Šta je novo?

LG Nexus 4

da, ali nasi provajderi su nasi, tj. srpski :p

Provajderi su Galaxy Nexus kupili od Samsunga. Verovatno ako ga kupe od LG-a ima da nagruvaju cenu. Onaj ko kupi Nexus4 direktno od Googlea imace cenu koju je Google odredio.

E pa ovo nisam znao.. znaci operateri ce kupiti od LG-a :d

I ko kupuje kod njih bez obaveze kad je regularna cena ispod 500 a narodna još niža!?
Provajderi ne mogu da stave jaču cenu nego što će biti cena otključanog modela u ostalim radnjama (tipa winwin, pcpractic i sl.), u stvari mogu ali će da prodaju kiticu. A ako ovi budu bezobrazni onda Mađarska, 350e(16gb)-11, 12% porez = koliko mu to dođe.

Poslednja izmena:
Cena da poskočiš od sreće. Fino mi deluje, specifikacije na mestu, otkačili su srećom i Nvidiu, a na sve to još je i Nexus. Još samo kad bi ovakvom jednom telefonu ugurali Motorolinu monster bateriju od 3300 mAh i eventualno AMOLED ekran, uuuuu... Vidim da će predstojeći meseci biti odlični za kupce.

Nexus 7 se kod nas prodaje za iste pare kao i u evropi. Možda nexus 4 takođe bude u ponudi nekih firmi koje nude i nexus 7 i za iste pare kao u evropi.

Nexus 7 se kod nas prodaje za iste pare kao i u evropi. Možda nexus 4 takođe bude u ponudi nekih firmi koje nude i nexus 7 i za iste pare kao u evropi.

Nexus 7 prodaje ASUS, koji je jako konkurentan sa cenama na domacem trzistu.

Da ne ispadne da nesto puno hvalim ASUS, ali korisnik ASUSSrbija je jedini predstavnik neke velike kompanije na ovom forumu koji zaista uvek izlazi u susret i odgovara na sva pitanja, ma koliko skakljiva bila.

Poslednja izmena:
Cena da poskočiš od sreće. Fino mi deluje, specifikacije na mestu, otkačili su srećom i Nvidiu, a na sve to još je i Nexus. Još samo kad bi ovakvom jednom telefonu ugurali Motorolinu monster bateriju od 3300 mAh i eventualno AMOLED ekran, uuuuu... Vidim da će predstojeći meseci biti odlični za kupce.

Sta fali ips-u pa jos 720p? :) Ja volim super amoled tehnologiju ali ips je mozda cak i bolji izbor, proslost su smesni lcd ekrani sa kojima su samoledi cistili patos..

I ova baterija nije losa, posebno kada se zna da je svaki novi android sve vise optimizovan sto se tice potrosnje a procesori su sve brzi uz nizu potrosnju, prognoziram da ce ovaj Nexus imati odlicnu autonomiju za jedan Android telefon, 24h maltretiranja.

I ko kupuje kod njih bez obaveze kad je regularna cena ispod 500 a narodna još niža!?
Provajderi ne mogu da stave jaču cenu nego što će biti cena otključanog modela u ostalim radnjama (tipa winwin, pcpractic i sl.), u stvari mogu ali će da prodaju kiticu. A ako ovi budu bezobrazni onda Mađarska, 350e(16gb)-11, 12% porez = koliko mu to dođe.

I mene zanima, kada bih kupio telefon u inostranstvu i hteo da ga uvezem u zemlju, koliko bi me to kostalo? Sta placam na granici, PDV? Koliko bi to u procentima bilo?

Ako bi kupio sam jedan za sebe, ne placas nista. Raspakujes ga, upalis i u dzep sa njim.

Moze samo jos nize da ide cena. Nema logike da ostane 350e za galaxy nexus kad stize N4 za iste pare.

To u USA kosta toliko, za cijenu kod nas u pocetku racunaj barem 30% gore. Niko nije lud da rizikuje sa donosenjem iz USA za malu zaradu....

I mene zanima, kada bih kupio telefon u inostranstvu i hteo da ga uvezem u zemlju, koliko bi me to kostalo? Sta placam na granici, PDV? Koliko bi to u procentima bilo?

Ako ti licno prelazis granicu i nosis ga u dzepu onda ne placas nista. Znam lika koji je pre par nedelja dosao sa laptopom, 2 ipada, 3 iphona i ko zna sa cime jos :) Dolazio iz usa i ortaci mu narucili svasta nesto.
Ako mislis sta kosta da ga narucis pa da stigne postom - to vec ne znam, placas 20% pdv i carinu (ne znam tacno koliko %)... e sad dal na vrednost sa racuna ili na neku njihovu procenjenu vrednost..

Ako bi kupio sam jedan za sebe, ne placas nista. Raspakujes ga, upalis i u dzep sa njim.

To u USA kosta toliko, za cijenu kod nas u pocetku racunaj barem 30% gore. Niko nije lud da rizikuje sa donosenjem iz USA za malu zaradu....

Ovo je nemacki amazon. A nasih gastarbajtera tamo sva sreca koliko volis. Uvek se nadje neko ko ce da ponese.

Poredeći SAMOLED na Galaxy S-u sa IPS-om na mom Optimusu 2X, boje su življe na Galaxy-ju, ali su totalno pogrešne u poređenju sa PC monitorom i TV-om, kao i LG-jevim IPS-om vidljivo iz aviona. E sad, ne znam da li se situacija sa SAMOLED-om popravila u međuvremenu, ali ne postoji ništa što fali IPS-u osim nešto veće potrošnje struje još u ovom sada zastarelom Optimusu, tako da ne vidim zašto bi HD IPS bio gori.

Mađarskom cariniku pokažeš račun sa tax free potvrdom da ti lupi pečat, našem naravno ne. Imaš rok od, čini mi se, 6 meseci da se vratiš u istu prodavnicu i pokupiš pun iznos poreza, 20-25% kako koja zemlja (negde ti uzmu do 10e za troškove papirologije) ili na samoj granici, u ovom slučaju mađarskoj, podigneš ali 11, 12% povraćaj . Isti procenat možeš i u bg u banci da podigneš.
Ovo sve naravno važi ako putuješ sa srpskim pasošem.

Poslednja izmena:
Ako ti licno prelazis granicu i nosis ga u dzepu onda ne placas nista. Znam lika koji je pre par nedelja dosao sa laptopom, 2 ipada, 3 iphona i ko zna sa cime jos :) Dolazio iz usa i ortaci mu narucili svasta nesto.
Ako mislis sta kosta da ga narucis pa da stigne postom - to vec ne znam, placas 20% pdv i carinu (ne znam tacno koliko %)... e sad dal na vrednost sa racuna ili na neku njihovu procenjenu vrednost..
Jesi li siguran u ovo sto kazes? Onda cu ja par komada u dzep stavit. Aj potvrdi jos jednom :p

Jesi li siguran u ovo sto kazes? Onda cu ja par komada u dzep stavit. Aj potvrdi jos jednom :p

Siguran. Ja ti kazem sta je taj momak doneo i niko ga nista nije pitao na beogradskom aerodromu. A i ja kad putujem preko uvek nosim 2 svoja telefona sa sobom (privatni i sluzbeni). E sad, ako te bas pretresu i pronadju 2-3 komada u originalnim kutijama mogu da ti naplate carinu. A ti ih lepo raspakuj, dva kod sebe u dzepove, jedan u prtljag, ostatak opreme razbacaj po torbi, ili torbama, jos bolje ako imas vise... i to ti je to. Ne prenosis televizore!

E fala ti onda cu uzet 4 komada nexus 7. 2 od 16Gb i 2 od 32GB sa hspa.
Mislio sam da ih prodam sve samo za mene jedan da ostavim ali ipak su polovni kad su izvadjeni iz kutije :)
Je li veliko 7' da se koristi kao telefon u pm :)

Poslednja izmena:
Kad si video carinike na granici da izvrću džepove nekom. A i da nađu 2 telefona, pa moji su.

Mislim da ovo nije tema o švercu i carini. Usput, Nexus 7 nije telefon.

Usput, pre će biti da si ti zamenio temu :)

Aaaa, ipak se pominju n7. Moja greška.

Poslednja izmena:
Moguće, kad nisam veliki znalac :p

Sta fali ips-u pa jos 720p? :) Ja volim super amoled tehnologiju ali ips je mozda cak i bolji izbor, proslost su smesni lcd ekrani sa kojima su samoledi cistili patos..

I ova baterija nije losa, posebno kada se zna da je svaki novi android sve vise optimizovan sto se tice potrosnje a procesori su sve brzi uz nizu potrosnju, prognoziram da ce ovaj Nexus imati odlicnu autonomiju za jedan Android telefon, 24h maltretiranja.

Ništa danas ne fali LCD ekranima na telefonima što se kvaliteta slike tiče, fora je u potrošnji. Iako recimo AMOLED troši čak i više pri punom osvetljenju i gledanju svetlih pozadina, pri smanjenom osvetljenju AMOLED troši drastično manje nego LCD. Evo, sad kada je vreme oblačno, nema mnogo sunca i mogu da mu ležerno stalno držim osvetljenje na nekih 30% a da on bude savršeno upotrebljiv napolju, dobijam izvrsno trajanje baterije. Sad sam ga stavio na punjač, posle dan i po, oko 4 sata video igara, još oko 3 sata surfovanja, pričanja i na GSM i kući preko Viber-a, a baterija mu ima još trećinu. Ekran je daleko najveći potrošač na telefonu, a LCD ne može da priđe po potrošnji AMOLED-u kada je manje osvetljenje u pitanju. Pored toga, AMOLED je i tanji, tanji ekran znači više mesta za bateriju.

Motorola je počela da trpa te 3300 mAh baterije u svoje RAZR MAXX telefone, ali oni imaju prilično neefikasan procesor koji se dosta greje. Zamisli jedno takvo čudo od baterije u telefonu sa štedljivijim procesorom i AMOLED ekranom... Sine, pa to bi izvlačilo 4-5 dana teškog maltretiranja opušteno.

Nazad
Vrh Dno