Šta je novo?

LG Nexus 4

^ Corvius jel ti bolji Ubuntu ili Firefox OS da probam popodne kad se vratim sa posla.

Ubuntu Touch je svakako ozbiljniji sistem.

Imam mali problem. Koristim Purity rom i aktivirao sam art. Od tada mi ne radi Ex Dialer uopste. Obrisao sam ga i stavio najnoviju 160 narodnu verziju ali nece da se instalira. Pokusao sam da instaliram sa Play-a ali dobijam gresku "unknown error code during application install -24". Jel ima neko ideju zasto se ovo desava i eventualno kako da resim?

Imao sam tih problema, resio sam ih factory resetom(wipe data, cache i dalvik) . Sve zivo sam pokusavao ali nisam uspeo. Ako imas sve na TiBackup nije problem vratiti sve u zeljeno stanje.

Poslednja izmena:
@vojkan
Nisam jos uvek.cim se vratim sa posla sedam uz komp pa polako.Stjepan je izgleda radio to vise puta pa zna covek. Za sada ostaje da nadjem nacin kako da ubacim na sdcard zip fajl sa romom.telefon butuje u fastboot, adb nece a fastboot radi, cwm takodje radi.muka ziva...ili da na kraju vratim sve na stock a sto ne znam kako (za sad).
@ciril
Hvala i ovde, prbacu popodne to sa driverom.

To kad fastboot radi a adb ne je loš drajver. Instaliraj pdanet i radiće i adb.
Stock vraćaš lako, skini factory image, izvuci iz njega system.img i boot.img, stavi ih u folder gde ti je fastboot.exe, upali tel u fastboot mod i kucaj
fastboot flash system system.img
pa onda
fastboot flash boot boot.img

Onda uđi u recovery i odradi wipe data, cache i dalvik i to je sve, imaš stock kk

Ima ko problem sa Semaphore da kada je na punjacu i otvorim neki dodatni tab u bilo kojoj apk da mu ekran treperi? Mislio sam da je to do Liquida i stavio purity, ali nije. Evo sad ni sa stock KK kernelom ni sa Hellsom se ne desava.

Hvala Vam svima na odgovorima i savetima. Treba mi neki rom koji je stabilan. Ako treba žrtvovaću halo i pie zbog toga. Mislim da su Purity i Cataclysm najbolji kandidati. Da li kod njih ima podešavanje za boje? Navikao sam na ove Pa boje. Ako nema, koji kernel preporučujete.

Poslednja izmena:
Hvala Vam svima na odgovorima i savetima. Treba mi neki rom koji je stabilan. Ako treba žrtvovaću halo i pie zbog toga. Mislim da su Purity i Cataclysm najbolji kandidati. Da li kod njih ima podešavanje za boje? Navikao sam na ove Pa boje. Ako nema

Instaliraš jedan od ta dva roma.Onda ubaciš Hell ili Franco kernel i imaš PA boje.

Ima li neka provereno dobra kombinacija? Kako rade ova dva roma u kombinaciji sa ovim kernelima?

Hteo ja mnogo puta da predjem na tu kombinaciju ili Cataclysm + franco, ali sam isuvise navucen na PA. :/
Ako si dosad bio samo na PA, tesko ce ti biti da se naviknes na drugi rom, pogotovo ako aktivno koristis pie i halo.
Da, znam da mogu da ubacim modul za to u koji god rom, ali nekako mi nije to to. :)

Ja sam presao sa PA na cata i nikakav mi nije bio problem. Cak sta vise sto se mene tice Cata ima taman opcija i po mojim potrebama.

Sad sam u nekom test fazonu pa sam proslu nedelju furao purity, sinoc presao na Mahdi koji je za sad poprilicno zabavan.

Ima halo, lockscreen notifications i svasta nesto. Idi na yt pogledaj ima review. Za sad nisam imao ni jedan bug ili neki reset, a cackam ga poprilicno. :)

Ja bi da nastavim sagu od sinoc ako ima neko volje i vremena da pomogne. da podsetim, sinoc sam flesovao korumpirani rom zbog cega mogu samo dadovedem telefon od bootloadera, cwm je ocuvan. ADB ne funkcionise, probao sam vise puta, pa ne mogu da uguram nista na sd preko njega.
Kako kontam imam dve opcije :
1.da nekako uguram zip roma na sd pa da flesujem kroz cwm;
2. da vratim sve na factory a sto ne znam kako pa ako imate neki link ili znate kako rado cu da probam.
Ako imate jos neki predlog javite.
Za sad jedino mogu da komuniciram preko fastboota, on uredno prepoznaje fon.

Ja bi da nastavim sagu od sinoc ako ima neko volje i vremena da pomogne. da podsetim, sinoc sam flesovao korumpirani rom zbog cega mogu samo dadovedem telefon od bootloadera, cwm je ocuvan. ADB ne funkcionise, probao sam vise puta, pa ne mogu da uguram nista na sd preko njega.
Kako kontam imam dve opcije :
1.da nekako uguram zip roma na sd pa da flesujem kroz cwm;
2. da vratim sve na factory a sto ne znam kako pa ako imate neki link ili znate kako rado cu da probam.
Ako imate jos neki predlog javite.
Za sad jedino mogu da komuniciram preko fastboota, on uredno prepoznaje fon.

Pa odgovorio ti je Vojkan.

To kad fastboot radi a adb ne je loš drajver. Instaliraj pdanet i radiće i adb.
Stock vraćaš lako, skini factory image, izvuci iz njega system.img i boot.img, stavi ih u folder gde ti je fastboot.exe, upali tel u fastboot mod i kucaj
fastboot flash system system.img
pa onda
fastboot flash boot boot.img

Onda uđi u recovery i odradi wipe data, cache i dalvik i to je sve, imaš stock kk

Pa odgovorio ti je Vojkan.

Nadam se da ce ti ovo proci.
Ja sam napravio istu glupost, jedino sto je pomoglo je zamena ploce...
Imas u mojim postovima od ranije sta sam sve probao i nista nije pomoglo. Na kraju sam ovlascenom servisu odneo telefon , ustanovili su da je mrtav i zamenili plocu u garanciji.
Ne znam da li imas garanciju i sl, ali ako imas, kontaktiraj me na PM.

Ja sam presao sa PA na cata i nikakav mi nije bio problem. Cak sta vise sto se mene tice Cata ima taman opcija i po mojim potrebama.

Sad sam u nekom test fazonu pa sam proslu nedelju furao purity, sinoc presao na Mahdi koji je za sad poprilicno zabavan.

Ima halo, lockscreen notifications i svasta nesto. Idi na yt pogledaj ima review. Za sad nisam imao ni jedan bug ili neki reset, a cackam ga poprilicno. :)

Da li ti radi Art na Mahdiju?

ok, hvala. jos samo ako moze odaklle da skinem stock, da ne skinem ko zna sta... Moze li ovo da se odradi preko wugs fesh-a posto vidim da ima opciju "flash stock/unroot"? je li to ista procedura kao sto je vojkan opisao?

Momci Ne znam kako da vam se zahvalim!flesnou sam sto ste mi preporucili i telefon ponovo radi :) sad tek mogu da se upustim u flesovanje purity-ja :D jednostavno moram! :D

Iskuliraj se malo do sutra, pa onda kreni lagano :D

Samo dalvik, al zato najvise opcija na bilo kom romu da sam video do saf. :)

Ja sam presao sa kataklizme i arta i ne vidim bas neku razliku. Mozda je samo to moj osecaj. :)

Samo dalvik, al zato najvise opcija na bilo kom romu da sam video do saf. :)

Ja sam presao sa kataklizme i arta i ne vidim bas neku razliku. Mozda je samo to moj osecaj. :)
Ja sam koristio art na stock-u i ne primecujem razliku u odnosu na mahdi (dalvik). Mislim da je trenutno najfunkcionalniji rom a na svakih par dana izlazi update.

vec dva puta pokusavam da instaliram Purity i oba puta zabode kod otpakivanja zip arhive!sta mislite da nije do CWM-a trenutno mi je u verziji 6.0.37?

Poslednja izmena:
Najgore je to što me baš svrbe prsti da flešujem nešto. Izgleda da ću zaređati sve romove... :)

Igram se malo sa Multi Rom menagerom.Za sad probam Mahandi Rom kao sekundarni.Ovih dana cu i Ubuntu probati.
Mnogo dobra stvar ovaj Multi Rom Manager.

Pomislih u početku da je Mahandi zasnovan na CM,ali on je zasnovan na stocku baš dosta opcija za podešavanje ima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno