Šta je novo?

LG Nexus 4

boot.img koji si flashovao iz fastboota je stock kernel.
Možeš i da reflashuješ rom na kom si sad, bez wipe data.

Hvala Vojkane. Neće li da dođe do bootloop-a ako ne odradim wipe data? A ako instaliram CM based rom nakon stock based?

Neće ako flešuješ isti rom. Ako sam dobro pohvatao imaš purity? Opet flešuješ taj isti zip (možeš wipe dalvik i cache), da bi vratio kernel koji ide uz njega.

Ako menjaš romove naravno ide full wipe.

Pozdravljam ovde nove kolege, presao na N4 posle G2 sve mi malo i cini mi se nije toliko svetliji ekran. No ovo je samo prelazna faza.

Ne bojte se za mene, znam znam, pazicu se Stjepe :d

Corvus cekam mini izvestaj za ROM i kernel :)

Ostali: Niko ne koristi nista od rascarla? Ja ga znam jos odavno, ali vidim ovde se ne prica o njemu. Zar je los?

Nije loš Rascarlo, nego nije updateovao ništa već neko vreme, pa su onda drugi ROMovi postali interesantniji :D

Djilke nije mogao da odoli Nexusima. Kakvi G2, Samsunzi, hTC i slicni bakraci :D
"Svuda podji ali kuci dodji" :d

Je li ko raspolozen da se odradi prevod app Semaphore Manager na srpski jezik, mozda bi neko voleo, mada je npr meni lakse na ENG. :)

Pozdravljam ovde nove kolege, presao na N4 posle G2 sve mi malo i cini mi se nije toliko svetliji ekran. No ovo je samo prelazna faza.

Ne bojte se za mene, znam znam, pazicu se Stjepe :d

Ostali: Niko ne koristi nista od rascarla? Ja ga znam jos odavno, ali vidim ovde se ne prica o njemu. Zar je los?

Dobro nam došao prijatelju u Nexsus familiju.
Moje preporuke za Romove Cataklizma i Mahdi ROM .
Kernel Hell.

Pozdravljam ovde nove kolege, presao na N4

Dobrodošao. :)

Hehe nisam toliki flešoholik kao pre, jer skoro svaki ROM za Nexus je vrlo stabilan, ali mogu ti preporučiti:

1. Cataclysm ROM
2. Purity ROM
3. Mahdi ROM

Lično preferiram Cataclysm, jer predstavlja stock sa dodacima koji puno znače. Nema ih previše, ali bih to opisao kao "taman". Ukoliko se odlučiš za Cataclysm, preporučujem da ubaciš i Qualcomm-ove optimizovane libove, jer poboljšavaju performanse (nešto tečniji rad, mada Nexus sam po sebi radi vrlo tečno). Developer ne izbacuje često update, ali nema ni potrebe kada ROM radi odlično.

Purity mnogi hvale i predstavlja odličan, a po mnogima i najbolji ROM.

Mahdi je baš nakrcan opcijama i podešavanjima. Podseća na PAC svojevremeno. Mada je imao povremene bagove kada sam ga ja isprobao (tipa uključiš neku opciju, a ona ne reaguje dok ponovo ne ugasiš i uključiš ili ne radi u kombinaciji sa nekim drugim podešavanjem).

Od kernela imaš:
1. Faux kernel - Ukoliko želiš stock sa osnovnim dodacima poput undervolt-a.
2. Hells kernel - Odličan kernel koji je štedljiv i nudi vrlo dobre performanse. Sam po sebi dolazi undervoltovan za 100mV na svim taktovima.
3. Franco kernel - Gomila opcija i može ponuditi vrlo dobro trajanje baterije.

Preporučujem kombinacije:

1. Cataclysm + ugrađeni kernel + Qualcomm Libs
2. Purity + Hells kernel
3. Cataclysm + Franco kernel

To bi, ukratko, bilo to. :)

Poslednja izmena:
Ja bih tu na prvo mesto kod kernela stavio Semaphore, i podsetio na PSX, za sve ostalo se slažem :)

Dobrodošao. :)

Hehe nisam toliki flešoholik kao pre, jer skoro svaki ROM za Nexus je vrlo stabilan, ali mogu ti preporučiti:

1. Cataclysm ROM
2. Purity ROM
3. Mahdi ROM

Lično preferiram Cataclysm, jer predstavlja stock sa dodacima koji puno znače. Nema ih previše, ali bih to opisao kao "taman". Ukoliko se odlučiš za Cataclysm, preporučujem da ubaciš i Qualcomm-ove optimizovane libove, jer poboljšavaju performanse (nešto tečniji rad, mada Nexus sam po sebi radi vrlo tečno). Developer ne izbacuje često update, ali nema ni potrebe kada ROM radi odlično.

Purity mnogi hvale i predstavlja odličan, a po mnogima i najbolji ROM.

Mahdi je baš nakrcan opcijama i podešavanjima. Podseća na PAC svojevremeno. Mada je imao povremene bagove kada sam ga ja isprobao (tipa uključiš neku opciju, a ona ne reaguje dok ponovo ne ugasiš i uključiš ili ne radi u kombinaciji sa nekim drugim podešavanjem).

Od kernela imaš:
1. Faux kernel - Ukoliko želiš stock sa osnovnim dodacima poput undervolt-a.
2. Hells kernel - Odličan kernel koji je štedljiv i nudi vrlo dobre performanse. Sam po sebi dolazi undervoltovan za 100mV na svim taktovima.
3. Franco kernel - Gomila opcija i može ponuditi vrlo dobro trajanje baterije.

Preporučujem kombinacije:

1. Cataclysm + ugrađeni kernel + Qualcomm Libs
2. Purity + Hells kernel
3. Cataclysm + Franco kernel

To bi, ukratko, bilo to. :)

+1 ja tu nebu ništa dodao.

Ma Corvus nisi morao toliko ni da pišeš, meni bar ne moraš, al' hvala ;)

Biće purity izgleda. Što se tiče kernela ne bi da flesujem svaki dan kernel muka mi od toga... Hells ima dosta izbacivanja? Ako ima onda bih ga zaobišao.

^Hell izbacuje na mjesec dana otprilike novi update.
Ima po meni najbolje odradjen DT2W,ja ka koristim već tri meseca konstantno.

Hvala Jazo.

Jeli sta je ovaj fix za purity sto je izasao za 02-07?

Cim ja vidim te fixeve, vidim ja to lose :p

Edit: otvorio sam zip fix, vidim settings, znaci bilo je nekih FC :d

Poslednja izmena:
Hvala Jazo.

Jeli sta je ovaj fix za purity sto je izasao za 02-07?

Cim ja vidim te fixeve, vidim ja to lose :p

Edit: otvorio sam zip fix, vidim settings, znaci bilo je nekih FC :d

Niko da ti pozeli dobrodoslicu u nexus familiju.. :) dobrodosao u pravi tabor ! ;) nadam se da ces uvideti sta znaci nexus i da nije sve u baterijama kamerama i slicnim cudima.. Mada cini mi se da si to vec znao ali si pokusavao da ubedis samog sebe da nije tako :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno