Šta je novo?

LG Nexus 4

To ti je puna cena u nemackoj, sa porezom. Ali se ne isplati vise uzimati preko play stora, jer imas u saturnu i mediamarktu za 329e i jos ne platis postarinu. Naravno, ovo je za model od 16gb.

Hvala svima na odgovorima! ;)

Posle ću da krenem sa instaliranjem PA.
Imam samo još jedno pitanje pre nego što krenem sa celom procedurom... Da li pre flešovanja moram da odradim root i da ubacim custom kernel pošto mi je sve stock?

Poslednja izmena:
Ne vidim stvarno razlog da kupujete preko Play Store-a ili negde u inostranstvu Nexus 4 kada verzija od 16 GB sa 2 godine garancije na hardware i software košta 315€ kod nas što je, složićete se, veoma pristupačno :d

Gde ima za taj novac sa 2 godine garancije?

Ima u logic shopu, nego sam se ja nadao da bude u Nemackoj nesto jeftinije posto je u Americi $299.

najbolji je stock.. makar meni, dok sam koristio n4

Koji kernel ima podešavanja za muziku (na sluškama bih malo editovao, pojačao bass itd.)?

Ja na PA koristim franco nightly baterija neverovatna + podesavanja kolko oces. :)
Ne bih menjao rom, zadovoljan sam sa stock, samo root i kernel. Možda kasnije kada budem ima više vremena probam i PA.

da, da, franco ide i na stock sasvim lepo.

sutra konacno stize telefon :D

da, da, franco ide i na stock sasvim lepo.

sutra konacno stize telefon :D

Fino, javi nam utiske :)

Nego htedoh da pitam... Je l' bolja baterija od stock roma i kernela ako npr. rootujem fon, obrišem sistemske aplikacije koje mi ne trebaju i stavim Franco kernel?

Sa francom je svakako bolja, sudeći po komentarima koje sam čitao. Malo ću i ja da gustiram stock, pa ću verovatno na PA i franco.

Gustiram ja sve stock vec 2-3 nedelje al bih da odradim root da pobrisem apps tipa Currents, Earth, Email, Hangouts, Google+, Messages+, Movie Studio, itd. posto nista od toga ne koristim niti sam ikada koristi pa kad vec to radim da mu cepnem i neki custom kernel ako je bolja baterija al iscitacu malo XDA prvo da vidi sta kazu ljudi :)

Istice mi ugovor kod Telenora pa razmatram opcije. N4 je medju njima. Imam par pitanja:
1. Da lk je zakljucan za Telenor. Ako jeste kolikl je komplikovano otkljucavanje?
2. Prve verzije N4 nisu snimale fullhd u 30 fps, ve nesto oko 20-22fps. Da li je to sredjeno?
3. Kako ste zadovoljni sa baterijom?

1. Nije.
2. Full HD je u 30 fps.
3. Solidno, sa dobrim custom kernelom (npr. franco kernel) on screen time ide do 5h.

Inače, preporučujem Nexus 4 kao opciju. U Telenoru je trenutno akcija -10.000 din, pa je pravo vreme za kupovinu.

Poslednja izmena:
Da li fps kamere opada ako se snima pri slabijem svetlu ili u sobi? Imam s2 koji pati od ovog problema, a znam da n4 ima malo losiju kameru od s2.

Kamera je dobra, al ako ti je to bitno bolje pogledaj nesto drugo. Softwareski telefon je nepre****v. :d

Nemoj pogresno da me razumes ja sa ovom kamerom prezadovoljan. :)

Da li fps kamere opada ako se snima pri slabijem svetlu ili u sobi? Imam s2 koji pati od ovog problema, a znam da n4 ima malo losiju kameru od s2.

Ja sam na stock rom-u + franco kernel, nema seckanja. Pogledaj video samle koji sam napravio u uslovima lošeg osvetljenja:

https://www.box.com/s/7wa0p2b03tfxdn98jg9p

Što se kvaliteta kamere tiče, ima dosta šuma u low light uslovima. Mislim da je problem velikim delom u softverskom preoštravanju prilikom post processing-a na telefonu Evo ilustracije:

https://www.box.com/s/z4v5fpi5rwjvbjkg2zy4

Poslednja izmena:
Deluje OK. Da li neko vozi Paranoid Android na ovome?

OK. Ima li nesto sta vam se ne dopada kod ovog telefona?

O kameri smo već pričali, ograničen prostor za skladištenje se lako rešava pomoću cloud-a (na BOX-u vlasnici LG telefona dobijaju 50 GB free), ne toleriše ispuštanja na tvrdu podlogu (s obzirom na to da su prednja i zadnja strana od stakla). Meni ništa od navedenog ne smeta.

Nazad
Vrh Dno