Šta je novo?

LG Nexus 4

Ta prica za nexusa je cista laz da ne kazem glupost.. pa lg-ju bi se vise isplatilo da proizvede milione mobova nego da plati penale po tuzbi googla.. ko zna koliko bi ih odrali.. tako da od ovoga nema nista

Ма нисам то рекао само због ове приче, него и због оног податка да је произведено до сада само 300 и кусур хиљада, што ја има у продаји само у 5-10 земаља у целом свету и што га је скоро немогуће купити чак и ако живиш у некој од тих земаља. Као да су га направили само да скрену причу са новог епловог телефона

Nema ga u Svici koliko hocete. Pre NG sam bio u Zenevi i bilo ga je u interdiscountu, fnacu, posti,; Bio sam juce i nema ga nigde vise.

Sta god da izadje nece raditi bolje i fluidnije od nexusa to mogu da potpisem.
Dzaba 8-core procesor i 1080p displej kad skrolovanje kroz ekrane secka.
I sve to zbog sugavog UI koji proizvodjaci turaju.
posle nexusa sam uzeo note 1,place mi se koliko je spor telefon sa tw romom,morao sam turiti aosp sto pre:)

Ma dzaba to sto radi ekstra kad ljudi nemaju odakle da ga kupe. Ja sam Gnex imao skoro godinu i po pre nego sto sam kupio N4, i onda prodam Gnex i cekam 4 nedelje na isporuku, i to dva meseca posto je krenula zvanicna prodaja.
Na kraju sam ga prodao i jos zaradio, mislim da svi koji imaju Gnex nemaju potrebu da menjaju telefon, barem do Oktobra...
A ja cu ipak da se strpim da vidim i taj novi Nexus sta nam donosi, mada mi je to realno najgluplja stvar koju su mogli da urade, jer jos nisu reslili ni problem sa nabavkom N4.

Poslednja izmena:
a ti znas kada ce taj novi nexus da izadje.. ? po nekom normalnom razmisljnju nece pre sep,okt 2013 god... dzaba sto su najavili da prave sa motorolom mobilni,za svaki bolji mob sigurno treba 7 8 meseci da se dizajnira i proizvede.. mada mozda su ga najavili i za 2 meseca ali ja nisam nigde procitao.. aha tek sada vidim da mislis na druge mobove u maju a ne na novi nexus.. lose sam citao :D da ne bude skroz off ,mislim da ovaj n4 moze lagano izgura 2 godine i vise u smislu buducih verzija androida i vecine programa i igara... no vreme ce pokazati

Poslednja izmena:
Svake godine u jesen-zimu izadje Nexus, tako će i ove... Zato je i @lates rekao ko ima Gnex da ne mora da brine do oktobra i da mogu komotno da preskoče N4.

Ma Gnex je zverina od telefona i dalje po meni, prelep telefon sa ekstra hardverom, jos ga sad ima po oglasima za bas smesne pare. A do Oktobra nece napraviti nista revolucionarno sigurno, jedino ako Samsung onaj koncept sa savitljivim ekranima pretvori u realnost ali to nece ove godine sigurno.

Jedini telefon za koji bih zamijenio gnex je Note II, samo sto ne znam kakva je podrska sto se tice rom-ova...

Ma moze LG da porice koliko oce, stancaju jako malo telefona.

Nadam se da ce sledeci Nexus biti od Motorole, sa manjim cenama svuda a ne samo na Play store-u.

Ja se ne bi bunio ni da bude ponovo od Samsunga, odradili su maksimalno korektno i sve je bilo super.

Jako sam se iznenadio kada sam video da je LG dobio da pravi sledeci Nexus, odmah sam se razocarao, zato sto sam znao da ce nesto sjbati... Mislim da nikad necu uzeti njihov telefon, pre bih uzeo Huawei nego neki njihov... Pogle skoro je Optimus G dobio update na 4.1.2, a kad je jos S3 dobio... Strasno...

Mozda im je hardver dobar, ali softverski ce uvek kasniti, a to je lose mnogo...

Ja ne bih krivio samo LG, ne znam mozda je i Google umesao prste u ovo...

Nexus telefon zasluzuju da proizvode : HTC, Motorola, Sony, Samsung.

Sta znaci zasluzuju da proizvode? Ko to odredjuje?
Jel to nesto treba da se zasluzi?

Odredjuje samo i iskljucivo Google. Ima video na verge-u o LG-u i Nexusu u kojem jedan od inzenjera koji radi na saradnji sa ostalim vendorima govori o procesu saradnje i izboru ko ce da radi Nexus seriju. Izmedju ostalog, moze maltene bilo ko od proizvodjaca da dodje kod njih, predstavi im hardware i ideju Nexusa i onda je na njima (Google-u) da odluci.

Ove godine izbor je pao na LG. Nesto sasvim drugo je to sto LG nije u stanju da izadje u susret zahtjevima trzista. Iskreno se nadam da ce LG morati da plati dobre penale zbog ovog cirkusa.

Poslednja izmena:
Sta znaci zasluzuju da proizvode? Ko to odredjuje?
Jel to nesto treba da se zasluzi?

Nisu trebali uzeti proizvodjaca koji je na zacelju bar sto se tice proizvodnje android telefona,ocigledno nisu dorasli zadatku.
Imao sam jednom LG,nikad vise.
Izrada telefona im je ok,ali je podrska 0.

+1

To se vidi iz prilozenog 3D, O2X itd...

Nisu trebali uzeti proizvodjaca koji je na zacelju bar sto se tice proizvodnje android telefona,ocigledno nisu dorasli zadatku.
Imao sam jednom LG,nikad vise.
Izrada telefona im je ok,ali je podrska 0.

Sve do Nexusa 4, Nexus telefoni su bili daleko od najpopularnijih i najprodavanijih. Bili su samo jedni od, ista situacija je bila i sa Galaxy Nexusom, telefon nije prodat u nekim enormnim kolicinama. Mozda se Google nije nadao?

Meni se ipak cini da ste malo bitter sto skoro pa niko nije uspeo da dodje do ovog Nexusa.
Prvo je bio krs, ruzan, ogavan i prazan. Dok nisu najavili maloprodajnu cenu... onda se svima odjednom prolepsao i svi su ga videli kao svoj sledeci telefon. Sad kad niko ne moze da dodje do njega LG je krs i nije dorastao zadatku, a konkretno ovaj telefon je najgori Nexus ikada?? Sit down.

Stolica-Zim-tt.jpg

Ne verujem da su pravili takvog zmaja po toj ceni i nadali se slaboj prodaji.

Ne verujem da su pravili takvog zmaja po toj ceni i nadali se slaboj prodaji.

Pa ne znam ja sta su ocekivali i cemu se nadali. Cinjenica je da je i google usrao stvar zesce sa svojom "prodajom".
I ja sam pokusao da ga kupim prvi dan prodaje, nisam uspeo i to je to, cao. I dalje mislim da je telefon jako dobar, nije odlican jeste dobar. Ima nekih par mana ali nista veliko. Treba sad da kukam sto ga nemam? Imate 10 alternativa.

Ja nijednog trenutka nisam pljuvao telefon,rado bih ga kupio kad bih imao gde.
Google je kriv sto je potpalio kupce sa smesnom cenom i onda nisu imali sta da isporuce.
E sad da li su namerno napravili malo modela koji se prodaju preko gplaya,ne znam,ali kao kupca me ni ne interesuje,ja imam pare a njihovo je da spreme kolicinu necega sto su stavili na prodaju a ne da ga nema na stanju par meseci unazad.

Meni se ipak cini da ste malo bitter sto skoro pa niko nije uspeo da dodje do ovog Nexusa.
Prvo je bio krs, ruzan, ogavan i prazan. Dok nisu najavili maloprodajnu cenu... onda se svima odjednom prolepsao i svi su ga videli kao svoj sledeci telefon. Sad kad niko ne moze da dodje do njega LG je krs i nije dorastao zadatku, a konkretno ovaj telefon je najgori Nexus ikada??

Tacno tako, najvise je cena od 350$ za 16Gb model propisno isprimala ljude, logicno. Posle toga se hajp prilicno smanjio, Nexus 4 jeste mocan telefon sa kvalitetnim kucistem ali nekako kao da nije Nexus, vidis da LG failuje i u ovom slucaju, sto rece chobby definitivno nisu dorasli zadatku i to je jasno vidi. Inace su svi skuplji i hw napucaniji LG telefoni blagi ili zesci fail sto se tice prodaje a zasto je to tako.. pa LG je kriv.

Dovoljan je primer optimus g koji je preslikan nexus 4 samo sto jos nema jb koliko sam skontao.
Ako misle da ce ljudi kupovati njihove telefone samo zbog hardvera,malo su se zeznuli:)

Ja mislim da google namerno forsira sve proizvodjace da prave Nexus-e, tablete,telefone...da bi tako sprecili monopol i daju sansu svim proizvodjacima da se razvijaju i samim tim pomazu i razvoj Android OS a ujedno, velika konkurencija,bolji kvalitet i nize cene.
Ja tipujem na nekog kineskog proizvodjaca za sledeci Nexus jer su bas u ekspanziji.

Ма нека га прави ко год хоће, само нека ваља и нека може да се купи :D

Ja sam samo za HTC ili Samsung... Sony vidim napreduje, a dok ne dodje do korisnika svojim kvalitetom što hardverski, što softverski, mogao bi i on da pravi...

Ja mislim da google namerno forsira sve proizvodjace da prave Nexus-e, tablete,telefone...da bi tako sprecili monopol i daju sansu svim proizvodjacima da se razvijaju i samim tim pomazu i razvoj Android OS a ujedno, velika konkurencija,bolji kvalitet i nize cene.
Ja tipujem na nekog kineskog proizvodjaca za sledeci Nexus jer su bas u ekspanziji.

Toliko se razvijaju da samo Samsung zaradjuje, ostali nista.

Vrh Dno