Šta je novo?

LG Nexus 4

Linksys Cisco imam debelo placen :) Kazem ni sa jednim nisam imao problem, a imao sam 20-ak telefona od tih bar 10-ak je bilo na ovom ruteru i nista.

Sa Ciscovim ruterima sam imao iskustva da posle nekog vremena treba ih resetovati. Zaglupe, cak cesto moras da flashujes firmware. Kad TP link dodje do tog stanja nema sanse da mu bilo sta pomogne. Promenio sam ih prilican broj. Vise ne znam ni sam koliko.
Da se vratimo na temu, imam isti taj problem sa tabletom (desavalo mi se i sa fonom, ali kad sam pobegao sa hellsa ili franca (ko ce se setiti) vratio se u normalnu), jedino sto je tablet rootovan i ima xposed. Mozda mu to smeta nesto. A tablet je neki krs, POV.

E vidis ruter nije godinu dana, mozda i jace restartovan, ma ima i vise... Sad ce jedan restart da se opali :)

Ovo sto djilke spomenu za wifi je tacno i nije do rutera, elem, kod mene situacija je ovakva, bukvalno nikad se ne javi prekid u wifi konekciji bez obzira koliko se jahalo po telefonu, samo se desava tokom noci kad se tel ne pali vise casova da po paljenju wifi stoji ukljucen, konekciju sa wifi ruterom ispisuje ali neta nema, dovoljno je ugasiti pa upaliti wifi i resen problem. Nisam probao aplikacijama kao sto su viber ili neke slicne da u okviru settings podesavanja stavim na wifi always connected to jest da ona odrzava konekciju ili sl...kapiram da neka app koja bi na 2h samo napravila jedan wake da se ne bi desilo pomenuto.
U settingsu roma je inace wifi stalno on, cisto da napomenem.

Poslednja izmena:
Dobro je nisam lud :d

Inače imam i fb i messenger, whatsapp, instagram, 2 mail-a, hangouts, vreme, Twitter, series guide i nemoguće da ništa od ovih aplikacija ne napravi wakelock?!

E vidiš Stjepane kad bi koristio normalno ovako smartphone imao bi razliku awake i screen on.

*naravno uz izlazak iz kuće paljenje 3G i osvetljenje na 100% :)

^da, verovatno napravi, ali kod tebe je situacija malo delikatnija, ako sam dobro razumeo. Ti imas problem da ti konekcija zabode u sred surfa ili tako nesto, sto resavas paljenjem i gasenjem wifi-ja.

Jeste i izludjuje me. Leti ovaj Nexus čim dodjem do para nekih. Kad ni flesovanje ne pomaže onda do ku*ca

To ću probati sad kad izadje 4.4.3

Jako me mrzi da flesujem, zato ću verovatno i promeniti malo sistem otom potom.

Verujem da ce resiti taj problem, to ume da iritira, nije nesto bzv.

Pazi... Uvek radim clean install znači uvek, čak i kad stavljam kernel, jednostavno takav sam da neću nešto da mi se pokarabudzi i sami bug-ovi krenu od sebe i onda dupli posao moram da radim clean install itd. Zato ja to odmah odradim i ne brigam kasnije. Onda znam da nije do mene.

Navikao sam kod prethodnih telefona kad radim u alpha i beta timovima developera za testiranje ROM-ova uvek se traži clean install i to mi ostala navika :)

Od svih problema ovde nabrojanih, kod mene se pojavljuje samo onaj sa Chrome-om. Trenutno poslednji Semaphore, imao Hells b45, nikad problem sa WiFi-jem. Nisam siguran šta radite sa tim telefonima pa imate silne probleme :D

Eh da radim nešto, pa da i kažem kriv sam :d

Od slim 3 stable nisam flesovao ništa, a to znači mesec ipo možda jače.

Bre S2 i iPhone 4, još par telefona isto takodje, ista upotreba i nikad problem. G2 naravno je imao isto problem kao i Nexusi 4 i 5. Kašnjenje notifikacija.

Tako da LG je završio karijeru kod mene. Možda kad bi mi uplatili neki all inclusive holiday na Maldivima ili takvu neku egzotiku, možda bih pristao, ali razmišljao bih dobrih nekoliko meseci prvo.

Što najgore ja sada nemam kašnjenje not na n5 a imao sam na par modela n4. ne znam do čega je.

iz ove price u budućnosti dobijamo djilkosa koji na svakom koraku pljuje nexus uređaje :)

Ne znam šta je onda, da ne ispadne da uvek hvalim Nexuse ili sam fanboj, stvarno retko koji problem imam. Samo kernel promenim ponekad (iz dosade), ROM uvek Velocity, ne furam xposed i ostale gluposti, clean flash uvek odradim i to je sve...

iz ove price u budućnosti dobijamo djilkosa koji na svakom koraku pljuje nexus uređaje :)
Kako beše, pljuvanje po G2 pa kupovina istoga pa hejt ponovo.

Sorry Djilke, nisam izdržao, ali ovo što je fkloznica napisao je prilično tačno :)

Kod svakog uređaja ima zadovoljnih i nezadovoljnih korisnika. To je normalno. :)

Mene će LG videti, ali indirektno - Nexus 5. Takoreći, nemam drugog izbora. :)

Problem je što ih LG pravi. Ja Nexus nisam pratio do Gnexa, a za njega ništa nisam čuo. Kako je došao LG da ih pravi, svi gledaju da uzmu posle 6+ meseci da ih kupe, jer nećeš naići na ispravan primerak. To je zapisano I to je tako. Verovatnoca da ubodes Nexus u prvih par meseci bez greške ravna je dobijanju na vreme notifikacije :d

*** ja sam verovatno osetljiv na sitnice. Ne kažem da nema onih koji su uboli dobar primerak iz prvog, ali njih je jako malo...

Nexus kao flagship daje najvise za najmanje para, pa neki prelaze preko nekih stvari, jer svakom je bitniji ipak novac u odnosu da li će npr da se gubi wifi, da kasne notifikacije ili slično...

Ja ne vidim šta je pljuvanje? Ako kažeš istinu to je istina, a ne pljuvanje. Druga stvar je što se ljudi uvrede, jer je njihov uredjaj u pitanju.

Kao npr kad poolmaker-u ili Hsv kažeš nešto za Sony, a oni imaju uvek doskočicu u vidu biće peglanja softvera (kamera npr)

Poslednja izmena:
Ja ni sa jednim uredjajem nisam imao hardverskih problema, pa ni sa Nexusom. Softverskim tu i tamo ima pomalo, ali kad je tako na Nexusu, vjerujem da je na drugim jos gore. I da, nemam ni ja alternativu, kupujem Nexus pa kakav god da bude, barem dok sam na Androidu. :)

Djilke ne zivis u Svedskoj, pa normalno da je novac najbitinije, zanemare sesvi sitni problemi :d

Poslednja izmena:
@seizmos to je sig ruter. Taj problem imam sa dlikom kuci sa svim telefonima koje sam koristio od kad sam ga kupio (ace, s2, n4, cak i da ipod touch 4g). Dodjem u Bg i ovde je neki tp link i nema tih problema. Cak mi se na tom dlinku desavalo da upalim laptop i nece da mi radi dok na drugom radi istovremeno. Sve dok ne resetujem. Mada on radi povezan za sbb-ov kablovski ruter pa sam iskreno zaboravio koji zaglupi. Poenta, ruter je problem :D

U pravu je Djilke, ali hajd' mi reci i jedan Android OS uredjaj koji radi bez problema (da nece biti onih koji se jadaju). Pa i ti svemoguci samsunzi brljave jos vise... :D

*** ja sam verovatno osetljiv na sitnice. Ne kažem da nema onih koji su uboli dobar primerak iz prvog, ali njih je jako malo...

Nexus kao flagship daje najvise za najmanje para, pa neki prelaze preko nekih stvari, jer svakom je bitniji ipak novac u odnosu da li će npr da se gubi wifi, da kasne notifikacije ili slično...

I ja sam osetljiv na sitnice. Smeta mi svaki bag, svaka nelogičnost i neispravnost, kako hardverska, tako softverska. I Nexus 4 je prvi telefon koji mi u potpunosti odgovara i sa kojim nisam imao nikakvih problema. Da li sam imao sreće ili kako već, ne znam. Nadam se da ću biti iste sreće i sa Nexus 5.

Ne bih rekao da je Nexus telefon za one koji bi prešli preko nekih stvari. Naprotiv. :)

Stoji da imaju previše grešaka u početku. Ali barem se nakon par meseci sve to sredi.

I Nexus 4 je prvi telefon koji mi u potpunosti odgovara i sa kojim nisam imao nikakvih problema.
+1
Nadam se da ću biti iste sreće i sa Nexus 5.
Hoces, ako se ne budes zaletao kao loznica, da kupis po izlasku. :)

Sto se tice notifikacija, meni je nesto OK nesto nije, cenim da je to do tih brljavih aplikacija. Pa evo npr na TT-u, svima brljave notifikacije, na svakom telu. :)

Za onaj Ringke Fusion Case, sam citao kakvih je problema sve imao kad je tek izasao, Te grebala se zadnja PC plastika, te dugmici se tesko pritiskali te ovo te ono. Evo danas su sve ispeglali, a jos i duplo jeftinije se prodaje. Ne treba trcati da se bude "tester" (a vecina ih krpi za taj tel), traze samo oni nestrpljivi, i posle se kaju... :) Nece pare nigdje pobjeci niti izgubiti vrijednost :D :)

Poslednja izmena:
@seizmos to je sig ruter. Taj problem imam sa dlikom kuci sa svim telefonima koje sam koristio od kad sam ga kupio (ace, s2, n4, cak i da ipod touch 4g). Dodjem u Bg i ovde je neki tp link i nema tih problema. Cak mi se na tom dlinku desavalo da upalim laptop i nece da mi radi dok na drugom radi istovremeno. Sve dok ne resetujem. Mada on radi povezan za sbb-ov kablovski ruter pa sam iskreno zaboravio koji zaglupi. Poenta, ruter je problem :D

Moze biti, trenutno imam 1 ruter mini koji stoji u hodniku(on pruza odlicnu wifi pokrivenost) i vezan je sa drugim ruterom na njegov jedan od 4 lan porta, ovaj drugi je bez wifi odasiljanja. Kapiram da ovaj drugi koji i daje ip prvome sa svojim ghcp serverom da posle duzeg vremena mirovanja jednostavno samo iskljuci dodeljeni ip za telefon. Najpre ce biti do podesavanja na jednom od dva rutera nesto jer oba su green sertifikovana i imaju razne gluposti vezane za potrosnju i stednju struje u mirovanju itd :)
I ovo pomenuto je sitnica, koju je zaista trebalo primetiti, jer sve inace radi perfektno.

Poslednja izmena:
Tacno i moji su neke green verzije. Nisam cesto kuci pa me ne tangira :D

Kad smo vec kod bagova, otkad se pojavio GEL desava mi se da se svi vidzeti zakoce i da moram da resetujem telefon da bi se "odkocili". Jel ima jos neko taj problem?

Nazad
Vrh Dno