Šta je novo?

LG Nexus 5

Bude li kao onaj Knox koji poništava garanciju... Apsolutno će se kositi sa dosadašnjom politikom Nexusa. Bukvalno neću imati šta da odaberem od telefona. :)

Jesi procitao? Nije bas kao knox, ali kontam da ce postojati i developer edition Nexus telefoni. Iako je nas entuzijasta malo (ovo uopste ne dotice average Joe-a) kontam da ce se naci nesto, samo sto necemo moci izvorni kernel od google-a da koristimo nego cemo morati bug kernele da koristimo i patimo se da bi imali root.

Inace odlican tekst! http://www.theverge.com/2013/11/1/5053878/android-4-4-kitkat-and-google-quest-for-the-next-billion

Jesi procitao? Nije bas kao knox, ali kontam da ce postojati i developer edition Nexus telefoni. Iako je nas entuzijasta malo (ovo uopste ne dotice average Joe-a) kontam da ce se naci nesto, samo sto necemo moci izvorni kernel od google-a da koristimo nego cemo morati bug kernele da koristimo i patimo se da bi imali root.

Naravno. Ne žurim sa osuðivanjem, sačekaću da vidim kako će se situacija razviti.

Ako je ovo tacno za zahtevnost 4.4, pa kinezi sa mtk6589, 1gb rama i recimo HD ekranom ima da poplave trziste, das 150e i sve radi smooth.

Yes, unfortunately the black and white have different sides and backplates, the black seems to be a more traditional softtouch material like on the black One X while the white seems to be a more polycarbonate type material, the sides of the white also seem to be a Galaxy S type plastic, the white looks nicer to me from the back atleast, but the Black one is slightly more nice to hold, both have good build quality though!

znaci nije ista plastika.. ako se uzima pazari se crni :D plus ima beli spiker gril.. cemu to

Poslednja izmena:
Ne kontam slijedece.
Znam da je s800 sposoban da snima i reprodukuje 4k video, kako onda da n5 ne moze krsteno 1080p/60fps da snima?

Jel u pitanju osakacen software, ili je do memory bandwitha?

I btw. pored tog sto n5 u odnosu na n4 nije doneo dovoljan skok u hw koji bi opravdao upgrade.
Mozda bih nekako i presao preko tog i nabavio n5,jer kao s800 je za nekih 15%–20% stedljiviji al ne mogu da predjem preko okruglog zvucnika, ne svidja mi se i gotovo.
Tako da def. n5 zaobilazim u sirokom luku.

Poslednja izmena:
To je namerno uradjeno i ostavljeno za sledeci model.Moraju i oni da "izmisle" nove tehnologije i namlate pare

To je namerno uradjeno i ostavljeno za sledeci model.Moraju i oni da "izmisle" nove tehnologije i namlate pare

Google nema profit na Nexus telefonima. Sve se svodi na reklame i prikupljanje podataka od korisnika.

Te opcije nema radi ustede para.

Poslednja izmena:
ja licno ne verujem da nemaju profit od prodaje nexus uredjaja.. Ali bolje da ne ulazimo u te teme :)

Vec sam pisao.. Cenim preko 400e na pocetku a oko nove god oko 350 mozda malo jace.. Pricam o 16gb modelu.. Ali ko ce ga znati,svi znamo kakvo je srpsko "trziste"

Poslednja izmena:
Deluju dobro semplovi sa N5 ali ne znam samo kako su uspeli sa trenutno 2 top android kamere da dobiju ove brljotine, neki N3 i Z1 semplovi su bas krs i ispada da je N5 bolji, definitivno ne treba verovati svemu sto se vidi po netu :d

Poslednja izmena:
pristojna je kamera skroz, mali problemi sa white balance no nista strasno. sum je u odnosu na n4 gotovo nepostojeci. ova kamera je barem dve-tri klase iznad one sa n4 koja je i meni licno bila sasvim dovoljna za ono za sta mi sluzi telefon

Deluju dobro semplovi sa N5 ali ne znam samo kako su uspeli sa trenutno 2 top android kamere da dobiju ove brljotine, neki N3 i Z1 semplovi su bas krs i ispada da je N5 bolji, definitivno ne treba verovati svemu sto se vidi po netu :d

Ili je google nesto namestio? :d Sad ih treba optuziti kao i samsung za benchmarke sto je radio :d

Cekam da vidim ove sto rade review-ove, a i na xda kad se otvori tema za kameru na N5, pa iz ruke da vidimo kako Indijci slikaju, a ako oni uspeju da naprave dobru fotku, ja cu jos bolju :p

Ove lumie i kamere na njima su BEZ konkurencije!

Ova slika dovoljno govori:

http://cdn.recombu.com/mobile/images/news/M19696/1383321824.jpg

Ne znam sta su uradili ali i 1020 i Z1 su failovali.

Ali blic deluje kao da je slab i nocne slike su nerealne, vuce na zutu.

Ove lumie i kamere na njima su BEZ konkurencije!

1020 bez konkurencije! Nocne odlicne i sa blicem i bez, ova slika:

http://cdn.recombu.com/mobile/images/news/M19696/1383325288.jpg

Toliko detalja, nema suma... I kad se zumira na 100% slika je bez mane.

Poslednja izmena:
sta znaci kada te neko blokira.. ponavljaju se iste stvari u temi :) beli ima sa strane glosy plastiku a i zadnji deo mu je obicna plastika to jest nije ona nazovi gumirana

Dobra stvar je to sto N5 konacno ima veoma upotrebljivu kameru (za sada) ali opet 2300 mAh baterija.. videcete i sami kako se S800 da je istopi a Nexus nije tamo neki Android od 100e nego model za koji se podrazumeva da ce biti maltretiran raznim stvarima.. Realno, pored N3 ne bih pomislio na N5 pa cak ni pored G2, posebno ne ako planiram da menjam fon za 12 meseci.

A sto se fotografija tice najbolje je da neko od bench clanova postavi u odgovarajucu temu, to vazi za svaki fon.

Poslednja izmena:
sve zavisi od cene. mada ni u kojoj varijanti ne vidim kako možeš da porediš note 3 i nexus 5, to što imaju isti čipset je samo plus za nexus po ceni koju ima, ne znači da su ista kategorija.
g2 već može da uđe u izbor obzirom na brzinu kojom mu pada cena. nexus ostaje samo za sw geekove kad porediš ta 2 modela :)
a po play store ceni nema konkurenciju.

Poslednja izmena:
Sad mi drug iz Kanade javio da je naručio nexus, ne zna tačno kad mu stiže, ali stiže... :D

Nazad
Vrh Dno