Šta je novo?

LG Nexus 4

Ako si dobio 4.3 ota ili flashovao image imaš novi bootloader i radio. Ako si flashovao samo zip nemaš.
Trebaće ti custom recovery, većina koristi twrp. Ako ga nemaš možeš da ga instaliraš iz goo managera.
Kad imaš twrp, restartuješ tel u njega, ideš na wipe, advanced wipe i čekiraš prva 4, system, data i oba cachea. Kad to obavi ideš nazad, install, nađeš rom.zip, add files to queue i dodaješ jedan po jedan ostale fajlove koje hoćeš da flešuješ (gapps, kernel...). Kad završi to ideš restart i to je to.
Pre ovoga odradi backup u recoveryju, a pre i toga bekapuj aplikacije u Androidu titaniumom pa ih vrati na novom romu. Samo user apps, nemoj sistemske.

Imam twrp recovery. Uradio sam root preko NRT_v1.7.2.sfx. Jel moze nekako da se proveri jel imam novi bootloader i radio?

I trebam li da flesujem drugi kernel ili samo rom?

Pogledas da li ti je radio .84 a bootloader je valjda z20i..

Ako nemaš neki omiljen kernel, ne moraš da ga flešuješ, ostavi taj koji dobiješ uz rom...

Drugi kernel flešuješ samo ako ti se ne budu sviðale boje na PA.

Pa nije samo boje. Meni je i baterija i zvuk bio bolji preko franca, al predjoh na RC1 pa su uradili nesto da franco ne pase. Ceka se rc2. :)

Pa nije samo boje. Meni je i baterija i zvuk bio bolji preko franca, al predjoh na RC1 pa su uradili nesto da franco ne pase. Ceka se rc2. :)
Pase Francisko r1.82,ja taj koristim.Ne pasuje ovaj najnoviji r1.83

natu4yhe.jpg

Poslednja izmena:
A koji franco za PA 3.99? Da probam i ja Franca kad kazete da je bolja baterija i zvuk:-D

Napisao sam dva posta iznad i okacio screenshot.

Video sam to zato i pitam, imam cisti PA 3.99 a ne taj najnoviji RC...

Ako si išao sa 4.3-4.2.2-4.3 preko Factory image-a, onda sigurno nisi tako zeznuo stvar.

To mi kazi! Znaci R182 radi odlicno uz rc1?

Viper4android + franco app i podesavanju nikad kraja i kolko god oces. :)

I baterija na 4h SOn sa sve upaljenim i drndanjem kao nenormalan. :)

Poslednja izmena:
Sta moze da bude da halo ne radi kako treba na poslednjoj v PA 3.99.1-RC1 (14.Sep) , slupao sam ga na jwr66y, sve stock PA.

da... gledaj to ovako, kad uradiš wipe system /system particija ti je prazna, ne bi mogao tad da upališ telefon, prvo flešuješ rom da popuniš tu particiju, pa gapps da je "dopuniš" (to su dodatni fajlovi koji zbog copyrighta nisu smeli da budu u romu), a kernel je bitno da flešuješ posle roma jer rom ima kernel u sebi pa da ne bi prepičio preko tvog ako prvo flešuješ svoj kernel... a da li je kernel drugi ili deseti u nizu nije bitno. možeš i posle 5 dana da flešuješ kernel

Poslednja izmena:
Jeste. To su Boot i Radio za 4.3.

Ako nisi flashovao preko Factory image-a 4.3, zato ti se tako ispomešalo. Obavezno prvo Factory image za verziju Androida na koju ideš i onda nema greške. Jeste da traje malo duže (jer opet trebaš ubacivati custom recovery), ali se isplati.

Vrh Dno