppi. Zato je samsung morao da stavi fhd na 5", a ovi ostali nisu morali, marketing cist...

Na onom zabarskom sajtu pisu da ce imati isto ono slusanje kao kod moto x i satro da su mu zvucnisi ok za razliku od n4.. Ispisali su jos dosta o androidu 4.4

Nisi zadovoljan zbog pentile matrice. Imao sam prilike da uporedim sgs4 mini koji ima 256ppi i gnex koji ima 312ppi. Verovali ili ne, nazubljenja na ikonicama se lakse vide na gnex-u. Procitao sam negde da sa pentile matricom ppi opada za 30%, a to znaci da gnex izgleda kao da ima 220ppi. Zato je samsung morao da stavi fhd na 5", a ovi ostali nisu morali, marketing cist...

Pa da, nego nisam hteo da se raspisujem.
Zapravo mi ne smeta toliko za tekst koliko jedva primećujem grid piskela na beloj pozadini.

Ekstra što će biti gumeni cover, tj verovatno teflonski. Nešto slično je imao desire i bilo je odlično.

Mozda nesto slicno kao crni note 3... To je super, kao da imas gumu, na nece klizati.

Sa phone arene:

If the rumors hold, we may be seeing the announcement of the device in just 4 days on October 15th. But, given that Google hasn't sent out any invitations to what would normally be a pretty big event, we're a bit skeptical of that rumored date.

(Ne mogu vise da cekam ! ! ! )

Inace zabar je napisao da su slike prosek. Videcemo

Poslednja izmena:
To je odlicno jer htc telefoni sa takvom zavrsnom obradom uglavnom odlicno leze u ruci, nema mnogo klizanja ili ga nema uopste.

Inace zabar je napisao da su slike prosek iako ima OIS.. Videcemo

It's all about software :d

Poslednja izmena:
Ima li vas ovde koji imate N4 a planirate preći na N5?

Ja nepunu sedmicu imam N4 i dosta mi se sviđa, samo još da pohvatam koliko i u kojim okolnostima troši bateriju pa da zna na čemu sam, ali troši više od SGS kojeg sam imao. Razmišljao sam o N5 još kad sam nabavljao N4 ali sam imao priliku za N4 povoljno pa sam ga uzeo uz plan da ga prodam ako nabavim N5. I sad razmišljam kakav bi N5 trebao biti u odnosu na dosta dobar N4 pa da se ta zamjena isplati. Vjerovatno svako ima neke svoje prioritete. Ja ću razmisliti o N5 ako mu kamera bude osjetno bolja nego na N4 i ako baterija bude bolja. Ali ako samo kamera bude bolja a baterija slabija (što se mnogi pribojavaju)...to je onda dilema, ali mislim da se u tom slučaju ne isplati ići na N5. Ovo ostalo će biti odlično na N5 (CPU, GPU, displej) ali meni je to sasvim zadovoljavajuće i na N4, tim prije što ne igram igre. Ono što bi me još moglo odbiti od N5 je da nešto osjetno zeznu, npr. GPS, ali ako on bude kao što sam vidio da je na N4 za ovih par dana onda odlično (mnogo bolji GPS nego na SGS, signal hvata i u sobi a SGS je jedva hvatao i napolju). I da, cijena će uticati na odluku. Ako bi model sa 32 GB bio do nekih $400 i ako mu kamera i baterija budu bolje nego na N4 onda bih ozbiljno razmislio da ga nabavim.

Kakva su vaša razmišljanja oko ovoga ako već imate N4?

Mislim da se ne isplati prelaziti sa N4 na N5...Makar po meni,ja necu uzimati N5 cekacu sledeci Nexsus posle N5....

Ja verovatno necu prelaziti na n5,mislim da se ne isplati,hardver mi nema neku vrednost jer i ovaj tera sve a softver cu imati isti na n4.
Jedino mi bode oci sto si rekao da ti je bila bolja baterija na sgs???
Mislim da to nije moguce ni u najludjim snovima:)

hardver mi nema neku vrednost jer i ovaj tera sve
Nakon ovih par dana i meni tako djeluje, ne znam koliko bi N5 mogao biti brži u uobičajenom radu jer je i N4 mnogo brz. Jedino za nekoga ko igra zahtjevne igre.

A što se tiče baterije, pa tako mi djeluje ovih prvih dana ali kao što sam napisao još treba da vidim oko toga. Jedno veče mi je N4 popio 18% preko noći ali na svu sreću to se nije ponovilo sledeći dan a na N4 temi su mi dali savjete šta bih mogao da uradim ako se to nastavi. Pored toga kad sam sa SGS dolazio sa posla imao sam nešto preko 60% a ovde imam manje. Može biti da je i do toga što sam ga malo više čačkao ovih dana, vidjeću. Jel' N4 inače traje duže od SGS?

Ja cu preci verovatno na n5.. Cisto reda radi jer sam dobio iznenada neki kes i smorio me malo n4.. Sada kada cu uspeti da ga nabavim i za koji kes,to je pitanje..

Vrh Dno