Šta je novo?

LG Nexus 4

Dobro je da si fiksnuo to.. Koliko halo opcija u stvarnosti pomaze i da li crpi bateriju ? Ako neko ima paranoid rom

Poslednja izmena:
Pa beli N4 neko vreme već postoji kod nas. Par ljudi u temi ga imaju.

Nisam u toku definitivno. Jos kad bi se neko javio da kaze gde je pazario isti ;-)

Ma beli je za devojcice,uzmi crni...mnogo je lepsi :)

Ima ga stalno na kp oglasima, teško za promašiti :)

Treba mi info. koliko je fizicki osetljiv ovaj tel? Najvise zbog tog stakla...Da li se javljaju ogrebotine posle par meseci ili ne dasj boze puca?

Pa osetljiv je kao i svi drugi telefoni...nista manje ili vise...Ako ga nosis sa kljucevima ili sitnim novcem izgrebace se...isto ako ga spustas na ledja bez zastite pojavice se sitne ogrebotine,ja posle 3 meseca imam par sitnih,ali se vide samo pod odredjenim uglom...Inace ne volim da nosim ''silikon'' i smeta mi jer je telefon prelep takav kakav jeste...Imam samo zastitu za ekran...a ako ti ispadne sa neke vece visine na beton,po meni velike su sanse da puknu ledja ili da se ostete poprilicno...

e gde u opcijama na androidu ima da se namesti da ne trazi pin za karticu svaki put kada se resetuje mob.. ?

Setting/Security-tu imas da ukines pin.

Da li je neko od vas uzimao telefon kod lika iz NS, koji daje neku garanciju 6 meseci? Sluzili li ta garancija uopste necemu i zar nije duzan po zakonu 2 god da da, ako vec ima radnju?

To je bez racuna, verovatno, zato daje samo 6 mes i verovatno samo na sw.

Ja sam uzeo 2xN4 sve je ok, ne otvarane kutije... Garancija praktično i ne postoji pošto je na softer, ali to je danak daleko nižoj ceni nego na drugim mestima.

Ako si voljan da se odrekneš garancije zarad niže cene to je to.

Da li je neko od vas uzimao telefon kod lika iz NS, koji daje neku garanciju 6 meseci? Sluzili li ta garancija uopste necemu i zar nije duzan po zakonu 2 god da da, ako vec ima radnju?

ne sluzi nicemu.. meni se nije udostojio 2 puta da odgovori na poruku cak ni da se javi na poziv.. bolje plati 30e vise nego tamo da uzmes

ne sluzi nicemu.. meni se nije udostojio 2 puta da odgovori na poruku cak ni da se javi na poziv.. bolje plati 30e vise nego tamo da uzmes

Pretpostavio sam. Naleteo sam na jedan u oglasima sa tom garancijom i ponadao da moze fino da se prodje, ali uvek ima kvaka :d Kako stvari stoje, na kraju cu uzeti 4x

Evo ja cu da ti kazem zasto sam odma uzeo N4 kad je izasao.
Pre njega imao Optimus 2x i meni je taj telefon bio odlican, al pojelo ga vreme. Mana je bila sto LG sa update -ima je bio retardiran. Kada ih je bilo 30% bagovito.
Rootom se sve sredi, al uz puno cimanja, al zato kvalitet izrade o2x-a je bio neverovatan. Unbrickable/Unbreakable phone! Tenk! Padao mi je sa svih mogucih visina, ubrzanja, i uglova i nista mu nikad nije bilo.

Kad sam video da LG pravi novi Nexus rekao sam moram da ga imam. :)
Izrada LG-a, a software Google-a. I nisam se ni u jednom trenutku, za evo sace 7 meseci (mozda manje), pokajao. Telefon prelep. (*** navika od o2x je ostala da root mora da se uradi) Tako da je Paranoid android pao za nedelju dana i od tada se samo on koristi.
Kamera po meni odlicna. Za te neke "catch the moment" trenutke taman. Zvucnik (eh da je stereo :d) jak al mogo je da bude malo kvalitetniji. Baterija odlicna, al ja sam presao sa neoptimizovanog o2x-a tako da sam progledao. :D

Od mene za ovaj telefon svaka preporuka i verujte mi necete se pokajati.

Jedino zasto bi menjao ovaj telefon je za HTC One, al to samo zbog tih stereo zvucnika i mozda bolje reprodukcije muzickih fajlova sa tim Beats-om, al nije to dovoljno tako da ce me ovaj telefon drzati do X Phone-a ili Nexus-a 6 100%. :)

Tolko od mene prijatno dovidjenja. :d

Poslednja izmena:
Kupih Nexus 4 od 16 GB pre 2 nedelje otprilike, odmah u prodavnici sam im rekao da mi stave gumeni bumper od 500 kinti (taj samo imaju valjda) i takvog sam ga i uzeo u ruku prvi put jer sam navukao strah od silnih slika sa razbijenim zadnjim staklom po netu :)
Htedoh što pre da odem da stavim neku normalnu "foliju" na ekran koja nema ovu plus, minus i on/off sličicu kao ona "out of the box" al eto prođe 2 nedelje i ne stigoh, dok sam čitao danas ovaj forum sa fona u desktop verziji :d primetio sam malo zamrljenje dužine ~1mm na sred ekrana :wall: koje se vidi samo na beloj pozadini i pošto sam preveliki perfekcionista digla mi se kosa na glavi jer sam ukapirao da je ogrebotinica pošto nisam mogao da obrišem nikako. Nadam se da je samo ta fabrička folija oštećena malo i da to dovodi do tog minijaturnog mrljanja i kopka me da je skinem da vidim da nije slučajno ekran (iako ne bi trebalo) ali neću da je skidam dok ne odem po drugu pa me interesuje gde mogu u Beogradu da odem da mi oni (prodavac) nameste drugu neku kvalitetnu foliju na telefon (i u međuvremenu da se, nadam se, obradujem kad budem video da je oštećena samo stara folija :D ) i ako neko zna koliko bi to otprilike koštalo?

Kupih Nexus 4 od 16 GB pre 2 nedelje otprilike, odmah u prodavnici sam im rekao da mi stave gumeni bumper od 500 kinti (taj samo imaju valjda) i takvog sam ga i uzeo u ruku prvi put jer sam navukao strah od silnih slika sa razbijenim zadnjim staklom po netu :)
Htedoh što pre da odem da stavim neku normalnu "foliju" na ekran koja nema ovu plus, minus i on/off sličicu kao ona "out of the box" al eto prođe 2 nedelje i ne stigoh, dok sam čitao danas ovaj forum sa fona u desktop verziji :d primetio sam malo zamrljenje dužine ~1mm na sred ekrana :wall: koje se vidi samo na beloj pozadini i pošto sam preveliki perfekcionista digla mi se kosa na glavi jer sam ukapirao da je ogrebotinica pošto nisam mogao da obrišem nikako. Nadam se da je samo ta fabrička folija oštećena malo i da to dovodi do tog minijaturnog mrljanja i kopka me da je skinem da vidim da nije slučajno ekran (iako ne bi trebalo) ali neću da je skidam dok ne odem po drugu pa me interesuje gde mogu u Beogradu da odem da mi oni (prodavac) nameste drugu neku kvalitetnu foliju na telefon (i u međuvremenu da se, nadam se, obradujem kad budem video da je oštećena samo stara folija :D ) i ako neko zna koliko bi to otprilike koštalo?
Ima u TC Usce, mislim da sam ja platio 300 din. Covek ju je stavljao vise od 5 min nzm zasto, ali je na kraju ekstra ispalo

Poslednja izmena:
Planiram da stavim Paranoid pa me zanima koje su mane ovog roma u odnosu na stock(prednosti znam :) )? Na stocku sam više od 2 meseca i stvarno nemam problema. Sve radi kako treba,jedino što mi je malo dosadio... Ne bih da ubacim Paranoid pa da imam problema sa lagom,bagovima,iznenadnim restartom...

Ma nema šta da bude loše kad je najpoznatiji rom za Nexus 4 na XDA Forumu, ne verujem iskreno da ima bagova i takvih gluposti iako ga nisam probao :d

Jedino što mene trenutno odvraća od flashovanja romova je to da sam na prethodnom telefonu (Galaxy Ace) imao problem sa baterijom, tj. bila je slabija od kako sam ga skinuo sa stocka na kom je bio kad je izašao iz prodavnice te mi ni vraćanje na stock nakon nekih custom romova nije davalo rezultate kao pre prvog fleshovanja iako drugi ljudi nisu imali takvih problema već je to bilo od roma do roma. Verovatno je ovo većini noob razlog ali dobro :p

Ja samo koristim Paranoid, koristio sam ga i dok sam bio u ljubavi sa samsungom, DPI i HYBRID podesavanja jednostavno nemaju konkurenciju (ja volim sitniju rezoluciju) iako postoje i drugi romovi sa ovom mogucnosti (pacman, rotbox itd.) PA najbolje radi i nisam imao nikakav problem sa njim, čak ni sa "noćnim" verzijama, probao sam gotovo svaki rom i uvek bude restore na paranoid. Halo slabo koristim ali je jako dobra stvarčica.
Baterija traje manje nego na stock romu to je sigurno, ali ne toliko kraće možda nekih 15-20% max, kernel je kompajlirao "krtice dolaze" uz pomoć Franca i ima "halfbread" podešavanja za boje i kontrast (daleko lepša slika nego na stock kernelu) ako baš insistiraš na stock postoji i stock google sa podešavanjima ekrana ili bez njih (100% stock kernel). Paranoid je jedini rom koji ima smisla "šetati" na nexus 4 pored stock roma ostali samo kopiraju i kraduckaju jedni od drugih...

Je l zna neko kolko kosta nexus 4 na play store-u u Nemackoj? Ja sam probao da vidim menjanjem ip adrese ali mi pokazuje u cenu u dolarima. Zanima me cena za 8gb.

Pa valjda 300e + poštarina. 16GB je 350e.

ne znam da li u nemackoj ide porez, kao u americi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno