Šta je novo?

LG Nexus 5

E ***a, ne znam...mozda moze da se rasrafi i zasrafi ova druga :d

A kolika baterija se uopste pominje?

2300

Pitam jer sam guglao i izlecu mi uglavnom glasine od pre par meseci i 3000 mAh.
2300 mAh.. au, bedak, pa sada je za ovu klasu 3000 mAh standard.

***, морају да смање трошкове да би дали добру цену...

Ma nije do toga nego prosto mora da postoji razlika izmedju njega i ostalih vodecih modela npr g2-jke.. Jeste baterija od 3000mah ce praviti razlike u ceni..

Poslednja izmena:
baterija plus ovo plus ono, svuda po malo, i to smanjuje cenu
ali dobro, neka bude removable kao na gnexu i niko se neće buniti

Ako se bude mogla menjati...100% ce neko izbaciti neku extended bateriju i resen problem...

Prvo je bilo priče LG Megalodon. Pa su rekli da LG ne pravi novi Nexus. Pa je krenula priča o 4000 mAh bateriji. Sada se priča o 2300 mAh bateriji. Posle prvih glasina o bateriji, u vreme priče o MotoX šuškalo se o vrhunskoj kameri. Sa ovih slika deluje da bi senzor mogao biti poveći.

Sada znamo da je većina prvih glasina tačna, osim baterije ali možda je to neka probna baterija. Ko zna. Nadam se da će stvarno biti džambo baterija.

Niko ne pominje internal storage. Ebale vas kamere i bakrači.

Sve je to nezvanicno ali meni bi bas odgovaralo da bude 14. oktobar i da u prodaju izadje vec krajem oktobra, a i da se ne rasproda odmah vec da se moze kupiti. Valjda im se nece desiti ista stvar kao sa prodajom Nexus 4.

Ovo su uzeli vest sa nekog ceskog sajta,ne znam koliko tu ima istine..

Odakle ti to da ce biti 8 i 16 ? Koliko ima nexus 7,jest da je tablet ali opet.. Verujem da ce n5 imati 16 i 32 i da ce cena biti 350,400 dolara

Poslednja izmena:
Zato sto oni zele da kupis i tablet. Tako je bilo i prosle godine. Pa su posto poto' povukli 8gb N7 i izbacili, a onda zamenili 8 sa 16 i 16 sa 32.

Ne moze sve da se ima na Nexusu. I dobra kamera i dobra baterija i vise memorije (jer nema slot za kartice) i da glatko radi i dobar procesor i da vam sve to kosta 300-350 eura. Jednostavno moras se odreci necega i to je to. Naravno ako ne zelis da se odreknes toga, imas G2, Note3, One Max (verovatno) ali oni i vise kostaju.

Nema sanse da izbace model sa 8GB...16 i 32 verovatno

Zato sto oni zele da kupis i tablet. Tako je bilo i prosle godine. Pa su posto poto' povukli 8gb N7 i izbacili, a onda zamenili 8 sa 16 i 16 sa 32.

Ne moze sve da se ima na Nexusu. I dobra kamera i dobra baterija i vise memorije (jer nema slot za kartice) i da glatko radi i dobar procesor i da vam sve to kosta 300-350 eura. Jednostavno moras se odreci necega i to je to. Naravno ako ne zelis da se odreknes toga, imas G2, Note3, One Max (verovatno) ali oni i vise kostaju.

pa nece imati dobru bateriju a i kamera je pitanje..a ne vidim kako si definisao "vise memorije",tebi 16 i 32 gb spada pod vise ? pa svi ostali top modeli maltene sa toliko gb imaju i mesto za sd karticu(sto nexus nikada nece imati) sto ce reci da mogu da guraju 128gb

Mogu da guraju, ali neće... Što onda N4 nema sa 32? Jednostavno Google ide sa onim - imate cloud i to je to... Plus G2 ima 32 giga neće ugroziti G2... Da ima G2 i sa 64 možda bi bio Nexus i sa 32, ali čisto sumnjam... No videćemo kad dodje oktobar tamo i predstavljanje... LG-u se ne isplati da ugrozi svoj model.

Jer ako stave 1080p, s800 i 32gb i sve to za 350€, dzaba su krečili, jer ko bi dao 200€ više samo radi bolje kamere i malko bolje baterije, kontas? Mislim ja gledam iz strane zarade para. Da sam ja tamo i da želim pare, tako bih uradio, jer vidim koliko god Nexus nudi on će se prodavati, jer geek-ovi vole AOSP i nije im bitna toliko kamera, baterija onako proc nije bitan, jer će imati stock android itd itd...

ne ide bas to tako.. nexus linija se ne bazira na marketingu(ljudi na xda iz amerike su pisali da mesecima nisu videli ni jednu reklamu za nexus na tv-u) samim tim i mnogo ljudi nikada nece saznati njegove spec.. to znaci da ce ga i dalje kupovati ljudi koji su polugikovi kao i mi. pa kada je n4 izasao bio je koliko se secam najbolji uredjaj jedino mu je falila extra kamera.. ? pa je kostao 300e dok su drugi kostali 500 i nije nikoga ugrozio.. p.s. postoji i ona prica da je google namerno fabrikovao onu nestasicu mobilnih da ne bi stao na zub samsungu i drugim proizvodjacima,to jest da bi se ljudi odvukli od kupovine n4 i primorali da kupe s3 ili hox

Poslednja izmena:
ne ide bas to tako.. nexus linija se ne bazira na marketingu(ljudi na xda iz amerike su pisali da mesecima nisu videli ni jednu reklamu za nexus na tv-u) samim tim i mnogo ljudi nikada nece saznati njegove spec.. t

Upravo tako. Kod mene da obidjes pola grada neces naci Nexus u prodavnici. Jedostavno skoro da niko nije cuo za to pa ga shodno tome i ne trazi!

Nesto razmisljam...generalno sve te firme koje rade Nexus liniju za Google bi trebalo da naprave telefon tako da im to bude flagship i da ne prave sebi konkurenciju u vidu maltene istog telefona samo sa njihovim logom..
U slucaju LGa, nisu trebali da izbace G2, vec samo Nexus kad ga vec rade, sa svim ovim top hardverom, a da G2 sacuvaju za neku drugu godinu kad neko drugi bude radio tel. za Google..

Koliko sam ja shvatio Nexus inače nema realnu cijenu po komponentama koje ima i u odnosu na konkurenciju. Neka druga "matematika" je u pitanju kada se određuje cijena za Nexus. Sumnjam da će Nexus 5 biti onoliko slabiji od LG G2 koliko će biti jeftiniji (tako je bilo i prošle godine sa N4 i LG G). Očigledno Nexus serija ima ponajbolji odnos uloženo/dobijeno. Nadam se da će tako biti i za N5.

Što se tiče memorije mislim da je većini dovoljno 16 GB a to će biti sigurno bez obzira da li će drugi kapacitet biti 8 GB ili 32 GB.

Koliko sam ja shvatio Nexus inače nema realnu cijenu po komponentama koje ima i u odnosu na konkurenciju. Neka druga "matematika" je u pitanju kada se određuje cijena za Nexus. Sumnjam da će Nexus 5 biti onoliko slabiji od LG G2 koliko će biti jeftiniji (tako je bilo i prošle godine sa N4 i LG G). Očigledno Nexus serija ima ponajbolji odnos uloženo/dobijeno. Nadam se da će tako biti i za N5.

Što se tiče memorije mislim da je većini dovoljno 16 GB a to će biti sigurno bez obzira da li će drugi kapacitet biti 8 GB ili 32 GB.

Tako nekako. Samo bih te ispravio, Nexus ima realnu cijenu a ostali nemaju :D

Nema sanse da izbace model sa 8GB...16 i 32 verovatno

Ja se vodim time da moraju da stave 16 i 32 zbog veće rezolucije. Igre zafull hd će zauzimati mnogo više mesta.
lSično kao na ipad retinama.

Nesto razmisljam...generalno sve te firme koje rade Nexus liniju za Google bi trebalo da naprave telefon tako da im to bude flagship i da ne prave sebi konkurenciju u vidu maltene istog telefona samo sa njihovim logom..
U slucaju LGa, nisu trebali da izbace G2, vec samo Nexus kad ga vec rade, sa svim ovim top hardverom, a da G2 sacuvaju za neku drugu godinu kad neko drugi bude radio tel. za Google..

Ovde je problem što bi im zarada bila jedna velika 0 u USA. A tamo je najbitnije (da ne kažem jedino bitno).
Došli bi AT&T i Verizon i rekli, nema ono što mi hoćemo od softvera (i da ne može da se obriše) i rekli, ma pali. I otišli kod ZTE, Huawei ili čak kod Samsunga, koji bi ponudio s4 u drugačijem kućištu.

Pa nelogicno bi bilo da stave 8GB iskreno...S800 i 8GB jednostavno ne idu :D Ali zar AT&T i ostali nemaju Nexuse u svojim ponudama?

Pa nelogicno bi bilo da stave 8GB iskreno...S800 i 8GB jednostavno ne idu :D Ali zar AT&T i ostali nemaju Nexuse u svojim ponudama?

Naravno da nemaju, bar ne u tom obliku.
Tj. tmobile ima n4, ali se ne sećam koja je fora bila sa tim, da li tek kasnije dobio, ili šta već.
Verizon je imao galaxy nexus sa LTE, ali njemu je softver kasnio godinu dana skoro, tako da je bilo svejedno da li imaš s3 ili gnexus što se tiče softvera.

Nazad
Vrh Dno