Šta je novo?

LG Nexus 5

Neka, bolje da i malo kasni nego da se zuri da izadje na vreme ili cak ranije pa da bude pun gresaka. Ovako neka malo po malo prate feedback i neka peglaju greske.

neki su me ovde pitali da napisem koju o mi4 posle n5.

prednosti:
bolji zvucnik sa donje strane,izrada mnogo bolja,displej za nijansu bolji,kamera apk odlicna ,kamera moze da snima 4k i slow motion. baterija bolja za onoliko koliko je veca znaci oko 30% ,odlican ir blaster,8mp prednja kamera -ne znam kakvog je kvaliteta.

nedostaci u odnosu na n5:
mislim da se vise greje,zbog animacija u miui (prepun ih je skin )koje ubijaju bateriju kinezi su ubacili balance mod koji underklokuje cpu i gpu a iz toga proizilazi i generalno losije iskustvo sto se tice brzine u odnosu na n5,kamera nema ois i vidi se da joj nedostaje,i zvucnik pri razgovoru je losiji od onoga na n5. edit:fast charger bolesno greje mob i bateriju,ja ga punim obicnim punjacem. (videcemo kako ce biti zimi)

par screen shotova baterije. ovo ce do 2am otici na oko 6h i 30min sot(na n5 oko 4h i 45min). koriscenje kao na n5,kada nisam ni wi fi onda sam na 3g i vani. u gajbi ga drzim na odredjenom brajtnesu cini mi se malo jacem nego na n5. napolju kako ga on namesti. ovde ima 20min igre i oko 15ak min razgovora. ostalo uglavnom tt,youtube i internet.

be8992c7ac88f109262f3ee1fb4b5f85.jpg

c63cbc4c7079d4026b83dabe68f83c63.jpg

4494cc1034ec52c50ed28120aa95ec97.jpg

6513d78984eebd72f525305918153eac.jpg

da jos ovo.. nemam viber,facebook i lokacije su mi ugasene.

Poslednja izmena:
Malopre slikam klinca i odjednom provalim da se pojavila mrlja na socivu..
Jel neko ima iskustva sa tim, kako se rasklapa (nisam jos pogledao na YT)..

b71c779576fcac91792a8e7d38cdf4fc.jpg

Auh. Mislim da je to na senzoru. Ne bih rekao da to možeš tako jednostavno da očistiš...

To se meni desilo, ali na digitalnom fotoaparatu. Nosio sam u servis. Ne bih ja to cackao sam.

Navodno imam jos garanciju (godinu i koji mesec) ali pitanje je koliko je ostvariva u toj prodavnici..ako nista, pravac Čonč u NS..

Ljudi ja ne znam jel sam ja lud ili sta ali ja na lollipopu ne mogu da snimim novi kontakt u telefon, samo na google?
Uopste ne vidim opciju da mi nudi "save to phone contacts" ili slicno.

veoma cudna stvar mi se desava na n5.. naime n5 mi izbacuje wa iz memorije nakon 5minuta posto izadjem iz programa.. to povlaci za sobom da mi nikada ne stizu poruke dok ne udjem u njega. probao sam menjanje kernela uninstal i nista.. prvi put od kada koristim android vidim ovo.. nije mi se desavalo ni sa s1 i 512mb rama.

svaka pomoc dobro dosla

Ne bi trebalo da ima veze da li aplikacija u ramu, njen proces za push sumnjam da ubija, nemam pojma zasto ti ne radi.

a kako onda dodju not kada udjem u apk ?

dolaze normalno i dok je wa u ranning apk(nekih 5min). cim ga izbaci nista

Poslednja izmena:
Pa ne znam zasto ti se to desava. Jel si guglao problem?

ne.. ne znam kako da sastavim pitanje posto prvi put vidim ovakvo ponasanje. :) najgore sto mob nije kod mene pa nisam mogao da proverim sta se desava.. uzeo ga sada i sok

Pa ako uspeš ubrzo da rešiš, šibni neki drugo rom pa probaj.

^^probao.. nije do toga. izbacuje googlov message servis posle 3minuta. cak blejim u ranning aps i vidim kako ga izbaci..
posle toga odem u disable services i preko njega na wa i oni servisi ne plave. to jest nisu aktivni.

koji trip..

uh moguce da ga zena stavila u greenify, sada cu da bacim pogled.

jeste bio u greenify.. a rekao sam joj 10 puta da ne dira to. neverovatno.

hvala u svakom slucaju

Poslednja izmena:
Nego, nešto eksperimentišem sa tastaturama, pa se vratih na Google keyboard, ova najnovija verzija 4 nešto...
Vidim opet sada postoji personal dictionary, jedino što mi ne radi dodavanje novih reči pri kucanju, stock 5.1.1.
Ima li nekoga kome to radi (ne iz settings pa add, nego pri kucanju na double tap)?

Meni radi normalno, samo kucam i ono pamti reci, nista drugo ne pipam.

Koliko sam skontao update je samo nesto vezano za bezbednost?

Nexus devices have always been among the first Android devices to receive platform and security updates. From this week on, Nexus devices will receive regular OTA updates each month focused on security, in addition to the usual platform updates. The first security update of this kind began rolling out today, Wednesday August 5th, to Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10, and Nexus Player. This security update contains fixes for issues in bulletins provided to partners through July 2015, including fixes for the libStageFright issues. At the same time, the fixes will be released to the public via the Android Open Source Project. Nexus devices will continue to receive major updates for at least two years and security patches for the longer of three years from initial availability or 18 months from last sale of the device via the Google Store.

Ljudi dajte neki software za prebacivanje slika u komp sa telefona. Kad ga prikljucim samo kablom, izbacuje mi kao da nema ni jedna slika na telefonu. Preko dropboxa mi mnogo sporo, tako da bih najradije preko kabla.

probaj airdroid, nije preko kabla al nije ni sporo

Klasicni file explorer sa podrskom za SMB ili FTP, nema dalje, ako vec imas WiFi.
Kakvi kablovi, kakve dodatne app, kakvi bakraci.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno