Šta je novo?

LG Nexus 4

Dobro ne moras se sad izvlaciti, znamo da nisi znao, ali nikad nije kasno...da se ljubi strasno... haha :D

Poslednja izmena:
Čeka te tamo u onoj Apple temi da odgovoris, ako ne odgovoris dobićeš džabe poene za flejm :) pošto si potegnuo tu temu :)

Znamo sve možeš još da se izvučeš :D

Kakve li nadje slicnosti izmedju default i recommended. :D Tako ces sutra na objektu havariju napraviti u 'maloj' gresci u jednom broju :d Probaj spustiti na minut, ako tada ne ubodes notifikaciju, yebayiga onda... :D

Poslednja izmena:
Purity i semaphore i nemam nikakvih problema. Baterija kao na b44. Notifikacije mi stizu pre na fon nego na komp. :d

Naravno da je do kernela. Stratosk nije cackao default wifi drajvere kao i mnogo toga. Cudi me da Djilke doktor svog zanata nije to skontao...:D

Gotovi ste sad ako mi bude kasnilo na semaforu :d

Videcemo za bateriju, a ako ne bude dobro vracam se na b43.

P.S. I ovaj papan kaze da nista nije cackano, al vidim da nesto nije u redu....

Ko je ono ispljuvao HellsGoda, mescin Zlatan, da nije developer vec uzima od tudjih. Pa tako radi 90% na xda, ko da su svi developeri, dasta su. I purity ROM je tako sastavljen, ali nije prenatrpan gomilom opcija pa radi dobro.

Da ti shareujem moja podesavanja ima baterija da ti izgura 3 dana :D Samo ne znam kako se uklapa Semaphore sa Slimom :S

Poslednja izmena:
Ne brini se uklapa se sve uz slim :d

Stavi u spoiler sva podesavanja, mada nema tu sta, podesio sam na brzinu, samo ja necu osakatiti toliko ko ti, cisto da vidim sta tu ima da se odradi.

Postavi svoja podesavanja bas me zanima. Nisam ja nista osakatio, samo sam namjestio da radi sa vise jezgri na manjoj freq, bokje za multitasking, manje se grije naravno, baterija bolja itd. Bolje je 4 jezgra na 384MHz, nego 2 na 1GHz GHz

uploadfromtaptalk1395347940122.jpguploadfromtaptalk1395347949554.jpg

Ostatak je default.

Šta je onaj SAI u njegovom manager-u?

Tu podesavas Touchwake disable pri pozivu, pickup (da se javis na telefon bez dodirivanja ekrana samo stavis tel na uho), i kontrola ja ine vibracija zavisno od senzora blizine (telefon u dzeou vibracija 100%, na stolu 50% npr)...

Od toga mi nista ne treba, daj ova tvoja podesavanja da vidim sta i kako ti to izvlacis, mada i da stavim isto opet cu ja imati 4 sata, al' ajd imam vremena da se igram :)

Evo najosnovnije posto moze max 5 slika, po mom osjecaju i potrebama.
uploadfromtaptalk1395350233306.jpguploadfromtaptalk1395350253589.jpguploadfromtaptalk1395350265063.jpguploadfromtaptalk1395350330079.jpguploadfromtaptalk1395350340953.jpg

Sad gledam nesto i razmisljam se... Koji ce mu djavo ovaj boost voltages ako vec sam odredjujes voltazu?

Jos ja gledam sta je ovo stavio sam -75 a on mi skresao 100.

To postoji na Stock Kernelu, pa ga nije izbacivao. Nema neku Bog zna kakvu namjenu, ali eto, valjda je htio jednostavniji code ili manje komplikacija i editovanja...i oni TouchFilteri sve to postoji na Stocku.

Gledam par dana, od kad sam presao na novi semaphore, da mi baterija mnogo curi brze i setim se adeno drajvere nisam ubacio. Znaci nije placebo ima efekta :) Kazem najbolja kombinacija za mene je slim, semaphore, art i ovi drajveri :D

Ma kakvi crni drajveri, nema to veze :)

E primjetih tek sada, da ne radi Touchwake Disable tokom poziva. Uvijek se desi da aktiviram ekran tokom poziva kad ga prislonim na uho i obraz. Da li je do kernela ili to Purity-a (i on je nesto dirao "InCallUI:- Disable Touch by Proximity Sensor …" ), pa se mozda sukobljava. Jer je isti efekat cekirao opciju ili ne, kao da ne postoji. Javio sam se Stratosku u temi.

Aj nek neko provjeri ko koristi Semaphore da vidimo jel OK? :)

Kako nije do drajvera? Znacajno mi se poboljsa baterija kada ih flesujem.

Iako sam znao da je placebo (jer bench score ne popravlja 3D, a trebao bi, jer valjda novi drajveri znaci da su bolji zar ne?) bio sam ih flesovao. Jedno nedelju dana sam koristio i baterija je bila ista. Nikakve razlike u radu nisam osetio bio to dalvik, bio to art ili cak sa dalvik patch-om i bionic. Sve je bilo isto baterija ista. Ako je i bilo drugacije to je razlika 2-5% lose ili bolje nekad ovo, nekad ono i apsolutno nisam video razliku.

Igrice ne igram, mozda quizup i flappy bird i to je to.

Uvek sam imao 20-ak sati i 4 sata ekrana kako god sam okrenuo.

Kasnije sam citao temu, ali niko nije spominjao bateriju nego su pricali o 2-3 fps u igricama da je bolji. Meni nista to ne znaci, jer opet ne igram neke zahtevne igre, a u ovakvom radu pozivi, email, dopisivanje preko raznih IM aplikacija i surfing mi nista ne donosi...

Poslednja izmena:
evo i ja sam rešio da probam semaphore :D

nego koja je ovo fora da znatno oslabi vibracija kad uzmeš telefon u ruku kad te neko poziva (dok se ne javiš)?

Da nastavim...

Posto me sad to iznerviralo...

Otisao sam na Qualcomm-ov sajt (https://developer.qualcomm.com/mobi...le-gaming-graphics-adreno/tools-and-resources) i skinuo User-mode driver binaries for Qualcomm’s Adreno 3xx GPU on Nexus 5 & 7 devices running Google Android 4.4.2 KitKat

Sad meni nije dalo mira to sve uzmem i proverim sve.

Screenshot_1.pngScreenshot_2.png

Kako je moguce da isti fajlovi idu i za Nexus 4 i za Nexus 5? Drugaciji CPU, drugaciji GPU... Cudno mi da ne shebe nesto kad se flesuje, ali ko zna sta je tu radjeno, mrzelo me dalje da istrazujem.

Meni tu smrdi nesto i ja ih nisam flesovao.

pa i nvidia i ati imaju jedan drajver za sve modele :)

Poslusacu te i ja brisem backup skriptu u addon.d, sto znaci da nema vise drajvera prilikom update sledeceg builda Purity*a. :)

Sad me yebe Touchwake, taman iskljucio DT2W jer imam osjecaj da imam battery drain, iako nista ne pokazuje u Wakelock detectoru naravno jer ne registruje to.

I zaboravih da napisem sad kad sam uzeo N7 GPU drajvere da vidim, a ono isti cak i firmware deo naravno, jer koriste isti SoC.

Zasto onda Qualcomm nije napisao i za Nexus 4? Samo je napisano N5 i N7...

Znaci lepo kazem nesto tu smrdi.

A *** kad su napisali ovi sa XDA, racunam da imaju nekog radnog staza i da znaju nesto. :) KOntam da i ja batalim, mada nemam problema i nisam primjetio razliku.

Previse olako daju titule oni tamo...

Ne kazem ja, mozda gresim, ali ovo sto sam video + realan rad + bench 3D rezultati = sve obara njihovo smothneezzzz halp mi

Ima njih dosta koji namjerno pisu, iako nije tako, valjda da sebe ubjede... :) :D

EDIT:

Ali one Dalvik i Bionic optimizacije stvarno imaju efekta i to dobrog. ALi ne bas kad se prosto kopiraju fajlovi (kao sto ima tema na XDA), vec kad se ukljuce izmjene u ROM. Ovde je Closed Source kod ovih drajvera pa nije moguce.

Poslednja izmena:
Ma kad mi napisu po flesovanju roma da je sve smooth i da bolje drzi baterija dodje mi da odem do njih, uzmem neku toljagu, pa prvo po prstima da ne pisu vise, a kasnije i po glavi da im to vise ne pada na pamet :d

ja kad ne bih imao neki bag sa kernelom ne bih bio ja :D elem, djlike, pošto si na slimu, aj ako te ne mrzi proveri da li imaš screen flickering kad stigne pop-up za sms

edit: ipak se dešava samo dok je na punjaču

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno