Šta je novo?

LG Nexus 4

Upravo mi se desilo da ne mogu ugasiti tel, dakle power dugme nije uopšte radilo samo ugasi ekran. I čitam sve po netu razne predloge, od kojih je jedan bio da se skine kejs :v uspeo sam tako što sam gledao neki video na jutubu i držao dugme otp 5 min pre nego što sam pogledao dal je uspelo i vidim pali se, već me ladan znoj oblio..

ima dosta problema sa hardverom na nexus4, valjda ce se to sve ispraviti na nexus5

Ma koji hardverski problemi, troluje čovek...

Pa možda mu je upao neki felerican ništa novo. Od miliona i miliona prodatih, mora 5-10% biti felericnih, možda i više, zavisi. Eno 30% S4 telefona ima problem sa baterijom.

Ako neko od vas nema problem ne znači da ovaj što tvrdi da ima troluje. E sad problem je što je ispalo da svaki Nexus 4 ima, a to nije tačno. Mada ljudi kad naidju na problem pljuju po celom telefonu, a ne znaju da je možda problem kod njih. E sad ima i druga strana medalje gde ljudi brane ili "ne vide" probleme :)

Druga stvar je ako mu je zapao feleričan model, a opet je drugo ono što je napisao, baš kao da skoro svaki N4 ne valja...

Xiaomi mi2

Ne vidim gde sam napisao da svaki model ima problem,? Vec sam napisao da ima dosta hardverskih problema

Nije u vezi mene to sto sam napisao vec generalno, eto njemu nije on/off dugme htelo da reaguje kako treba. Onda ima onaj problem red light of death, a to je ako se baterija isprazni totalno, onda nije bas jednostavno da se pokrene ponovo, i tako.
Ako nekima ovde na forumu nema problema, ne znaci da je svima tako. I cini mi se da kod ovog modela nema ono prve serije mogu da imaju greske a kasnije nemaju, vec ovde kod nexus 4 to je od modela do modela, sve zavisi.
Ponovo ne kazem da je uredjaj los, naprotiv odlican je , fluidan, cist android ali nije bez mana

Djilkos je u pravu, ima onih koji ne zele da vide ako ima nekih mana :)

I jos nesto, ne vidim sto je taj moj post trolovanje?

Poslednja izmena:
Rekao si sta si hteo i sad pali u sobu sa kineskim telefonom :D

Red Light of Death se javlja kod custom kernela koliko sam ja upucen. N4 je u svojoj karijeri imao dosta softverskih problemcica, ali za HW se to ne moze reci.

Zanimljiva stvar kod potrošnje baterije je da najveći potrošač nije ni ekran ni 3G ni WiFi ni GPS već nešto sasvim drugo ali ujedno i nešto što se možda i ponajmanje koristi pa se o tome i ne priča kad se priča o velikim potrošačima, u pitanju su obični telefonski razgovori. Juče sam nešto o tome čitao na XDA ali i baš juče sam imao svoj sličaj gdje sam imao jedan duži razgovor od 1h 3m a pošto u tom trenutku nisam za displej imao toliko sačekao sam da imam toliko i za displej i stvar je stajala tako da je Vocie calls za 1h 3m imao 24% potrošnje a Screen je za istih 1h 3m imao samo 8%, dakle razlika je čak 3x.

Kao što rekoh o tome se ne priča jer se vjerovatno danas malo klasično telefonira, znam da je to kod mene baš veoma izraženo, mislim da to često nije ni sat vremena mjesečno, ma ni pola sata.

Imam jedno pitanje, nadam se da ce neko da mi pomogne.. U domu sam i imam wireless sa proksijem i nekako sam namestila proxy u telefonu ali radi samo chrome i mail tako. Google play i ostale aplikacije ne rade. I ona ikonica za wireless je prve 2-3 sekunde plava i posle posivi. Ne znam koja podesavanja jos trebaju, ja sam ubacila proxy IP, port i bypass list?

Isti problem, drugi telefon, nisam rešio :)

Poslednja izmena:
Zanimljiva stvar kod potrošnje baterije je da najveći potrošač nije ni ekran ni 3G ni WiFi ni GPS već nešto sasvim drugo ali ujedno i nešto što se možda i ponajmanje koristi pa se o tome i ne priča kad se priča o velikim potrošačima, u pitanju su obični telefonski razgovori. Juče sam nešto o tome čitao na XDA ali i baš juče sam imao svoj sličaj gdje sam imao jedan duži razgovor od 1h 3m a pošto u tom trenutku nisam za displej imao toliko sačekao sam da imam toliko i za displej i stvar je stajala tako da je Vocie calls za 1h 3m imao 24% potrošnje a Screen je za istih 1h 3m imao samo 8%, dakle razlika je čak 3x.

Kao što rekoh o tome se ne priča jer se vjerovatno danas malo klasično telefonira, znam da je to kod mene baš veoma izraženo, mislim da to često nije ni sat vremena mjesečno, ma ni pola sata.

i ja sam primetio da pozivi mnogo vise trose bateriju od ekrana makar na n4.. ali mislim da je to do nase mreze

Jos jedno zapazanje, nemojte biti ostri, samo prenosim svoje, mozda je nekom zanimljivo.
Ranije sam pisao da se telefon ponekad ugasi, i onda kad ga upalim, baterija je od pune posle paljenja na nekih 20%. Nisam znao do cega je, pa mi padalo na pamet da je do wifi drivera, pa do google servisa, i nista nisam nasao kao resenje, na xda je bilo da je do verzije maticne ploce.
E sad od kako sam nabavio drugi telefon, iz nexusa sam izvadio karticu i stavio u drugi telefon, na nexusu je sad sve stock, wifi on i sav sync ukljucen i evo vec dve nedelje nema tog gasenja, pa mi sad pada na pamet da je mozda do mreze, tj nasih operatera, jer ako telefon vise trosi bateriju i ako je kazete do nase mreze, sto ne bi moglo i to da bude uzrok ovom problemu oko gasenja telefona. Ne znam stvarno.

Red light of dead vazi i za custom kernel

Ne znam da cega je, ali to se i meni redovno desava jer svakodnevno pricam bar pola cuke klasicnog poziva, a bude tu i viber poziva (mislim da mi mnogo manje skida kad koristim viber).

i ja sam primetio da pozivi mnogo vise trose bateriju od ekrana makar na n4.. ali mislim da je to do nase mreze
Mada nešto računam, meni je juče 1 sat razgovora skinuo bateriju sa 50% na 39%, znači 10% za sat razgovora. Po tome bih sa punom baterijom mogao da pričam 10 sati, na GSMArena za N4 piše: Talk time Up to 15 h (3G). Ali displej ne može držati toliko. Ne znam koliko bi izdržao ako bi displej bio stalno uključen i da ništa ne radim na telefonu, ali ne bi mogao 10 sati, pa ispada da on ipak troši više od razgovora.

onda se nisam dobro izrazio.. kada pricam oko cuku vremena izvucem oko 3h i 30min sot-a a kada neki dan ne pricam uopste izvucem oko 4h i 15 min.. sto govori da razgovor ubija bateriju,makar meni

Definitivno ubija bateriju :)

Drustvance pomagajte,puklo zadnje staklo.jel zna neko gde mogu da kupim ili narucim originalni deo?hvala...

Imas bas temu samo za to, jednom clanu se to desilo, pa nije bio lenj da objasni celokupan postupak narucivanja i zamene. Ne secam se ko je bio u pitanju, ali potrazi dok se neko ne seti preciznije.

Sad cujem da n4 nece imati 4.4 launcher kao na n5. LOL LOL LOL em nema updejta, a i kad dodje za par meseci do godinu dana necu ga ni primetiti

Ja zato krajem meseca prelazim na G2 da nebi razmišljao dal ce nexus 5 dobiti neki sledeći udate kad izadje sledeća generacija

Vrh Dno