Šta je novo?

LG Nexus 4

fali ti format /system

ok da li sada format system ili sve ponovo sa instalacijom rom? Kojim redom factory reset/cash/dalwik cashe/system, pa install rom ili?

Format ti brise sve sa moba cini mi se..? Cisto da znas

cekaj ako uradim format onda moram da ponovo prebacujem na telefon rom da bi ga instalirao?

Djilko rece format /system.. Onda cenim da ti ostaje ovo sa sd card.. Ali sacekaj on da ti odgovori. Ja uglavnom flesujem rom kao ti i nikada nisam imao problema

Format /system brise samo to. Ne i internu memoriju, to je /sdcard.

Joj bre ko da je bitan redosled, bitno je da se sve obriše. Ako imaš twrp a verovatno imaš, čekiraj te 4 kvačice i teraj, nećeš valjda jedno po jedno da brišeš.

Jel ima neko iskustva sa kernelima, isplati li se mijenjati, kakva je stabilnost ili je stock najbolji?

Svaki kernel koji sam probao pravio mi je lag. Moze da produzi bateriju, ali uz svakojaka podesavanja uvek mi se desavao lag. Tako da koristim vec odavno stock kernel sa Halfbreed bojama i savrsen je.

Stavio sam onaj nemack hells.. Javljam kakav je za par dana

Svaki kernel koji sam probao pravio mi je lag. Moze da produzi bateriju, ali uz svakojaka podesavanja uvek mi se desavao lag. Tako da koristim vec odavno stock kernel sa Halfbreed bojama i savrsen je.

+1 pretpostavljao sam. nikad mi ni jedan kernel na sgs nije radio bez neke greske pa sam batalio. To je vise placebo efekat, niti baterija duze traje niti je telefon brzi niti bilo sta drugo.

Gdje si nabavio te boje? :D

Jel ima neko iskustva sa kernelima, isplati li se mijenjati, kakva je stabilnost ili je stock najbolji?

Ja stock nisam mogao izdrzati zbog zagrijavanja,toliko se grijao mob da sam razmisljao o prodaji istog.

Stavi hellscorekernel i ne diraj nista :d ako ne znas provjeriti u system fileovima dal je promjena koju radis preko raznih applikacija u stvari i izvrsena.

Imas link kacio sam i ja i tetra. Aosp za jss,anykernel zip za jwr.

Ja stock nisam mogao izdrzati zbog zagrijavanja,toliko se grijao mob da sam razmisljao o prodaji istog.

Stavi hellscorekernel i ne diraj nista :d ako ne znas provjeriti u system fileovima dal je promjena koju radis preko raznih applikacija u stvari i izvrsena.

Imas link kacio sam i ja i tetra. Aosp za jss,anykernel zip za jwr.

Pa koja je prednost tog kernela ? Sta dobijam zanimljivo? :) ne znam se snaci na nemackom :D

Poslednja izmena:
Ti koji blage veze nemaš ne dobijaš ništa :) najbolje da počneš od toga šta je kernel, kako radi, sta znači on sistemu itd, pa kasnije da vidiš šta koja opcija radi, pa nadalje...

Istina je ovo sto prica kolega.. Prvi put da mi se mob osetno ne zagreje dok sam radio antutu

Prilozi

• uploadfromtaptalk1380462786317.jpg
    uploadfromtaptalk1380462786317.jpg
    49 KB · Pregleda: 146
Joj tebe stjepane,fakat sam mislio da se bolje kuzis u cijelu android pricu.

Jednom rijecju,dobijas sve bolje neg na stock kernelu.
Kernel sam prepoznaje koji cpu imas (slow-fast) i prema tome ga undervoltuje,manje se grije mob,duza baterija,swipe2wake opcija,a i performace mu je bolji od stocka,kako u benchmarkovima tako i u igrama.
Koristi zadnje google drivere pa ti push proradi :d

Btw,stabilan je do bola,iako sam ga dodatno undervoltovao. (faster bined cpu)

Ako koristis neki drugi kernel,prvo uradi ponovo flash roma (dirty) pa onda hellscore.

Poslednja izmena:
Da li proizvođač može vremenom da izbaci oficijelni bolji kernel, ukoliko ima potrebe po pitanju pregrijavanja, performansi i ostalog? Dešava li se to?

Čudno je, a i žalosno, da proizvođač sa hordom programera i testera napravi osjetno lošiji kernel od nekog tamo custom kernela.

Zato sto su custom kerneli za perfekcioniste ljude koji hoce sve u milimetar da nameste a oficijalni je sasvim dovoljan za prosecnog korisnika.. Sto se mene tice stock je i dalje najbolji :)

pa nije da je on lošiji... cpu se više ili manje greje u zavisnosti od napona, što veći napon veće grejanje i obrnuto, ALI što veći napon to je i stabilniji cpu (naravno ako ne preteraš pa se ne pregreje i krene da zeza). naravno da je LGu prioritet da CPU radi stabilno i bez crashovanja i SODova i ostalih gluposti, u odnosu na to da li se greje koji stepen više ili manje... ko hoće, tu su custom kerneli sa smanjenim naponom (i opcijom da ga ti dodatno smanjiš) i manjim grejanjem, manjom potrošnjom struje... za 99% korisnika će i tako raditi ok, ako ti budeš onaj 1%, ***, sam si kriv, ne možeš lg da kriviš :)

Eto probao sam vas hells-core kernel i ne radi mi back button i ne rade mi volume dugmici. I sad udarite pricu da je stock ******, a custom keva. Bas je prekrasan kernel ako se zanemare ove dve trivijalne stvarcice. Smesno i zalosno.

Niko te nije terao da prelaziš ako ti stock odgovara...

Eto probao sam vas hells-core kernel i ne radi mi back button i ne rade mi volume dugmici. I sad udarite pricu da je stock ******, a custom keva. Bas je prekrasan kernel ako se zanemare ove dve trivijalne stvarcice. Smesno i zalosno.

Jesil ozbiljno probao ili nas lozis. :)

Sa celih 18 postova, mislim da ne bih imao obraza da zezam ljude na forumu.

meni za sada sve radi..

Sto se tice stabilnosti hellscore kernela, danas mi je dvaput rebootovao na s2s+s2w.

Rece gore neko da ima bagove sa tom opcijom.. Zato je ja ne koristim

Rece gore neko da ima bagove sa tom opcijom.. Zato je ja ne koristim
E mene to uzasno nervira, kad mi daju mogucnost, a ne radi. Strasno me smara da drndam power button svaki cas, pa mi ta opcija bas znaci. Trazio sam neku varijantu preko pie, ali jos to nista nije stabilno. Kad sam ovo cuo i probao par puta, bas sam se odusevio, al *** kad je puno bagova.
Tako da me je bas smorio i odmah sam vratio na franca. Jedino pozitvno sto sam primetio (ako nisam istripovao) jeste da mi je brze napunio bateriju na hells-u ako je to moguce.
Javi utiske kad ga istestiras, bas me zanima tvoje misljenje i probaj da uporedis sa francom, ako si ga koristio.

Vrh Dno