Šta je novo?

LG Nexus 4

^ mozda si i u pravu ali evo mog razmisljanja, citiram iz druge telenor teme :

Aj da razmisljamo ovako- Telenor kupi Nexus 4 od LG-a po ceni lupam 500e na veliko. Cena telefona u PiS1000 bi onda bila oko 40k din uz ugovor na 2 godine. Jeste vrhunski telefon ali broj ljudi koji imaju 40000 din za telefon uz mesecni racun od 1800 din (a da pritom imaju samo 300min ) u Srbiji nije bas veliki.

A ako nabave od Google-a za 350e 16Gb model i cena u PiS1000 bude lupam 20-25k din ogroman broj ljudi ce potpisati ugovor samo zbog ovako dobrog telefona za smesan kes a to telenoru obezbedjuje veliki broj dvogodisnjih pp ugovora od 1800 din mesecno, da ne pominjem sto stari korisnici ne bi prelazili na vip kada mogu da uzmi Nexus 4 na 6 rata po malo vise od 4k din mesecno

E sad, da li ce biti ovako.. :d

Ne znam sta bih rekao sem nemoguce, ali ajde verujem na rec :) najvise sto ja sa SGS2 mogu da izvucem je 5 sati max heavy usage-a, surfovanje + igrica poneka + wifi + 2G...

Izgleda da sam dobro preterao, trebalo je i da pogledam tačno koliko je šta bilo aktivno, sad je kasno, resetovala se statistika. Otkako sam ga skinuo sa punjača prošlo 13 sati, potrošio 17% baterije, ekran uključen 47 minuta, oko pola od toga Shadow Era, ostalo čitanje pdf-a sa belom pozadinom. Znači ne bi ni ovaj mogao da izvuče više od 5 sati maltretiranja. Znači plafon negde oko 9 sati matretiranja sa MAXX baterijom, što mu dođe 3-4 dana sa jednim punjenjem kako ja pretežno koristim telefon.

Sorry za off.

preorder na taobao (kineski ebay) je 300 evra, a pouzdano znam da u dogovoru sa kinezom koji se ubode da zna engleski moze da se odradi shiping za 30 evra. jedina zackoljica je sto definitivno morate da uposlite nekog kineza da proveri ceo oglas, jer i njihov taobao ima one fore: HTC ONE X FOR 200$ (dodatni troskovi 700$)

Zar u svakoj temi mora da se vodi rat izmedju Jabuke i Robota?

Svaki telefon je dobar na svoj nacin kao i sam operativni sistem u njemu.

Ovaj Nexus razbija kakav je. I ako sam korisnik jabuke duze vreme, jedva cekam da izadje da ga uzmem. Jer telefon stvarno pruza odlicne preformanse za taj novac, a ne sumnjam da ce i u kvalitetu zaostajati.

Ja sam samo odgovorio ljudima koji bi na svakom koraku da pricaju o iPhone, pa to rade i ovde.
Ovaj novi Nexus je odlican telefon i meni se svidja, a imam i GN koji je dobar telefon ali ovaj novi je puno bolji.

Poslednja izmena od urednika:
ne znam za vas ali ja jako jako jakoooo zelim ovaj telefon! Samo da se pojavi po normlanoj ceni. 299$ da pretvore u 299e i ja cu ga kupiti. doduse 16 gb verziju.

Ja sanjam regionalni Google Play Store i ponudu ovog fona u dinarima/eurima sa sve garancijom, sve preko Google-a. Valjda ce i to jednog dana da bude, kao i regionalni Amazon... nadam se da taj san nece trajati vecno.

Ko se jos ne nada toj ceni :d
A to je logicna cena ako budu nabavljali od google-a a ne od Lg-a mada sumnjam da ce propustiti priliku da nas oderu.

Ako bude bio 20-25k uz PiS1000 uzimam sigurno i ako mi ovako napucan telefon sa ogromnom ekrancinom uopste nije potreban, ako bude preko 30k onda nista :)

Kakve veze ima od koga nabavljaju?? Cena telefona je ista, LG proizvodi google i maloprodaje prodaju aparate.
Google ima samo Play Store gde se Nexus 4 moze kupiti i to je to.
U svim normalnim zemljama ce cena aparata u maloprodajama biti identicna onoj sa Google Play sajta bas kao i za Nexus 7.

Ovako... dosta je bilo hejta i flejma. Ako jos neko nastavi na taj nacin, dobice bodove.

hahah, show :)

O2 je najavio da ce prvih 100 kupaca da dobiju i LG TV za dzabalesku, ide jaka kampanja i sa LG i Google strane, bice redova kao i za "kristalni" izgleda :)

Kakve veze ima od koga nabavljaju?? Cena telefona je ista, LG proizvodi google i maloprodaje prodaju aparate.
Google ima samo Play Store gde se Nexus 4 moze kupiti i to je to.
U svim normalnim zemljama ce cena aparata u maloprodajama biti identicna onoj sa Google Play sajta bas kao i za Nexus 7.

Sam si sve rekao.. u normalnim zemljama. Po ovim cenama bi bilo logicno da u PiS1000 paketu kosta oko 25k din a da li ce biti tako i da li ce operateri uopste nabaviti Nexus 4 - videcemo.

Meni je ovo zanimljivo sto su napisali na The Verge :

"Photos taken with the Nexus 4 seem greatly improved over the last generation, and Google reps say that a lot of attention has been paid to the low-light performance of the camera."
http://www.theverge.com/2012/10/29/3569540/google-nexus-4-preview-price-release-date

Sto znaci da ce kamera biti u samom vrhu.

Čekamo neke fotke pa da vidimo :)
Takođe, i audio čip me zanima, nadam se da je bolji od ovog na GN.

Da je sreće pa da nas sunce ogreje kao i sa Nexus 7 koji je kod nas bio jeftiniji nego u zapadnoj Evropi...

Meni je ovo zanimljivo sto su napisali na The Verge :

"Photos taken with the Nexus 4 seem greatly improved over the last generation, and Google reps say that a lot of attention has been paid to the low-light performance of the camera."
http://www.theverge.com/2012/10/29/3569540/google-nexus-4-preview-price-release-date

Sto znaci da ce kamera biti u samom vrhu.

Pa ne bas. Tu su uporedjivali novi i prosli nexus device, a Galaxy Nexus nije imao dobru kameru...

Pa ne bas. Tu su uporedjivali novi i prosli nexus device, a Galaxy Nexus nije imao dobru kameru...

A po cemu to nije imao dobru kameru, jel zbog samo 5mpix? :d moram li opet da kacim link gde taj Nexus sa uzasnom Samsung kamerom od 5mpix sije One X u prakticno svim testovima? :)

Za vreme kada je izasao imao je odlicnu kameru koja je i sada veoma upotrebljiva ali novi telefoni tipa ip5, sgs 3, sony xperia itd imaju bolje kamere.

Po meni jedina smartphone kamera koja se odvaja od ostalih je ona u L920, cisto zbog hardverske podrske za stabilizaciju i low light filming koji su godinama bili excluziva samo za profesionalne fotoaparate. Al stici ce to brzo i na android.

A ovo nije normalna cena? Ne razumem...

299dolara je normlana cena u americi, ali ovi nasi kad se pojavi novi telefon kao zlato da prodaju. cene su po 200 e vece. Prosli nexsus, s3 po 80 k dinara.

Neka realna cena bi bila upravo sto sam napisao 299e ili ti 50setak evra vise :)

Bice 300e za preplatnike sa ugovorom na 1500din.

A nekih 500e u slobodnoj prodaji. Nema tu zarade bez 150%-200% ...

Evo prvih utisaka:

-In terms of basic hardware and form, Google has clearly taken the best parts of LG's Optimus G -- the foundation upon which the phone is based -- and polished them to near-perfection. This is truly a melding of LG's basic hardware and Google's sense of design.
-Put simply, the Nexus 4 looks and feels the way a high-end smartphone should. It's sleek, solid, and not at all flimsy. There are no cheap-feeling, plasticky surfaces here.
-Speaking of the screen, boy, is it a beaut. If you've seen the Optimus G, you know what to expect: The device uses True HD IPS technology and boasts a resolution of 1280 x 768, with 320ppi. It looks fantastic -- crisp, clear, and bright, with phenomenal detail. This is hands-down one of the best screens I've seen on an Android phone, rivaling the likes of HTC's One X for the gold-medal spot.
-Last but not least, there's the back of the phone -- which, like the phone's front, utilizes Corning Gorilla Glass 2 for protection. At the risk of firing off an overused adjective, I feel compelled to say that the back of the Nexus 4 is -- yes, I'm going there -- beautiful. LG has created a mesmerizing moving-crystal effect that brings to mind the classic Google Nexus wallpaper. The design actually appears to shift as you change your perspective. It's really something to see. (The downside: The glass does seem to pick up an inordinate amount of visible fingerprint smudges.)

Zanimljive su mi ove dve slike na kojima se cini kao da Nexus logo menja boju:

3T8A81920000.jpg
3T8A82200000.jpg

299dolara je normlana cena u americi, ali ovi nasi kad se pojavi novi telefon kao zlato da prodaju. cene su po 200 e vece. Prosli nexsus, s3 po 80 k dinara.

Neka realna cena bi bila upravo sto sam napisao 299e ili ti 50setak evra vise :)

Ne možeš gledati cene u Americi. U Evropi će koštati 300 i 350€, tako da je cena od 300€ za 16GB model krajnje nerealna. A siguran sam da će kod nas moći da se nabavi za 350.

Inače, zaista je neverovatno koliko cena utiče na opšti utisak o ovom telefonu. Kad su se pojavili leakovi, specifikacije nisu izazvale neko odusevljenje, mnogima je telefon čak bio i ružan... Ali sa ovom cenom, ubeđen sam da će ovo biti revolucija ravna pojavljivanju prvog iPhone-a. Vrhunski android od sada košta 350€ i to je to. Ne bi me začudilo da zbog ovoga i Apple koriguje cene svojih uređaja.

^ Ne znam koga ovakve specifikacije mogu da ostave ravnodusnim? Nisam primetio da je bilo razocaranih.
Sem dr. sonic-a koji je na 4.7" ocekivao 1080p :d

A ovo za dizajn... hmmm primetio sam da se mnogima nakon objave cene telefon naprasno prolepsao :D

meni se prolepsao kada su objavili 16GB verziju. ;)

Odjednom nikome ne smetaju sljokice, "ruzan oblik", 8GB interne memorije i cinjenica da LG pravi najnoviji Nexus... ;)

Ja cekam da se jave oni sto su pljuvali "kristalni" i njegovu osetljivost na padove. :D

Vrh Dno