Šta je novo?

LG Nexus 4

Kako ako je ikako moguce da sklonim onu traku sa google pretrazivacem sa ekrana

Moj mobitel nakon 2 dana zaglavio na servisu :(
Kupljen u subotu preko dana, navecer sam primjetio da mi izbija svjetlost na jednom dijelu gornjeg displeja (primjeti se samo kod prikaza crne boje, npr dok se pali telefon i prikazuje Nexus logo), u nedjelju nije radio servis tako da sam ga danas odnjeo i ostavljen je tamo. U garantnom pise da u roku 15 dana mi moraju napraviti telefon ili dati novi.
Uglavnom posrali su mi se u ceif, ako ne dobijem novi telefon necu moci vise uzivati u njemu jer znam da je bio na servisu i da je otvaran.

Poslednja izmena:
Sumnjam da ce zbog probijanja da ga otvaraju, vratice ti isti. Jos je manja verovatnoca da ce ga zameniti.

Meni je ovaj punjač strava! Koliko me mrzi da uključim telefon da se puni kad sednem za komp, a ovako bi samo spustio telefon a on de puni. Neka je to jako sporo, ali ne bi se tu punio stalno. Noću bih ga držao na punjaču a preko dana ovako.

I svaki put ces morati da ga "skidas" sa punjaca kad te neko pozove, kad ti stigne poruka, mail ili nesto peto...

Bateriji ce bas da prijaju ti prekidi punjenja.

meni se skroz dopada i uzecu ga. punicu ga kad god mogu tu i slicno.
sto se poziva tice, sta sad, desice se. ne toliko cesto, ali ce se desavati.
a mejlove i poruke cu citati ili na tabu ili na kompu, ako sam vec kod kuce(s obzirom da tu punim telefon najcesce:))

A šta je teško da se uključi usb kabl?:)

Mozda mu smeta kabl kad otvara ladice, vadi disk iz kompa ili tako nesto.
Pustite ga da uzme, taman da nam prenese utiske kako ovo radi. :)

Ja bih ga isto uzeo. A i ne znam u cemu je problem da se skida-vraca cesto na punjac, pa valjda mu je to i poenta. Ako ga stavim na bezicni punjac i ne diram 3 i po sata, onda mogu i na kabl da ga metnem

Sumnjam da ce zbog probijanja da ga otvaraju, vratice ti isti. Jos je manja verovatnoca da ce ga zameniti.

Takodjer sta se desava, kad pustim video, u tom dijelu displeja gdje probija svjetlost pojavi se linija koja brzo nestane, ne znam kako bi opisao tu liniju... Npr isto kao kad titra slika na tv-u pa se pojave one linije, e tako meni ali ne preko citavog displeja nego samo u onom dijelu gdje probija svjetlost... Vidjeli su i u servisu to te su odmah primili telefon na servis... Ja ga takvog sigurno necu primiti nazad jer su predamnom otvorili novi telefon i uporedili ih, na tom drugom nema tog problema tako da je evidentno da moj telefon ima neku gresku.

3.5 sata mu otprilike treba da se ovako napuni, što je meni lično sasvim ok.

Ako 3.5h onda ok.

@Daxy- pa zar nije logicno da bude obrnuto? Ako se tu duze puni da stavljas nocu? Posto ima dosta onih koji zagovaraju teoriju da ne treba da se ostavlja mob na punjacu celu noc zbog baterije, iako se gasi punjenje i ima zastita.

@McNulty- gde i kad si kupio mob? Nisam u toku, pa ako ti proslo do 7 dana mozes odmah nov da zamenis, a ako je vise, onda samo popravka dolazi u obzir i neces dobiti nov sem ako popravka nije moguca. Znam da je shajze da skoro nov mob otvaraju i da ti pise u knjizici da su ti pola telefona menjali. To mu umanjuje cenu pri prodaji i otezava je :/ (sem ako ne precutis)

Noću mi nije teško da prikačim telefon na punjač i da ga skinem ujutru. A u toku dana kad ga zakačim, 100 puta mi se desi da me neko zove, šalje poruke, mail, pa ga ja otkačim, pričam ili šta god i jednostavno posle zaboravim da ga zakačim. Ili kad se dopisujem sa nekim pa ga skidam sa punjača i vraćam po 10 puta, to me nervira. A ovako podigneš telefon, obaviš to što treba i vratiš. A što se tiče brzine punjenja, nije toliko važno (po meni) jer mi u toku dana obično treba malo da dopunim bateriju da izdrži do uveče, a ne da napunim telefon potpuno. U tom slučaju ću ga svakako kačiti na standardni punjač.

EDIT: Ali je i dalje preskup, da je ~20e uzeo bih ga.

I svaki put ces morati da ga "skidas" sa punjaca kad te neko pozove, kad ti stigne poruka, mail ili nesto peto...

Bateriji ce bas da prijaju ti prekidi punjenja.

Тешко да ће батерији шкодити такви маневри. Купио две Анкер батерије за 15$ и цепај.

Kupljen u subotu u podne preko operatera u Sarajevu, navecer primjetim problem ali vec je bilo kasno a nedjeljom ne rade. Jutros otisao u Telecom i upute me u servis generalnog distributera za LG. Htio sam odmah da trazim novi ali u garanciji nije naveden clan u kojem su mi duzni odmah dati novi telefon ako se problem javi u npr. 24h, samo pise da je rok za popravku 15 dana od prijema na servis ili dobijam novi.
Mada spomenuo sam ja njima da bi volio novi mobitel jer mi je glupo da nov telefon ide na servis i da mi ga vracaju, kazu moraju prvo snimiti video na kojem se vidi taj problem pa ce onda vidjeti sta im je raditi, kao takva je peocedura, sutra ce se javiti....
Javim sta je bilo.

Ne znam kako je tamo, ali kod nas samo odes gde si kupio i trazis nov iz bilo kog razloga i dobijes. Koji crni servis. To ti je kao da su ti prodali polovan i popravljan mobilni po punoj ceni. Syebao si se sto si uopste davao da ide u servis :S

Settings >apps>all>нађи Google search >disable
Или убаци други launcher;)

Noću mi nije teško da prikačim telefon na punjač i da ga skinem ujutru. A u toku dana kad ga zakačim, 100 puta mi se desi da me neko zove, šalje poruke, mail, pa ga ja otkačim, pričam ili šta god i jednostavno posle zaboravim da ga zakačim. Ili kad se dopisujem sa nekim pa ga skidam sa punjača i vraćam po 10 puta, to me nervira. A ovako podigneš telefon, obaviš to što treba i vratiš. A što se tiče brzine punjenja, nije toliko važno (po meni) jer mi u toku dana obično treba malo da dopunim bateriju da izdrži do uveče, a ne da napunim telefon potpuno. U tom slučaju ću ga svakako kačiti na standardni punjač.

EDIT: Ali je i dalje preskup, da je ~20e uzeo bih ga.

30usd je oko 25e. Šta znam, meni lično ima više estetsku nego praktičnu primenu, ali ne vidim što će mu smetati ako jednom u nekoliko punjenja podignem telefon da se javim. Sav charging tempiram da bude u neko vreme kada telefon minimalno koristim.

Sad kad vidim, zalud mi skroz ovaj punjac jer ima izlaz 1000mAh :d

A posto baterije nisu skupe, bole me brige ako se syebe za godinu dana :)

Гле чуда батерија ми траје исто као и пре годину дана. Стоји на пуњачу сваку ноћ а и кад дођем са посла. Опусти се. Ево ако хоћеш послаћу ти једну Анкер не знам ни зашто сам узимао:D

A jel ima razlike izmedju ovog za $30 i onog LG Orba od $60 (kvalitet izrade, brzina punjenja, sta god) ?

Ne znam kako je tamo, ali kod nas samo odes gde si kupio i trazis nov iz bilo kog razloga i dobijes. Koji crni servis. To ti je kao da su ti prodali polovan i popravljan mobilni po punoj ceni. Syebao si se sto si uopste davao da ide u servis :S
Slazem se, u pravu si, budala sam sto nisam insistirao da mi odmah daju novi ali eto uvjerise me da je procedura takva da oni moraju snimiti video na kojem se vidi ta greska da bi imali dokaz koji opravdava reklamaciju, na kraju mi je receno da ce mi se sutra javiti...
iskreno mislim da ovaj servis nije u stanju popraviti ovakav telefon, mogu oni popravljati miksere, frizidere, pegle... ali popraviti jedan telefon kao sto je LG Nexus 4... za to cini mi se ipak treba neka obuka, cisto sumnjam da oni imaju kadar da otvaraju jedan takav telefon... lakse im je vratiti telefon odakle ga vec nabavljaju nego se sa njim *****avati i praviti ga... mozda grijesim ali vidjet cemo...
ako ga kojim slucajem ipak poprave ne znam tacno kakva su moja prava kao kupca da ne uzmem takav telefon vec da trazim novi, u granaciji nema nikakav clan za koji bi se mogao uhvatiti i traziti novi mobitel...
nazalost tako je.

Vrh Dno