Šta je novo?

LG Nexus 4

I mene od kada sam updateovao purity 4.4.4 r2, zeza power dugme. Desi se nekad kad pritisnem power dugme, da se kao ugasi/upali ekran (ono zatrepne). Sumnjam da je hardwareski problem preko noci :)

I kod moje devojke na N4 je od pre neki dan pocelo da zeza power dugme, radi za zakljucavanje ekrana, ali ne radi power menu kada se dugo drzi. Isto najnoviji Purity.

Jel moze preporuka za neki kernel za N4? Juce sam kod nje probao jedno 4-5 romova (liquid smooth, purity+, slim rom i jos par komada) i svaki nesto koci. Do juce joj je bio Purity rom ali se ne secam koji je kernel bio, i radio je dobro, osim tog power dugmeta. Testiram svaki rom u igri Subway Surfers, jer samo tu igru igra, i svaki koci kao lud, bukvalno se jedva igra. Radim full wipe pre svake instalacije (factory reset, ne brisem internu memoriju) i instaliram mini gapps i uradim restore backup pomocu Titanium Backupa. Bas ne razumem zasto svaki rom radi ovako kilavo.

Пробај неку другу игрицу, могуће да зеза пошто враћаш и data из subway surfers-a...

Pa vracam za sve aplikacije data. Ali generalno koci i kod skrolovanja u drugim aplikacijama.

Pa vracam za sve aplikacije data. Ali generalno koci i kod skrolovanja u drugim aplikacijama.
Не знам, просто ми је невероватно да нешто сецка и кочи и то на неколико ромова...
Иначе ја дата враћам само игрицама.

Хајде пробај да пре враћања тих бекапованих апликација да инсталираш неколико из продавнице па да видиш хоће ли тада бити проблема.

Kupovinom N4 sam se registrovao i dobio 50GB Box cloud.
Da li ce mi ostati tih 50GB clouda ako se ne prijavljujem sa N4? Planiram Samsung Note 3, pa zato pitam, jer imam dosta toga u Boxu (nesto vise od 45GB).

Zanimljivo pitanje posto i mene interesuje isto posto planiram u skorije vreme da prelazim sa N4 na N5 ili nesto drugo.

Ne gubi se tih 50GB na Box-u. Nije ograničeno trajanje, bez obzira na to koji mobilni uređaj se koristi.

A ti tetra kao da si vec zaboravio kakvu si podrsku imao na proslom lg g2 fonu.
Ja cekam da vidim kakav ce biti sledeci nexus pa tek onda cu razmatrati upgrade.
Nisam ja imao g2, pre n4 sam imao optimus 2x.
Ali g3 out of the box deluje fantasticno.

Ne znam, razmislicu jos malo. Voleo bi ja da uzmem n6, al nikakvih znakova nema kad ce da izadje ni sta ni ko ga pravi. :)

Al g3 mi se bas svidja. Ponavljam u problemu sam. :D

Izvinjavam se za off. :)

Strpljivo, izlazi oktobar/novembar kao i uvek, a verovatno ce biti baziran i dalje na LG (G3) samo jeftiniji. Mada mozda nas i iznenade necim novim.

Poslednja izmena:
Osim ako mu ne puknu prevelik ekran kao što su trenutna nagađanja, pet inča bi bilo idealno.

Shamo - Mosha :d

Nadao sam se da su one prve glasine o 5.9" ekranu tačne, ali ni ovih 5.2" nije za bacanje :) Bar u odnosu na N4.

Pa imate Nexus tablete ako vam se nosa 6 inča u džepu, od 5 do 5.2 plafon treba ići.

7" tablet != 6" telefon ;)

6.5" na Z Ultra je malo previše, ali 5.9" bi opušteno moglo da prođe, samo da bezeli budu minimalni.

6.5" na Z Ultra je malo previše, ali 5.9" bi opušteno moglo da prođe, samo da bezeli budu minimalni.
Za mene 6" nikako ne može biti telefon, to što se danas to smatra telefonom to je čist primjer koliko je industrija zalutala.

Ja sam se malo igrao sa Oppo N1... To je bre monstrum.

Da si bio u dodiru sa tim telefonom, veruj mi, zaboravio bi na sve sto ti je u glavi sad za 6" telefon ;)

Inace bezeli ne smeju da se zanemare zbog cinjenice da ce svakim padom ekran stradati. Cak i ja kojem telefon ispada jednom - dvaput na godisnjem nivou se plasim guranja u minimalac tim bezelima.

Poslednja izmena:
Odradio sam danas clean install roma i do sada nisam imao problema sa power button. Znaci pritiskam ga najslabije moguce i uvek je reagovao.
Sta li se to desava, ja nemam pojma :)

Meni danas dugme normalno radi reaguje na prvi klik, al zato nemogu da otvorim power meni.

Francov r211 je sjajan, čisto da se skrene malo priča sa power dugmeta :)

Gledao sam disassembly nex4-ke, u nadi da cu provaliti koliko stvari mora da se skine pre nego sto se dodje do tog power dugmeta i nisam uspeo. Cinilo mi se kao da je moguce skinuti taj deo bez skidanja ploce ali verovatno ipak nije. Izgleda da je to boljka, vidim da se ljudi masovno zale posle odredjenog vremena a posto gledam da ispazarim jedan za sebe zanimalo me koliko je lagano to popravljati sam, uz narucivanje rezervnog dugmeta sa ebay.

Ja mislim da je to do ART-a, meni na OT-995 i na drugovom S4 zaebavalo power dugme na ART-u na dalviku je odlicno.

Probao sam sve romove, kernele... ma sa stockom sam siguran da uvek sve radi i da radi kako treba. Takodje sa primetio da mi baterija apsolutno uvek isto traje. Telefon rutinski koristim skoro uvek istim intezitetom i baterija je uvek ista. Jedina razlika je sto kod nekih kernela od 100-50% padne brze, kod nekih sporije, ali u totalu, isto mu dodje.
Jedino kada promenim CPU Governor na powersave dobijem blagu ustedu, ali odose performanse.
Na kraju sam opalio stock, rutovao ga, koristim standardni recovery, zakljucao bootloader... telefon radi kako treba da radi, nista ne pravi problem...

Gledao sam disassembly nex4-ke, u nadi da cu provaliti koliko stvari mora da se skine pre nego sto se dodje do tog power dugmeta i nisam uspeo. Cinilo mi se kao da je moguce skinuti taj deo bez skidanja ploce ali verovatno ipak nije. Izgleda da je to boljka, vidim da se ljudi masovno zale posle odredjenog vremena a posto gledam da ispazarim jedan za sebe zanimalo me koliko je lagano to popravljati sam, uz narucivanje rezervnog dugmeta sa ebay.
Prvo ti treba adekvatan alat. Postupci su sledeci:

1. Izvadis sim tray
2. Odvrnes dva srafa sa donje strane.
3. Lagano skines poklopac.
4. Odvrnes devet srafova koji drze zastitnu plastiku koja se nalazi na ploci. Skines tu plastiku.
5. Odvrnes dva srafa koja drze kabl. Nalaze se iznad baterije. Otkacis kabl.
6. Malo podignes plocu i zamenis one gumice za dugmice.

Da, tako sam i skapirao. Mislim, to je za ne daj boze, moram prvo da nadjem tel. Ako je neko voljan da udomi svoj nexus 4, pp su tu ;)

Vrh Dno