Šta je novo?

LG Nexus 4

Meni se desavalo kad tek restartujem telefon i kad hocu da zakljucam da ne reaguje uopste. Posle par sekundi reaguje normalno. Kapiram da je to zbog aplikacija, dok se upale sve aplikacije, tj svi procesi i sinhronizacije pa mu treba malo vremena. Zato nije reagovao. Kao i na racunaru dok se pali, bude malo zaguseniji dok ne upali sve procese i sve aplikacije koje se pokrecu sa pokretanjem OS-a. Proveri sta sve imas instalirano od aplikacija, moguce je da nesto pravi problem. Ljudi obicno instaliraju svasta na smartfone a nisu ni svesni da aplikacije cesto mogu da zaglupe telefon. Na Google Play-u ipak moze da se nadje dosta djubreta... Danas svako pravi android aplikaciju.

Sto se aplikacija tice nemam ih puno ono osnovno samo, to su sve aplikacije koje sam i prije imao, ali ovaj problem je poceo odjednom da se desava. Primijetio sam da aplikacija "Moj taxi" i kad je ne koristim radi non stop u pozadini..iskljucio sam je sad pa cu da pratim stanje.

Takođe, i kod mene se to dogodilo par puta. Softverski bag.

Nadam se da ce uskoro neki update.

Sto se aplikacija tice nemam ih puno ono osnovno samo, to su sve aplikacije koje sam i prije imao, ali ovaj problem je poceo odjednom da se desava. Primijetio sam da aplikacija "Moj taxi" i kad je ne koristim radi non stop u pozadini..iskljucio sam je sad pa cu da pratim stanje.

Prati, nesto je sigurno dovelo do toga. Rekao bih da je pre softverski problem nego hardverski.

Tebi nešto drugo pravi problem, a ne kernel. 2h SOT je mnogo malo. Instaliraj BetterBatteryStats, napuni telefon i ostavi da miruje u toku noći. Ujutru izvadi log i postavi ovde, pa da vidimo šta ti troši bateriju.

A postoji i odgovarajuca tema na forumu :)

Cim mi se neko zali na Slim, ujedam :p

Verovatno ce mu sad raditi Purity iz nekog razloga mu se nesto desilo na telefonu, pa je odradio wipe i resio sve probleme :)

Stabilnost na nivou. Da nema flesovanja bilo bi i po mjesec dana :)
uploadfromtaptalk1399078835917.jpg

Juce mi se desilo da nakon uslikanih par slika uzastopno telefon se zakucao i restartovao. To mi se pre nikad nije desavalo, nego evo sad otkada sam update-ovao kameru... :trust:

Meni se resetovao kad sam pokusao da uslikam nešto sa uključenih hdr-om

Nije bug u aplikaciji, jer se događao i na staroj aplikaciji. To je bug u Android 4.4 sistemu.

Moguce da je bug u Android 4.4. Samo sto se meni to do sad nije nijednom desilo, vec kad sam update-ovao aplikaciju za kameru...

Čista slučajnost. Pričalo se o tome još pre koji mesec.

Koji je najbolji ROM za nas telefon i sta konkretno dobijam promenom ROM-a osim dodatnih nekih podesavanja?

Koji je najbolji ROM za nas telefon i sta konkretno dobijam promenom ROM-a osim dodatnih nekih podesavanja?

Ja sam na purity i hells kernelu, jer na toj kombinaciji mi je baterija odlicna, sad sve opcije sa custom romova mozes da imas i na stocku pomocu xposed, jedino ako si na artu pa xposed ne radi na artu, al na custom romu mozes da imas i razne opcije i art.

A kako se pokazao purity bez kernela? Baterija? I kako se menja kernel a kako custom rom?

Kernel flesujes isto kao i rom, iz recovery-a. Po meni je Purity ubedljivo najbolji rom.

Jel to onaj default recovery ili moram neki software dodatni da ubacim? Kad udjem na recovery sta treba da odradim? Jel citam ROM sa telefona ili mora nesto preko USB-a?

Preko usb-a prebacis rom na internu memoriu telefona, a posle toga ti ne treba kabl. Nije default recovery treba ti twrp recovery. Imas na XDA forumu kako da rutujes telefon, posto pretpostavljam da nisi i ujedno flesujes recovery. Imas alatku za sve to.

Ovako. Ja sam samo otkljucao telefon i nista vise. Mozes malo detaljnije da mi objasnis to root-ovanje i da li posle mogu sve na staro da vratim posle toga? Ili mi daj link ka nekom tutorijalu za to...Snaci cu se.

Ajde napiši preko čega si otključao bootloader.

Skinuo sam onaj fastboot i preko cmda sam kucao samo "fastboot oem unlock". Jel to to?

Skinuo sam onaj fastboot i preko cmda sam kucao samo "fastboot oem unlock". Jel to to?

Pa preko fastboota možeš i rutovati.
Ali najlakše je preko onog toolkit-a, ne znam kako se ono zove...
Znam za neki nexus 4 toolkit, a ima još jedan.
Googlaj malo :)

Kad već zna da koristi fastboot šta ga smarate sa tim toolkitom :D

1) Skine se cwm ili twrp recovery sa njihovih sajtova, u .img formatu
2) Ubaciš taj fajl u folder gde je fastboot.exe
3) komanda je fastboot flash recovery imefajla.img

Nakon toga flešuješ rom, kernel... Ako hoćeš samo root onda sa chainfireovog sajta (ili xda) skineš supersu.zip i to flešuješ

ja sam na poslednjem slimu i njegovom kernelu, stable već mesec dana i nemam nameru da menjam rom duže vreme.. slimrecents ubija :)

i da, ako nekome može da pomogne uspeo sam da provalim (posle 6+ meseci :d ) šta prouzrokuje SoD-eve.. definitivno je wifi driver ili nešto do njega pa ako postoji neki drugi drajver da se flešuje neka javi, ja nisam uspeo da nađem.. moj workaround je sledeći: skinuo sam aplikaciju koja momentalno gasi wifi kada se ekran ugasi i pali se kada se ekran upali.. bitno je napomenuti da je u advanced opcijama za wifi potrebno ugasiti "scanning always available" obzirom da se jedino tako zaista skroz gasi wifi.. nakon toga telefon mi je isterao 20 dana uptime-a i čim sam probao da mu vratim wifi u sleep mode paf. eto SoD-a posle manje od dva sata

dakle, problem je u wifi-u i nema veze sa procesorom.. opet, moguće je da je samo kod mene takav slučaj ali možda nekome bude koristilo ovo

jedina aplikacija koja može da momentalno ugasi wifi prilikom gašenja ekrana: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ajas.screenoffwifioff

pozdrav

Vrh Dno