Šta je novo?

LG Nexus 4

Kad se vec pominje art. Od kad je izasao 4.4 koristio sam art. Baterija mi je pala na 3.5h u odnosu na 4.3 dalvik. Pre nedelju dana sam se vratio na dalvik na 4.4 i baterija mi je preko 4h, cak do 4.5h sot.

Kojima recimo? Ima li razlike u koriscenju resursa ako su aplikacije pri startu klasifikaovane kao nativne ili dodate od strane korisnika?

Uočljiva je razlika u skrolovanju kroz neke aplikacije, pogotovo ove teže (FB, Tapatalk recimo). Nema nikakve veze sa RAM-om.

i ne samo to.. mobilni osetno brze ulazi u aplikacije kada im pristupate iz recent menija..

I to, zbog toga sam prvenstveno prešao na ART i nikad se nisam vratio :d
btw, je l' i na N5 postoji mikro lag sa home i recents buttonima?

Vama svima hells radi normalno? Meni sam menja brightness i ulazi sam u apkikacije dok razgovaram.

Radi normalno. Na 4.3 mi nije bio nesto, al sam mu sa b42.t4 verzijom dao sansu i sve je normalno. :)

Meni se na artu dešava da mi aplikacije posle nekog vremena pune memoriju (ne ram). Sa artom imam slobodno oko 1gb, kad vratim na dalvik vrati se na 1.6-1.8, i konstantno drži na tome...

Samo flesujete i sve sljaka? Niste nista posesavali. Sto li je meni bagovao onako.

Jesam. Jel to problem? Trenutno nisam na francu, sada sam na psx-u.

Franco koristi modovan ramdisk, tako da moraš prvo stock kernel da flešneš pa onda hells, u protivnom se sve zbrlja, otprilike kao kod tebe :p

Aham, znaci tako mora. Hvala za info :) Prvo da vidim kako sljaka ovaj psx, za sada je fino sve, baterija lepo drzi

Posto sam na stock-u, rootovanom, da li moram da brisem sta za te karnele? Mrzi me da ubacujem sve ponovo. A nisam cackao to od kad sam uzeo N4 tako da sam pozaboravljao.

Poslednja izmena:
Ne moraš.

E to će ti odgovoriti ovi što imaju N4 ;)
Mada koliko sam pratio najčešće na stock rom ljudi stavljaju Franco.

Ali onda moraš paziti kada prelaziš na drugi kernel da prvo vratiš stock da ne bi imao komplikacije kao Roberto Baggio :)

Kojima recimo? Ima li razlike u koriscenju resursa ako su aplikacije pri startu klasifikaovane kao nativne ili dodate od strane korisnika?
Ovo što Loznica kaže, recents meni. Čini mi se i da je lepši odziv na klik generalno ali to mi se već samo čini :)
Ovo drugo nisam zagledao i poredio, samo sam posle par dana dalvika prebacio na art.

I to, zbog toga sam prvenstveno prešao na ART i nikad se nisam vratio :d
btw, je l' i na N5 postoji mikro lag sa home i recents buttonima?
Pa na home nisam imao lag ni na gnexu :)
Recents dalvik da, art ne. Doduše dalvik da na custom romu i kernelu, možda na stock kernelu radi bolje, ali on svakako dosta više jede bateriju i koristio sam ga samo par sati, nije mi interesantan :)

Poslednja izmena:
Ima tog kao laga na dalviku, trenutno sam na dalviku. Ali izgleda da ART dosta vise trosi bateriji od dalvikam

uf kako me prijatno iznenadila baterija ostalo 20% 4h:20min sot, sve vreme 2g, surf i viber vecinom i 30min razgovora. Purity +hells b42.

Pa tolko je i na stocku kad koristis 2G, ne znam sta se jurite s kernelima i romovima onda :p

Vrh Dno