Šta je novo?

LG Nexus 5

Pratim temu više od mesec dana, a na prethodnih 20+ strana samo diskusija o kameri. Pa majku mu, ne kupuje se telefon zbog kamere samo. Gde su diskusije o bateriji, o zvuku, o 1001 drugim mogućnostima ovog "aparata"?
Valjda još nema testova baterije, i ja bih vrlo rado da to vidim, ista stvar i za zvuk. Ali kamera je takođe bitna, ne baš svima ali mnogima jeste. Mene zanima i kvalitet ekrana: vjernost boja, saturacija, uglovi, vidljivost na suncu.

+10

Pratim temu više od mesec dana, a na prethodnih 20+ strana samo diskusija o kameri. Pa majku mu, ne kupuje se telefon zbog kamere samo. Gde su diskusije o bateriji, o zvuku, o 1001 drugim mogućnostima ovog "aparata"?

Posle kažu - ne, nije opao kvalitet diskusija na Benchu.

Molim vas da vise ne smarate kako kamera na telefonu nije bitna. Hteli to neki ili ne, kamera jeste jedna od stvari na telefonu koja se najvise koristi i zato i jeste veoma bitna.
Nexus uglavnom sa kamerom se nije mogao pohvaliti i naravno da je svima sada zanimljivo da li su najzad uhvatili korak sa ostalima. Ne prica se samo na benchu o tome vec svi veliki ozbiljni sajtovi na netu posvecuju mnogo paznje bas toj kameri.

Koliko pratim na xda,ljudi su zadovoljni baterijom.. Znaci traje nesto jace od n4,uz normalno koriscenje oko 4-5h sot-a. Mada treba cekati opise ozbiljnijih sajtova

Super ako je tako da je baterija malo jača od N4 uz uobičajeno korištenje. Baš sam se pitao da li će dodatnih 200 mAh i navodno nešto optimizovaniji KitKat i S800 biti dovoljni da "pokriju" veću potrošnju većeg ekrana veće rezolucije, i da možda ode malo preko toga pa da baterija traje nešto duže nego na N4.

Ja ću sačekati test baterije sa GSM Arene. To što ljudi pričaju da su zadovoljni mi ne znači previše.

Meni je stigao 5S kamera na njemu je stvarno izvrsna, mada trebao bi uskoro N5 da dobijem pa bi to uporedio, za sada 5s Ip deluje kao savrena masina, mada N5 prizeljkujem sa nestrpljenjem!

Zbog cega je uopste bitna kamera na nexus telefonu? Da je to bitno samom googlu oni ne bi dozvolili da ga posle 10 minuta nema vise na play storeu, uglavnom su kupci oni koje interesuje novi sistem a kamera manje. Da je bitno googleu on bi ga prodavao u isto vreme i kod operatera ili u nekim radnjama, a ne samo preko play storea, a tako mogu da kupe korisnici iz "5" drzava na svetu.
Ne svigja mi se takva politika googlea, sto se tice nexus telefona.

Zbog cega je uopste bitna kamera na nexus telefonu? Da je to bitno samom googlu oni ne bi dozvolili da ga posle 10 minuta nema vise na play storeu, uglavnom su kupci oni koje interesuje novi sistem a kamera manje. Da je bitno googleu on bi ga prodavao u isto vreme i kod operatera ili u nekim radnjama, a ne samo preko play storea, a tako mogu da kupe korisnici iz "5" drzava na svetu.
Ne svigja mi se takva politika googlea, sto se tice nexus telefona.

Njihova ideja je da to ne bude telefon za mase, i da ne prave preveliku konkurenciju proizvođačima.

Evo jedan test
A Nexus with power, potential, and the right price

Ima tu i kvalitet poziva, displeja, kamere, malo o bateriji ali će to detaljnije ubaciti kasnije.

Zanimljivo, za kameru je rekao ovo:
I felt that LG G2's OIS was more consistent and was able to handle more movement than the Nexus 5's.

Njihova ideja je da to ne bude telefon za mase, i da ne prave preveliku konkurenciju proizvođačima.
To je razlog zbog cega nije mnogo bitna kamera na nexus uredjajima. Drugo je to sto su jeftiniji od konkurencije pa zbog tog kupci, pogotovo kod nas gledaju na kameru.

To je razlog zbog cega nije mnogo bitna kamera na nexus uredjajima. Drugo je to sto su jeftiniji od konkurencije pa zbog tog kupci, pogotovo kod nas gledaju na kameru.

I treba da je jeftinije. Samo par modela moze da opravda cenu. Sto svakako nije plastikaner od S4.

Na ovakvim primerima se vidi koliko je kamera na n4 krs. Cini mi se da je ipak na n5 kamera osetno bolja

pazi ovog optimistu sa kp sajta.. nadam se da nije neki clan bench foruma :D dobro nije napisao da mu posalje u stan i jednu ribu na par sati.. :)

Kupujem nov LG Nexus 5, 16 ili 32 Gb, crne boje. Kontakt isključivo preko KP, uz molbu da eventualne ponude budu realne. Za 16Gb max 260€ a za 32 Gb max 300€ . Za više od toga mogu naći i sam. Keš plaćanje.

pazi ovog optimistu sa kp sajta.. nadam se da nije neki clan bench foruma :D dobro nije napisao da mu posalje u stan i jednu ribu na par sati.. :)

Kupujem nov LG Nexus 5, 16 ili 32 Gb, crne boje. Kontakt isključivo preko KP, uz molbu da eventualne ponude budu realne. Za 16Gb max 260€ a za 32 Gb max 300€ . Za više od toga mogu naći i sam. Keš plaćanje.

Ako nadjes, javi mi gde ima.

http://www.theverge.com/2013/11/4/5062724/google-nexus-5-review

"The truth is, it's a lot more of the same, at least right now. In a word: disappointing."

"A "GOOD ENOUGH" CAMERA ISN'T GOOD ENOUGH"

"A KILLER PACKAGE... ONCE GOOGLE FIXES THIS CAMERA"

Nema sta tu da se popravlja, pogledajte G2... mogu oni to mnogo bolje, ali ne zele. A reklamiraju telefon kao kamera telefon.

Poslednja izmena:
Nije LG lud da ugrozi G2. Ko hoce bolju bateriju i kameru ima G2.

Da li ce ovo cudo da ima, bar iz bliza, displej kao G2?
Vidim da su nahvalili displej u review-u koji je postavio Emix.

There is a glimmer of hope, however. Representatives from the Android team say that software is to blame for the weak performance, not hardware, and reps tell me that a fix is coming to deal with the issues in the upcoming weeks.

Da vidim i to cudo. :trust:

To za kameru?

meni je ovo uporedjivanje kamera dovoljan razlog da planiram prelazak na n5 kad se cena bude normalizovala.

A, Verge napljuva kameru samo tako, tj. Joshua lično...vrlo su neobjektivni, Nexus dobio 8, para sati kasnije ipad air 9.3

Kakav bre Verge, max ocene cak i za flagship Androide su 8/10 a ip5c dobio 8,5/10, sve zavisi od lika koji testira ali verge vec mesecima ne citam ako hocu objektivne informacije o nekom android uredjaju. Favorizuju Apple/ios kao sto famozni YT student crnja favorizuje Android.

Poslednja izmena:
pe9g3sU.gif

Vrh Dno