Šta je novo?

LG Nexus 4

Ja imam varijantu iz francuske, ali nije mi baš prijatno da kupujem tako na slepo, pa još posle autobusom da mi šalju.

Ovakvi cemo i mi biti kada nam telefon stigne u ruke :D

[youtube]SfN1-PA2oFg[/youtube]

Čuj ovakvi, još gori, vodim ga zajedno u izlazak da se napijemo :p Mislim njemu neću dati da pije, da ne poblentave Google mape, treba ipak da me navodi do kuće :D

Jel krenuo taj OTA? :)
Malo me je smorio android police što je rekao da ekran nije ništa posebno, kao i kamera.

Poslednja izmena:
pa u pitanju je obican IPS (koji se inace isto nalazi na iPhone5 ali samo ovi Apple gang to vide, i imau spremljene i Grafike uz to), stim sto LG nije nasvirao toliku struju kao u iPhone 5 (brightness).

Ko se navikao na AMOLED bice mu problem da predje na obican IPS zbog saturacije, a ko se naviko na OneX moze samo da se razocara. stoga mislim da ce oni koji se ipak odluce za prelazak sa Gnexa na N4 napraviti sebi jalov posao.

Eto, ekran je gori* od trenutno 2 najbolja ekrana na trzistu. Big fucking deal.

* gori = primetno samo od strane tech ludaka koji ili imaju pristup svim novijim telefonima ili prate technology vesti kao manijaci. U prevodu 0.000001% populacije zemlje.

to si u pravu u smislu da je pre tri godine korisnik bio odusevljen, case lomi, kad pogleda u ekran Desire-a ili Galaxy-ja, a sad razlika imzedju njih i ovog novog je bukvalno nebo i zemlja. Mada nisam ja blatio ekran N4ke, samo napomenuh da ce se odredjeni korisnici sa uredjajima koji imaju aktuelno bolje ekrane - tesko navici.

S obzirom da mene ni one X ekran nije oduševio ne znam šta da mislim o n4.
Dođe mi da kupim note 2, samo zbog ekrana :)

pa zavisi kak'e ti ochi. Samsung ekrani: saturacija + prava crna (ugasen piksel), SLCD2 i IPS (u odnosu na amoled) : "zivlje" boje. Meni licno mnogo dobro pasuje SLCD, dok drugar kaze da mu je silovanje za ochi kada pogleda u ne-samsung telefon. generalno sto kaze Diehard, IPS ekrani nemaju mane, to je sad samo tech-geek finesa ko sta ima bolje, ne treba zaboraviti da smo pre 3 godine buljili u TN-film LCD na telefonima i bili iz fazona kako su super-kul

Čuj ovakvi, još gori, vodim ga zajedno u izlazak da se napijemo :p Mislim njemu neću dati da pije, da ne poblentave Google mape, treba ipak da me navodi do kuće :D
Mi smo nocas dali drugovom htc da pije:D
u2u4etab.jpg

A kako ja da vidim google play shop iz majcice Srbije, neki proxy nesto? Imam ko ce da mi kupi u Nemackoj samo da vidim malo sta kazu na sajtu...

Hidemyass ili neki nemački proksi

pa zavisi kak'e ti ochi. Samsung ekrani: saturacija + prava crna (ugasen piksel), SLCD2 i IPS (u odnosu na amoled) : "zivlje" boje. Meni licno mnogo dobro pasuje SLCD, dok drugar kaze da mu je silovanje za ochi kada pogleda u ne-samsung telefon. generalno sto kaze Diehard, IPS ekrani nemaju mane, to je sad samo tech-geek finesa ko sta ima bolje, ne treba zaboraviti da smo pre 3 godine buljili u TN-film LCD na telefonima i bili iz fazona kako su super-kul

Moj Samsung Galaxy R ima "Super Clear LCD" i slika je odlicna za 800/480 ekran, mada osecam da ce mi i IPS odlicno leci.

Auuu jadan sad hsv.stoned neće uzeti ni ovaj telefon, ipak će čekati sledeću godinu, pa sledeću i sledeću i :D
Nije mu sudjeno da uzme android :)

Auuu jadan sad hsv.stoned neće uzeti ni ovaj telefon, ipak će čekati sledeću godinu, pa sledeću i sledeću i :D
Nije mu sudjeno da uzme android :)

Uzimam telefon samo prilikom obnove ugovora, a to je u decembru tako da ne lupaj :)

Ovaj LG Nexus je zver na papiru i sto se tice procesora i gpu, kolicine rama ali po staroj dobroj LG tradiciji ne moze da bude kompletan, ocigledno :) Kod ovog telefona me privukla samo google podrska tj to sto je Nexus i ona smesna cena od 350$, da je u mom telenor paketu 20k din naravno da bih uzeo, ovako mi stvarno ne treba phablet i ovoliko napucan telefon sa kvalitetom zvuka kao zte od 100e :)
Supercurio je poceo da forsira iskljucivo Wolfson chip-ove bez obzira na kvalitet konkurencije, izgleda da ga oni placaju. Makar da je sa tehnicke strane objasnio zasto ne valja (los DAC, slab izlaz, nema ekvilajzer,...?), a ovako apsolutno nista korisno nije rekao.

Pa i onaj 4X je imao sve ''preduslove'' da ima vrh zvuk pa je lg nesto shebao i po svim testovima i misljenjima audiofila zvuk je krs.

To je kao kad se htc hvali sa na papiru obecavajucim senzorima itd pa im kamkoderi imaju pad na 14 fps nocu i to na na modelu sa quad core procesorom, a fotografije su samo prosek i to u klasi ispod :d

Poslednja izmena:
Pa i onaj 4X je imao sve ''preduslove'' da ima vrh zvuk pa je lg nesto shebao i po svim testovima i misljenjima audiofila zvuk je krs.

Nisam ispratio koji chip ima 4X, tako da ne mogu da komentarisem. :)

I nijedan telefon nije kompletan, uvek mora nesto da mu fali. Ne vazi to samo za LG.

Poslednja izmena:
Ja jesam, odavno, znam da su svi ocekivali da ce imati sasvim ok zvuk, neka zlatna sredina recimo koja je dovoljna za veliki broj korisnika ali je na kraju ispao tezak krs.. ali opet ne moze to svako da primeti tj cuje i nema svako bolje slusalice.. SGS II npr je takodje ishejtovan sto se tice kvaliteta zvuka pa su opet mnogi prezadovoljni..

Uzimam telefon samo prilikom obnove ugovora, a to je u decembru tako da ne lupaj :)

Pa znam da si vijao razne telefone i onda odustajao... 30fps, loš zvuk, ovo ono (da ne zaboravim još 15-20000 din uz PiS 1000 ili koliko bi već voleo :D) znam da svima nadjes poneku manu i onda kao bude čekam novi telefon... Pošto je tebi bitan zvuk, zato kažem za ovaj telefon da ces ga verovatno zaobići :)

Poslednja izmena:
SGS II npr je takodje ishejtovan sto se tice kvaliteta zvuka pa su opet mnogi prezadovoljni..

I ja sam bio zadovoljan zvukom dok sam imao SGSII. Njegove slusalice nisam ni otpakovao, koristio sam svoje Philips i Sennheiser i bio sam zadovoljan.

Sve u svemu, da nama samo stigne ovaj Nexus 4 po normalnoj ceni, lako cemo prevideti "los kvalitet zvuka". :D

Ja ne znam sta da radim.Svidja mi se fon,ali realno nemam potrebe da ga uzimam,imam gnex koji me odlicno sluzi i imam oko 300 e u steku pa razmisljam da uzmem nexus 7 jer vozim kamion pa bi mi bio dobar za filmove i surf.Ajde neka me neko ubedi sta da radim,malo sam neodlucan,a mozda i nisam:D

Pa znam da si vijao razne telefone i onda odustajao... 30fps, loš zvuk, ovo ono (da ne zaboravim još 15-20000 din uz PiS 1000 ili koliko bi već voleo :D) znam da svima nadjes poneku manu i onda kao bude čekam novi telefon... Pošto je tebi bitan zvuk, zato kažem za ovaj telefon da ces ga verovatno zaobići :)

Pa proveravao covece sta da uzmem kada obnovim ugovor :) Da li cu da uzmem nesto za dinar pa da prodam i dodam kesa koliko treba ili kod nekog operatera skuplji na rate.. ima dosta kombinacija ;)

Meni stvarno ne treba displej preko 4,3'' i cigla u dzepu, nisam toliko zahtevan i poslovni korisnik, samo vrhunska multimedija i solidan hw koji ce da izgura 2 god za moje potrebe i to je to, u svakom slucaju me sve vuce na neki Sony..
A ovaj Nexus 4 je,kao sto rekoh,mamio sve zive sa google cenom.. LG cena je odbila 50% zainteresovanih na ovom forumu :)

Prodaj taj Nexus za dobre pare dok jos mozes, i kupi N4 u nekoj zemlji gde ima Play store uz 50-ak evra doplate i za 250e kupi N7 :)

Uradio bih ja tako ali mi mrsko da se cimam sa ljudima koje znam preko da mi uzimaju preko gplay-a jer su matori i ne razumeju nista i tesko cu ih ubediti da mi daju podatke sa platne kartice da im ja to kacim "negde na internet":D
A realno ne vidim neki bas dobar razlog da menjam gnex jer sve radi brutalno dobro,a nakon kupovine tableta bi se on sveo na poruke i pozive a tablet na sve ostalo.

Ja ne znam sta da radim.Svidja mi se fon,ali realno nemam potrebe da ga uzimam,imam gnex koji me odlicno sluzi i imam oko 300 e u steku pa razmisljam da uzmem nexus 7 jer vozim kamion pa bi mi bio dobar za filmove i surf.Ajde neka me neko ubedi sta da radim,malo sam neodlucan,a mozda i nisam:D

Nadam se da ne planiraš da gledaš n7 dok voziš! :D

Ne bi verovao koliko vozaca gleda filmove dok vozi sa sve podignutom nogom:)N7 bi mi bio super sa usb otg i fleskom od 32 gb,a moze da se turi i navigacija:D Nasao sam jedan na oglasima za 210 e star 20 dana sa garancijom pa cu se sutra dogovoriti s covekom da li uzimam ili ne.

Vrh Dno