Šta je novo?

LG Nexus 4

Podešavanje za zvuk, boje, klok procesora ili da smanjiš klok, undervolt...

Sutra mi stize nexus pa bi hteo da mi preporucite neku zastitu, koja moze da se kupi ovde kod nas... i neke slusalice (bubice) tako da su do 2000.

I Jaza se oglasio na XDA, izdao si PA :D Ima li neko problema kakvih sa nightlyeam, ako ke probao. Nece biti novih buildova do pojave 4.4. I ne treba, svaka cast kataklizmi i atlantisu. :thumbup:

Pogledajte prilog 124472Pogledajte prilog 124473

Hells.. 30 posto brajtnesa samo 2g/wi fije.. 20min poziva i 30min igrice. Whatsapp i dva maila synk i weather widget(synk na 1h vremena) nije lose.. Mogao sam da izvucem jos 20ak min do nekih 3 posto baterije da sam isao. Jedina mana hells kernela je da svaki 10ti put kada stisnes power dugme da se otkljuca on to ne uradi momentalno nego posle sekund,sekund ipo,videcu da li cu moci da prezivim sa tom manom..

Stock postavke kernela ili?
Moze to def bolje,ja ispod 5.30 sot nikad,nerijetko preko 6h sot izvlacim.

Mozda imas neko smece instalirano koje drnda u pozadini,inace koji rom koristis?

Sto se tice budjenja i dugmeta,nikad problema nisam imao,koristim i volume buttons za budjenje.
Moze biti da ti dugme polako otkazuje poslusnost ili si fleshovao neki kernel koji koristi najdublji deep sleep do c3. Stock ide do c2,c3 cak pravi i probleme na nekim revizijama soc-a.

Moja preporuka je da instaliras stock kernel butujes pa ponovo flashnes custom kernel.
Probaj hellscore 34 verziju,starija je al jos bolja za bateriju;-)

Poslednja izmena:
koristim slim rom.. pre toga sam imao njihov kernel pa onda hells. power dugme me izludelo pa sam presao malo na fauxa,iako ranije nisam bio zadovoljan sa njegovim kernelom. jedno pitanje. ako kupim trickster mod za 3 dolara da li cu imati sva podesavanja za bilo koji kernel kao npr sto ima kod faux-ovog programa za njegov kernel? da rezimiram,da li cu preko placenog trikstera moci da podesavam faux kernel u detalje kao sto moze preko njegovog programa ?

Poslednja izmena:
znaci mocicu da drndam faux sound.. ? :) vidim svi pisu o tome pa reko da probam ima li istine..

Ko ce ga znati,to za trickster.
Vidis da skoro svaki dev cacka po governerima i sl. i izmjenjuje,pa nemoze trickster sve upratiti i svaku opciju da 100% radi.
Pa onda ti isti devovi nude paid app za stimanje kernela.
Ja iz principa bojkotujem te kernel devove,jer neke opcije u kernelu kriju behind a pay wall.

Poslednja izmena:
koristim slim rom.. pre toga sam imao njihov kernel pa onda hells. power dugme me izludelo pa sam presao malo na fauxa,iako ranije nisam bio zadovoljan sa njegovim kernelom. jedno pitanje. ako kupim trickster mod za 3 dolara da li cu imati sva podesavanja za bilo koji kernel kao npr sto ima kod faux-ovog programa za njegov kernel? da rezimiram,da li cu preko placenog trikstera moci da podesavam faux kernel u detalje kao sto moze preko njegovog programa ?

Ja mislim da je uglavnom sve dodato kao podrska. Sto nisi bio zadovoljan fauxom, koju si verziju flesovao (ima 3). Sta prvenstveno editujes na kernelu ? :)

flesujem one normalne bez budzenja gpu i cpu-a .. ma hteo probam taj sound da vidim sto se ljudi loze na to. cenim da je samo placebo efekat

Pogledajte prilog 124472Pogledajte prilog 124473

Hells.. 30 posto brajtnesa samo 2g/wi fije.. 20min poziva i 30min igrice. Whatsapp i dva maila synk i weather widget(synk na 1h vremena) nije lose.. Mogao sam da izvucem jos 20ak min do nekih 3 posto baterije da sam isao. Jedina mana hells kernela je da svaki 10ti put kada stisnes power dugme da se otkljuca on to ne uradi momentalno nego posle sekund,sekund ipo,videcu da li cu moci da prezivim sa tom manom..

Ja koristim ovaj kernel i nemam tih problema sa dugmetom. Cenim da ti je problem negde na drugom mestu.

Moguce.. Mozda je ostalo neko korenje od proslog kernela : :)

Mene jedino na stock kernelu nervira mp decision. Znaci, stalno je cpu na max, od kad se dodirne ekran. Pogledam u statistici samo max i min frekvencija postoji ostalo po par sekundi kad se sabere. Mislim da to kolje bateriju, ali jeste da je sve smooth. Prilikom paljenja ekrana na trenutak aktovira sva 4 jezgra. U normalnom radu 2 jezgra na max, druga offline. Mislim valjda qualcomm zna sta je najbolje ali imam osjecaj da moze bolje.

Ma zna Qualcomm cunu Marianovu,da ne kazem.
Ovo sto je uradjeno na n4 je klasicni fusheraj.
Ugradili su tablet soc u mobitel,qualcomm ili Lg je dodatno shebao kod dizajna pa se mob pregrijava jer je thermal spread nepostojeci,tj. prenosi temp na bateriju.
Zato realno koristimo mob vecinu vremena na nekih 60% snage (cpu 1200 i gpu na 200Mhz),inace bi sve pregorelo :d

Pogledaj kako samo radi n7 sa istim hardwareom i fullHD ekranom.

Ma zna Qualcomm cunu Marianovu,da ne kazem.
Ovo sto je uradjeno na n4 je klasicni fusheraj.
Ugradili su tablet soc u mobitel,qualcomm ili Lg je dodatno shebao kod dizajna pa se mob pregrijava jer je thermal spread nepostojeci,tj. prenosi temp na bateriju.
Zato realno koristimo mob vecinu vremena na nekih 60% snage (cpu 1200 i gpu na 200Mhz),inace bi sve pregorelo :d

Pogledaj kako samo radi n7 sa istim hardwareom i fullHD ekranom.

+1

Screenshot_2013-10-01-20-05-37.png
Screenshot_2013-10-01-20-05-49.png

Posle treceg punjenja PA 3.99 rc2 + hells core. Manje vise iste rezultate imam i sa franco. :)

Lose tetra. Ja evo vec 5h SoT, a ostalo jos 50% baterije. :) auto osvjetljenje, sync on, nista sad posebno, samo mali tweak u stock kernelu :)

Uglavnom browser i tapatalk. :)

Poslednja izmena:
Daj ss

a jeste 10 SoT. :d

Pa vi ste komedija. :D

Sync on wifi on non stop, kad sam u gradu 3g, viber, whatsapp, sav google sync, face ****ni i po sat, sat i po voice calls.

Poslednja izmena:
N4

Prilozi

• uploadfromtaptalk1380657113506.jpg
    uploadfromtaptalk1380657113506.jpg
    44 KB · Pregleda: 219
  • uploadfromtaptalk1380657129978.jpg
    uploadfromtaptalk1380657129978.jpg
    44.2 KB · Pregleda: 219
  • uploadfromtaptalk1380657145106.jpg
    uploadfromtaptalk1380657145106.jpg
    62.2 KB · Pregleda: 218
Ok, nije loše.
Ali moraš da okačiš još jednom, pred kraj baterije

Stari lisac stjepan.. Cita knjigu 50 nijansi sive na min brajtnes i 500mhz cpu :) hoce da skine note 2 sa trona :)

Poslednja izmena:
moze li neko da mi posalje link od stock browsera koji se pre dobijao. stvarno je zakon. a nisam ga dobio uz catac. rom.

Imaš na Play Store-u AOSP Browser installer. Pokreneš, potvrdiš i restartuješ telefon. I imaćeš AOSP browser.

Sta se ovo desava sa internetom ? Prvi put u zivotu ovo vidim.. Elem mogu na sve sajtove sem gsmarene,phonearene,engadgeta.. Znam da nije tema ali opet :) mozda su me banovali sa svih tehnickih sajtova ili ih je neko hakovao.. Evo sada moze.. Prvi put ovo da vidim,trajalo je 15ak min :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno