Šta je novo?

LG Nexus 4

Posle Galaxy-ja koji je od prvog do poslednjeg dana imao random battery drain izlete, ovo je sjajno.

Screenshot_2013-05-24-18-09-45.png Screenshot_2013-05-24-18-09-54.png

Uzimaj Nexus. Veruj mi, nećeš pogrešiti. ;)

Cena S4 neće u skorije vreme značajnije padati. Mislim, ako nećeš da čekaš 4-5 meseci...

MOgu ja nesto da napisem posto sam imao sve galaksije do sada sa sve S4 pa cenim da smem nesto da napisem...
Najveci minus na galaksijama je ubogi zeleno-sivi tacviz i gomila ****** koja dolaze uz svaki rom sa kojim dobijate i ona divna usporenja i seckanja u narodu poznatije kao LAG, probao sam gotovo svaki rom od CM-a do "ocerupanih" fabrickih romova i sa svima sam bio zadovoljan sve dok nisam uzeo N4 u ruke i ukapirao da svi ti romovi nisu ni 10% od pravog Nexus roma i da sam bio u zabludi totalnoj da mi to nesto "leti" cak i blebetao kako je neciji rom dobar i radi savrseno...
Sledeca stvar je izrada, i ne misim na plastiku vec na izgled i celoupan dojam koji uredjaj ostavlja kada ga uzmete u ruku (S2 se jedino izdvaja iz gomile sa pristojnim dizajnom ali opet nista spektakularno), prava kineska igrackica koja svetli i ispusta brckanje vode kada se otkljucava?!
Presao sam i preko toga ali preko home tastera koji je oivicen srebrnom straftom koja nema nista sa cime bi se slagala na samom uredjaju nikako nisam mogao da predjem, cemu taj prekidac na sred uredjaja?! Neko to voli meni je to kao čir na sred uređaja i totalno ga kvari i ostavlja dojam totalne jeftinoće i neukusa...
Kukice na poklopcu baterije se kidaju i što se više otvaraju to poklopac više zeva i krcka (na s2 sam kupio nov poklopac pre prodaje jer je stari bio totalno pokidan), dalje tu su svi oni TEŠKI hardverski problemi u vidu MMC bricka (s2) ili SDS (sudden death na s3) meni s3 nije crkao ali čoveku kome sam prodao telefon star 3 meseca JESTE (19 400 dinara zamena) znam tu je garancija i sve to ali odvratan je osećaj nositi telefon od 500e i svakog trenutka očekivati da će crći...Pa svi oni znakovi uzvika, kojekekvi brojači, butloaderi i sve moguće metode koje vas teraju da uživate u crapwizu...
Ono što je dobro na s3 (primer) jeste kamera i uslovno ekran ko voli jake i prezasićene boje sa dubokom i tamnom crnom nijansom, ali sa primesama žutila i totalnog odsustva bele boje sa plavičastim tonovima. Dobra je i ta baterija koja se vadi ako neko hoće da menja bateriju? Ja nisam zamenio NIKAD bateriju na nekom mobilnom jer nisam imao potrebe i mislim da 95% ljudi nikada nezameni bateriju jer je dotrajala uglavnom zamene ceo uredjaj...
Nexus 4 nije sjajan uređaj i ima takođe nedostataka ali je PRELEP i RADI SAVRŠENO bez greške i bilo kakvog laga...ekran je odličan ali je očajno kalibrisan i boje su najgore koje sam video na nekom "moćnom" telefonu nema crne sve je bledo i nekako sivkasto i nekome ko dolazi sa samoleda to će biti najveći problem, sledeća je kamera koja je pristojna i mnogo lošija od šljamsunga mada je problem do softvera jer je optika u N4 bolja nego na s3...Baterija je dobra mada bi valjalo da je većeg kapaciteta (ni 5000mah nije dosta :))...
S3 ćeš mnogo lakše i skuplje prodati jer se svi "lože" na njega za razliku od neksusa kojeg zovu ELDŽI i niko nije ni čuo za njega izuzev tehnički naprednijih ljudi ...

A sve ovo pada u vodu tj. android kada se postavi pored iOS-a koji radi još bolje.

Ima dosta stvari koji ljudi cene kod Samsunga, a to su ekran, kamera i baterija. Šta još ljudi cene to su oni Samsung-ovi dodaci, sad ovi novi air gestures, pa smart stay itd...

Stock android je klot i nema ništa, average Joe blage veze nema da mora da skida aplikacije za ovo ili ono, za neke stvari, gde je Samsung ili HTC ili LG u prednosti, jer imaju preinstalirane stvari. Ljudi su stvarno oduševljeni.

Svi ljudi koji imaju Nexus uredjaj su "geek"-ovi ili ljudi koji se razumeju u sve to, pa su preporučili nekome average Joe-u, jer to je sve počelo od XDA i CM team-a, niko živi nije čuo za njih i niko nije kupovao Nexus telefone dok se nije CM omasovio i ceo XDA. Prvo jako je teško nabaviti Nexus, drugo nudi samo softverski više što average Joe-u ne znači ništa, a njemu znači mnogo više bolja kamera, amoled ili Sense koji ulepša i odmah je kupljen a i Nexusa je mnogo teško naći legalno na početku prodaje... Uvek možeš naći Samsung, HTC i LG telefon i zato se oni i prodaju više i zato ljudi kupuju više.

Ne navijam ni za jedne, ali očekujem puno od iOS 7, pa da konačno odmorim mozak od xda i flesovanja...

Dobar drugar mi se odmorio, tako da verovatno i ja hoću :)

Kako mislis da nema legalno da se kupi, ove radnje na mobilnom svetu nisu legalne?
Kakva je garancija od te 2 god u lgc shopu?

Poslednja izmena:
A sve ovo pada u vodu tj. android kada se postavi pored iOS-a koji radi još bolje.

Ima dosta stvari koji ljudi cene kod Samsunga, a to su ekran, kamera i baterija. Šta još ljudi cene to su oni Samsung-ovi dodaci, sad ovi novi air gestures, pa smart stay itd...

Stock android je klot i nema ništa, average Joe blage veze nema da mora da skida aplikacije za ovo ili ono, za neke stvari, gde je Samsung ili HTC ili LG u prednosti, jer imaju preinstalirane stvari. Ljudi su stvarno oduševljeni.

Svi ljudi koji imaju Nexus uredjaj su "geek"-ovi ili ljudi koji se razumeju u sve to, pa su preporučili nekome average Joe-u, jer to je sve počelo od XDA i CM team-a, niko živi nije čuo za njih i niko nije kupovao Nexus telefone dok se nije CM omasovio i ceo XDA. Prvo jako je teško nabaviti Nexus, drugo nudi samo softverski više što average Joe-u ne znači ništa, a njemu znači mnogo više bolja kamera, amoled ili Sense koji ulepša i odmah je kupljen a i Nexusa je mnogo teško naći legalno na početku prodaje... Uvek možeš naći Samsung, HTC i LG telefon i zato se oni i prodaju više i zato ljudi kupuju više.

Ne navijam ni za jedne, ali očekujem puno od iOS 7, pa da konačno odmorim mozak od xda i flesovanja...

Teška srca moram da se složim sa napisanim. Android koristim jer sam poslom vezan za tu platformu, da mi android development nije u opisu posla, verovatno bih uzeo iPhone. Takođe svakome ko pita "S4 ili N4", tj. ne zna šta tačno želi i zašto, najbolje da zaobiđe oba i uzme iPhone. Jeste N4 lep, ali kada se stavi pored iPhonea, zna se koji će ostaviti utisak, a i to average Joe-u mnogo znači, hteo to da prizna ili ne. Ne sviđa mi se šta Google radi i ne radi u poslednje vreme, ali da ne idem sada u off...

1000 puta prezvakana prica.. Naravno da ce ios bolje da radi kada ga oni optimizuju za 3,4 proizvoda i to proizvodi koje oni licno proizvode.. Google ima da pravi sistem za soma proizvoda od kojih ni jedan on direktno ne proizvodi..iz te price izlazi zakljucak da je logicno da ce aplikacije i igre raditi bolje na iosu nego androidu jer opet se te igre prave za 3 proizvoda a ne 1000.. A i ne slazem se da iphone ima wow efekat,trenutno veci wow ima htc one..

Niko ne brani Google-u da optimizuje OS bar za Nexus uređaje, ali ne radi se tu samo o performansama, nego je iPhone konceptualno bolje osmišljen za običnog čoveka koji nije naročito tehnički potkovan, niti ga interesuje da se aka sa podešavanjima, takođe niko Google-u ne brani da postavi standarde i da ne može svako smeće da ide na Play. Nedorađenost Android aplikacija nema veze sa tim što ti pominješ.

Naravno, pričamo o visokoj klasi tj. ljudima koji imaju keš i spremni su da ga potroše na skup telefon. Ko ima 100 ili 200e, taj i nema nekog izbora.

Poslednja izmena:
Ako iPhone nesto nema to je "WOW efekat". Obicna klotina koja smori nakon 45 sekundi. Dzaba mu sto radi nesto brze kad imas samo gomilu ikona i to je to.

Radi se možda više o prepoznatljivosti nego o "wow efektu", Android modela ima k'o blata, average Joe će teško da ih razlikuje i za pola godine će izaći 10 novih top modela, pa će njegov biti out i "zaboravljen", a Ajfon ostaje Ajfon. Ne gledam na ovo kao na pozitivnu stvar, ali tako je kako je.

^ Pa valjda telefon kupuješ zbog sebe i svojih potreba, a ne zbog drugih ljudi koji će znati koji telefon imaš?

Otišli ste u daleki offtopic, ovo nije tema o iPhone-u.

Potpuno se slazem, juce komsija dosao kod mene i vidi da sam uzeo nov telefon, uzme ga u ruku i kaze:"Ma nista ti ne vredi dok ne uzmes iphone 5":)

Hehe, hvala vam na informacijama :)
Ovo sam pitao jer sam imao svaki galaxy (za sad ne jos s4, a dvaput sam imao s3), imao sam i iphone (4, 4s, 5), a nexus nikad. Zato vas pitam kakav je u poredjenju sa s3. :)

Ukratko u poredjenju ne mogu da ti pomognem, al sto se mene tice necu ovo menjati dok mi ne istekne ugovor. :)

Razlika je jedino sto za Android treba mega carski hardware da radi tecno, pa makar i stock andtoid. :)

Hm... mnogo se android ovde kritikuje. Na N4 (iskreno, jednom sam ga u zivotu video i "koristio", cela 3 minuta) stvarno radi kao podmazan, ali isto tako radi i na S3 sa Nova Launcherom (TW je los, oko toga se svi slazu). Opet, i na Desire HD sa AOKP rom-om, ja nisam primetio da je nesto pucalo, restartovalo, nije htelo da radi itd. Radio je brzo i tecno. Da google pravi android samo za npr. Desire HD i on bi bio tel sa najispeglanijim softverom...
Jednom sam procitao na xda primedbu u temi za S3 za Boeffla kernel: "primetio sam da mi se sa ovim kernelom, u odnosu na stock, kamera pokrece za pola sekunde sporije. Mozete li da proverite u cemu je problem?" !!!
Slazem se apsolutno sa Coraxom, jednostavno ljude svrbi da menjaju romove, od kojih su neki ok, neki opet nisu. Ako se skrasis sa jednim romom, nema problema (npr kod mene je nekoliko meseci unazad NeatLite sa JKay-om, i nema zamerki. Mogao bih bas da uporedim sa prijateljem koji ima N4 kolika je razlika u fluidnosti, koju svi vezuju za N4)

Poslednja izmena:
Aplikacije su vrlo sirok pojam. Ako se ogranicimo na one preinstalirane + aplikacije koje svakodnevno koristis, jako su dobro optimizovane. Naravno, ima izuzetaka ali generalno, svaka podjednako dobro radi na Nexusu tj. stock Androidu.

Zasto bih koristio budjavi Safari kad imam izbor nekog drugog browsera koji eto, ima funkcije koje mi odgovaraju i izgleda bolje/ljepse, praktičniji je?

Zasto je ogranicena upotreba aplikacija u smislu da ne mogu da biram aplikaciju kojom cu (za stalno) da otvaram linkove, dijelim sadrzaj i ostalo?

Kakva je "cross application sharing" podrska kod Androida a kakva kod iOS-a?

A šta to ne radi kako treba? Nema USB storage? Slanje preko BT? Ko je uopšte koristi BT?

Pa svi koriste to. Juče sam prebacivao slike i klipove preko bt i nfc-a (tačnije android beam-a) sa ortakom, slavio je rođendan, pa smo razmenili ono što smo zabeležili telefonom. To sa iP ne bi mogli zato što on nema ni jedno ni drugo, da sam ga ja imao morao bi na nađem računar, skinem iTunes, instaliram ga, prebacim sve na računar, pa da njegov gs4 povežem, i tek onda da prebacimo te slike i klipove na njegov telefon.
I onda kažu da iP "samo radi". Aha, kako da ne

Uzmes OBD 2 konektor sa bluetoothom, povezes ga sa Android uredjajem, "kupis" odgovarajucu aplikaciju i ne trebas ici majstoru za autodijagnostiku, *** neki dan mi drug ocita gresku i ustedi mi 10-15 eura. Vec sam sebi narucio OBD 2.
S iPhone-om ne mozes file prebaciti preko BT-a na Android uredjaj, a kamo li sta vise.

I taj kvalitet koji se spominje u nekoliko komentara, prelistajte malo iskustva korisnika IPhone-a 5 i procitajte kako se lako gule rubovi, vidim da su mnogi upravo zbog tog problema kupili bijeli iPhone 5 jer se manje primjeti oguljeni rub.
I o kakvom onda kvalitetu pricamo?
Slazem se da on u ruci daje osjecaj kvalitetnog uredjaja, ali ako ga se hoce sacuvati od guljenja koje je neminovno, onda se mora staviti u neku masku, a ako je u maski onda je aposlutno svejedno da li imate u njoj S3, N4 ili Iphone 5...

Ljudi ja sam koristio IP više puta imam čak i ipod, macbook air, dosta dugo sam imao i ipad... Nisam pljuvač i obožavam tehniku uopšte i nemam ništa od apleta ili gugleta ali IOS je svetlosnu godinu iza androida i nije tako bezgrešan ume da zakuca samo tako i rušenje aplikacija bez bilo kakve poruke o tome je jednostavno skroz kurvinska fora, mene ne morate da ubeđujete u kvalitet ja sam koristio IP i sve sam video.
Btw. Novi paranoid radi odlično i hallo se se sve više popravlja...

^Sta je zakljicak? Da platis telefon kao punta, i onda da se "trudis" oko njega da bi radio kako treba...?
Upravo, na kom si beše romu? Sigurno nije stock. Više se trudiš na androidu, veruj mi. Što se tiče safarija, za koji se se uhvatio, trebalo bi da znaš da može da se podesi da te pita da li ćeš otvoriti safarijem, chromom itd. Zato lepo kažem, da se 50% potrudite oko ios videli bi ste.

Nemojte se raspravljate ja sam na drugom forumu procitao da nexus 4 laguje kao djavo sa 10 malih instaliranih aplikacija i da mu se ekran pali 6 sekundi ....
To nisu moji komentari. Ja sam lepo napisao da N4 sporije rotira ekran od 4s, sporije pokrene app, ima lošiji displej... sve u odnosu na 4s koji je bio prepun svega i svačega. Ali ti najbolje znaš, video si sve telefone u nekom izlogu ili YT klipovima :d

I ne znam zašto pišete da na iosu ne radi ovo ili ono ili da to nema kada niste uopšte ni pogledali ni ios ni app. Evo i da potkrepim svoje izjave.. USB mass storage, ima i tweak se zove PwnTunes. Onda iTunes, ne znam ko to još koristi, onaj ko je imap iphone ili koristio ios zna da se koristi iTools ili ifunbox. BT transfer nije problem jer ima tweak sa kojim možeš da radiš šta hoćeš (ne znam kako se zove jer nisam koristio BT pa me nije ni zanimalo). itd.
Sada mogu da vam kaže šta nema za nexus 4 a ima za iphone, evo npr. tweak koji iz 3G prebacuje u E kada je zaključan ekran, kada se otključa ekran automatski prebacuje u 3g, na ovaj način dosta uštedie bateriju itd.

Na kraju cu morati i ja da predjem na paranoid iako sam bio na njemu i nije mi se svideo.. Zivote :) najaca prica,kupis telefon od 600e i ne mozes prebacis drugu,devojci,drugarici sliku preko plavogzuba na mob ako ona ima telefon koji nije iphone..

Poslednja izmena:
Bag.. Dupli post

Poslednja izmena:
I ne znam zašto pišete da na iosu ne radi ovo ili ono ili da to nema kada niste uopšte ni pogledali ni ios ni app. Evo i da potkrepim svoje izjave.. USB mass storage, ima i tweak se zove PwnTunes. Onda iTunes, ne znam ko to još koristi, onaj ko je imap iphone ili koristio ios zna da se koristi iTools ili ifunbox. BT transfer nije problem jer ima tweak sa kojim možeš da radiš šta hoćeš (ne znam kako se zove jer nisam koristio BT pa me nije ni zanimalo). itd.
Sada mogu da vam kaže šta nema za nexus 4 a ima za iphone, evo npr. tweak koji iz 3G prebacuje u E kada je zaključan ekran, kada se otključa ekran automatski prebacuje u 3g, na ovaj način dosta uštedie bateriju itd.

A ništa bez tweaka, a govore iOS jednostavan :D Kako god okreneš ni jedan nije po volji korisnika...samo je prednost Androida što je manje para (besplatan :D) :d

Kad ga ne platiš, nemaš razloga da se ljutiš... :D Šalim se, naplati njega Samsung, dao sam pare za software a koristim CM :trust:

Poslednja izmena:
Upravo, na kom si beše romu? Sigurno nije stock. Više se trudiš na androidu, veruj mi. Što se tiče safarija, za koji se se uhvatio, trebalo bi da znaš da može da se podesi da te pita da li ćeš otvoriti safarijem, chromom itd. Zato lepo kažem, da se 50% potrudite oko ios videli bi ste.

Omega 16 trenutno. Ne razumijes poentu flesovanja. Mnogi ne flesuju da bi nesto popravili/promijenili. Ja sebe ne smatram naprednim korisnikom po tom pitanju, ali volim da istrazujem i isprobavam pa i romove, kernel i ostalo. Mnogo toga je uradjeno bolje (a i gore) na razlicitim romovima, od stock-a do custom-a. I ne vidim u cemu je problem? Da, custom romovi imaju bubice, sve se da ispraviti. Ako ne valja, imas drugi rom. Ako ni taj ne valja ima treci, peti....

Evo ti plasticnog primjera: Dok nisam isprobao tw, mislio sam da je ui za kameru na nexusu odlican. Sad tek vidim koliko je komplikovan i neupotrebljiv.

Sta je sa iOS-om? Pita me koji cu browser da koristim?? Wow. Kakva mogucnost.

To nisu moji komentari. Ja sam lepo napisao da N4 sporije rotira ekran od 4s, sporije pokrene app, ima lošiji displej... sve u odnosu na 4s koji je bio prepun svega i svačega. Ali ti najbolje znaš, video si sve telefone u nekom izlogu ili YT klipovima :d

Tako je. Da bi sve funkcionisalo kako treba, odnosno prilagodjeno potrebama korisniku - potreban je TWEAK.

Nazad
Vrh Dno