Šta je novo?

LG Nexus 5

Eh da je za mene, za sebe...
A trenutno ima s2 sa 2.3.4 - katastrofa

Nexus-5-Sample-Android-Flash-630x472.jpg

Malo i przi fotku, ali nista strasno :d

Negde bude dobro, negde lose...

Ne radi mi edit na tapatalku pa moram postujem ispod..

http://recombu.com/mobile/news/google-nexus-5-camera-comparison_M19696.html

Neka neko strucniji baci komentar

Okej su slike. Ne vidim da su ostali telefoni (osim Lumie) nešto bolji od Nexusa 5.

Da bi se slike najbolje uporedile, bilo bi dobro da budu napravljene sa istim podešavanjima. Na primer, slika hodnika sa prozorom verovatno svima izgleda najbolje na Z1 i to je zato što je korišćena velika ISO vrednost. Nexus 5 je slikao sa manjom ISO vrednošću ali dužom ekspozicijom i zato je prozor preeksponiran. Sa druge strane, videćete da Z1 ima na toj slici dosta više šuma nego Nexus 5. Da su manuelno podesili neke ključne paramatre, verovatno bi dobili probližno iste slike.

Ono što mogu da pohvalim jeste da su slike na Nexusu prilično oštre. Taj hodnik je slikan sa 1/7 ekspozicijom i izgleda da optička stabilizacija lepo radi.

Samo vi posle zezajte Djilketa, a ne znate da se on druži sa bitnim facama... :D
usubeguv.jpg

Sa njim sam se prvim zgotivio na xda kad sam usao u sve to. Sad znas zasto "moram" da gotivim Eriku :p

***, čovek bi čitajući poslednjih par stranica ove teme mogao pogrešno da zaključi da je Nexus 5 fotoaparat. Hebala vas kamera, kao da je to najbitnije (ili uopšte bitno) na jednom mobilnom telefonu.

***, čovek bi čitajući poslednjih par stranica ove teme mogao pogrešno da zaključi da je Nexus 5 fotoaparat. Hebala vas kamera, kao da je to najbitnije (ili uopšte bitno) na jednom mobilnom telefonu.

Jeste bitno, jer retko ko nosi foto-aparat sa sobom. I ako ces da slikas sa telefonom, obicno je bitno i ne moze da saceka.
Pa bi bilo pozeljno da slike ne budu krs.

I vec je ustanovljeno da je sve ostalo OK, osim baterije, koju ne mozemo na daljinu ustanovimo kakva je.

Poslednja izmena:
Ok, meni je nebitno, ne slažemo se, ali ako je vama bitno, samo nastavite. Nego ja sam očekivao da ću pročitati nešto drugo osim ekspozicija, ISO balansa, shutter speed-a, itd.

@Mahatma Od**** u troskocima.

I o folijama i o tome kako promeniti ton poruke i o tome kako koristiti google i o ovome i o onome.

Ne znam sto je problem price oko kamere i sto se ovoliko raspravlja, jer i sam google je rekao da je odradio konacno dobar posao i reklamira ga preko kamere (sudeci po reklami)

Ne znam da li je to ovde samo kod nas na forumu, ali kad pogledam komentare na mnogim tech sajtovima i xda, ali ljudi zele bolju kameru na Nexusu. Samo ovde kod nas su zadovoljni sa onim sto dobiju. Podseca me na ono "Hleba i igara".

Pričalo bi se i o bateriji da ima testova o njoj, ali zasad nema.

Emix odblokiraj loznicu, ubi nas duplim linkovima :D

Ne spavam.. :) to jest spavam po 4h max,nazalost

+10

Pratim temu više od mesec dana, a na prethodnih 20+ strana samo diskusija o kameri. Pa majku mu, ne kupuje se telefon zbog kamere samo. Gde su diskusije o bateriji, o zvuku, o 1001 drugim mogućnostima ovog "aparata"?

Posle kažu - ne, nije opao kvalitet diskusija na Benchu.

Da li je vec testiran taj audio-tunnel feature, gde navodno baterija traje 50% duze dok se slusa muzika?

Nazad
Vrh Dno