Šta je novo?

LG Nexus 5

Meni iskočilo jednom i sve bilo kul, kada je tražio broj telefona (koji je već podešen, BTW). Još dva puta mi iskočilo u tražilo mail (koji je takođe podešen), ali kada njega ukucam, kaže zemlja nije podržana.

Primetio sam da na ovoj novoj verziji kamere radi automatski blic kada je ukljucen HDR. Slika, ali naravno bude crno. Kada se premesti da je blic uvek ukljucen, HDR se iskljuci. Bag ili greska ili ne, svakako je cudno.

Evo jedno noob pitanje. Kada da koristim HDR, a kada ne? Ne znam koja je razlika, pa da mi neko objasni ukratko.

Uvek ga koristi :) na ovom tel. Odličan je algoritam i svaku fotku popravi.
Inače ga koristiš kad imaš jako tamne i jako svetle delove u jednom kadru.

Odlicna je nova app kamere i ovaj auto hdr. Nije vise onako tromo ko nekad. Odlicne su i fotografije. Tacno sa ukljucenim blicem budu svjetlije slike. Mada meni odradi malo blica i sa HDRom i bude ono taman. Ali opet da mi je kamera Carl Zeiss optika sta mi znaci, kad je slabije koristim... [emoji1] Imam aparat ako bas treba nesto... :)

Primetio sam da na ovoj novoj verziji kamere radi automatski blic kada je ukljucen HDR. Slika, ali naravno bude crno. Kada se premesti da je blic uvek ukljucen, HDR se iskljuci. Bag ili greska ili ne, svakako je cudno.
Meni radi isto ovo. Ne deluje mi da to tako treba.

Кад искључиш блиц, укључи ХДР... остаће искључен блиц

Meni slika sa blicem i onda ispadne crna fotka. Fokusira, ali i ukljuci blic dok slika. Naravno kada je dnevna svetlosr i kada automatski blic ne vidi potrebu da se ukljucuje, hdr napravi normalnu sliku.
@novakno1
Nije poenta u tome, jednostavno blic ne bi trebalo da bude ukljucen za hdr. Ranije cim se ukljuci hdr, blic ne moze da se menja i uvek je iskljucen.

Verovatno na ovim novim telefonima to moze pa su zaboravili da iskljuce za starije modele. Znaci ili blic ili hdr.

Pa to, verovatno su zaboravili da "zakljucaju" iskljucen blic kada je hdr ukljucen jer moze da bude samo na automatski, cim se prebaci da je uvek ukljucen, hdr se iskljuci.

Verovatno na ovim novim telefonima to moze pa su zaboravili da iskljuce za starije modele. Znaci ili blic ili hdr.
More kod mene na N6. Radi blic i kad je ukljucen hdr, i stvarno ispadnu super slike bez onog bijelog bljestavila po noci od blica.
Mislim yebes i hdr bez blica nije bas toliko ni upotrebljivo.

Kamera je na oba modela kao toster tako da nije ni bitno..

За телефон до 400 евра нов са гаранцијом нема боље камере.... Бар нисам видео...

04bc4d60720911596a4a185d399ba8c5.jpg

Proradio skroz root sa supersu 2.62 ver.

За телефон до 400 евра нов са гаранцијом нема боље камере.... Бар нисам видео...
Od kojeg... N5 ? [emoji90]

Ja sam misljenja da su sve kamere na telu manje/vise tosteri, bilo first austria, bosh, philips, hoover, remington, electrolux (ne znam da li oni prave tostere)... Ja opalim 3x slike godisnje ukupno i na telefonu i na aparatu. Mrzi me. Mislim da nema niko ko manje slika, cak ni @HSV [emoji1] zato i nemam FB [emoji14]

@loznica (nexus senior) me iznenadjuje kad vidim sta koristi na ovom SS iznad...[emoji85] [emoji62]

Poslednja izmena:
Jel' pristigao kome OTA update? Probao da ga instaliram manualno, izbacuje mi grešku, pa sam osuđen na čeku...

Nazad
Vrh Dno