Šta je novo?

LG Nexus 5

viđam ja te sa 7" kako telefoniraju po beogradu svaki dan...i to nisu usamljeni slučajevi, ima ih čini mi se sve više...jednog sam video u kolima kako priča na 7" dok čeka na semaforu...tako da...

Ako je Nexus 5 telefon imao ekran od ~5 inča (4.95"), a Nexus 6 phablet će imati ekran od ~6 inča (5.9"), da li to znači da će Nexus 7 telefon za sledeću godinu imati ekran od 7 inča? :d

Nece postojati Nexus 6 kao ime... Kontam da je to razgraniceno i dogovoreno da samo postoje Nexus 5, Nexus 7 i Nexus 10, pa onda idu godine za novi model :)

Jel moguce sakriti ovaj sat gore iz status bar-a, ali samo dok sam na home screen-u, odnosno launcheru?

Ne znam za vas, ali mene strasno nervira sto moram u dnevnim uslovima da uvek slikam u hdr modu, prosto je neverovatno koliko je primetno suma bez hdra, a citavu vecnost mi traje procesiranje slike

Vecnost u odnosu na klasicno slikanje koje je neupotrebljivo, tacnije mnogo losije od hdr moda, a opet hdr mod je samo za staticne objekte

Stoji. Mada vredi koristiti stalno hdr,slike su nebo i zemlja u odnosu na klasicno slikanje.

Jel moguce sakriti ovaj sat gore iz status bar-a, ali samo dok sam na home screen-u, odnosno launcheru?
Da odgovorim sam sebi, naravno pored custom Launcher-a, tipa nova itd, moguće je ovo postaviti sa XGELS, sada vidim, iako koristim, nisam znao da ima tu opciju, odlično funkcioniše.

Ovo sam tražio jer nije logično da se sat vidi duplo na home screen-u I u status baru, a pretpostavljam da većina drži neki clock na home-u. ;-)

Ja se ubih da nađem tu opciju u nova launcheru? Gde to da namestim kako bih sakrio sat u nova launcheru?

Nova Settings-> Look & Feel-> Hide clock

Ja imam neku stariju verziju nova prime, tu ima samo da se sakrije čitav notification bar... Nema samo hide clock , verovatno toga ima u novijim verzijama?

Jel neko od vas pokusavao da spoji flash drive pomocu OTG kabla? Instalirao sam plugin za total comannder i vidi mi samo jedan flash koji je formatiran u NTFS ali ne vidi druge koji su FAT32. Preko nexus OTG file manager-a vidi i ostale, tj. njihov sadrzaj ali kao da ne vidi prave ekstenzije pa mi npr. za otvaranje tekstualnih fajlova nudi operu i chrome. Doduse i otvori ih sa njima. Najveci problem mi je sto ne znam kako da pokrenem titl za video fajl jer kad pokusam da ga ucitam preko MX playera vidi samo internu memoriju telefona. Inace kada video i titl istog imena stoje na internoj memoriji automatski se pokrecu zajedno preko MX playera.

Nije mi rutovan telefon pa ne moze ta aplikacija. Ne znam ni sam zasto to nisam odmah uradio a sad mi se ne radi jer sam podesio sve kako mi pase.

Rutuj ga, ništa se ne menja od toga što si podesio. Ne moraš da menjaš rom.

Ode mu sve sa fona kad bude otključavao bootloader, zar ne?

Ja sam skapirao da je već otključao bootloader pa se pita da li je sve otišlo u nepovrat :)

Je li probao neko MIUI na N5? Kako se pokazao? Je li sve prevedeno na eng ili ima Kineskih ******?

A jel neko od vas probao da rutuje na ovaj nacin? Citao sam malo komentare i vidim da vecina pise o ugrozenoj sigurnosti. Takodje me zanima ako rutujem telefon na ovaj nacin da li ce bukvalno sve ostati isto sto se tice okruzenja? Ako sam dobro skontao prateci postupak u stvari se pravi image file koji bi trebalo posle rutovanja da vrati stvari kakve su bile pre toga?

Ja sam na MIUI romu vec 10-ak dana. Utisci: bagova nema, jako fluidan, prevedeno sve na eng ( bar ja nisam naisao na nesto sto nije, samo nekad u dialeru kad kucas neki bezveze broj izbaci neku sugestiju na kineskom), sve u svemu dobar je, malo promjene nece skoditi. Meni se licno svidjaju animacije i ui, jedino mi se launcher ne svidja ali tu je nova.

[YOUTUBE]TV1l_MgrnyY[/YOUTUBE]

^ Ma kakvi. Jedan od najlepših telefona.

Slazem se ali mi na zadnjoj strani kvare ugodjaj blic i natpisi. Nije onaj tzv clean design.

Vrh Dno