Šta je novo?

LG Nexus 4

placeni VPN - siguran si. ovi ostali not so much, koliko ja znam. bar mi je tako receno kada sam se raspitivao za VPN dok sam bio u kini zbog fejsa i YT-a

u zamrzivaču
pod uobičajenim uslovima rezultat Nexusa 4 je bio 18.5 fps
Onda ovi rezultati nemaju nikakvog smisla, jer ko ce da koristi telefon u zamrzivacu? :)
Po onim prvim review-ovima rekli su da ponekad laguje u odnosu na Optimusa, najverovatnije tu je bio problem beta softver koji je bio na njemu, ali po meni to je mnogo bitnije od rezultata u zamrzivacu.

Kod nas će ga prvi ponuditi telenor... Po ko zna kojoj ceni

Sada bas citam komentare po netu i koliko sam shvatio, baterija moze lako da se menja ali veliki problem moze da bude ako pukne ono zadnje gorila staklo, tu se nalaze razne antene pa nije mi jasno da li moze samo staklo da se menja?

Ne, zadnje gorila staklo ne moze da pukne dok menjas bateriju [za si stvarno ocekivao nesto tako?]. Neki mali plasticni drzaci za bateriju mogu da napuknu, sto ce ugroziti rad antenskog sistema.

I onda odneseš kod naših majstora telefon, da ti zamene bateriju, a posle toga ti imaš dropove signala itd... "Nismo mi ništa dirali, samo smo promenili bateriju, verovatno vam je ispao telefon..."

Jedno pitanje. Koliko vas je menjalo bateriju na nekom novom telefonu? Najveci procenat buducih vlasnika ovog telefona su entuzijasti koji menjaju uredjaje svakih par meseci :) Kupicete ga novog, koristiti max godinu dana (do pojave sledeceg nexus-a) i cao zdravo... Sad ce neko napisati da, ali ja zelim da uzmem ultra mega jaku dodatnu bateriju od 500.000mAh i sta sad? Uvek ce nesto smetati. Mene licno to uopste ne dotice, imao sam 4ku kada se pojavila i koristio je par meseci dok nisam uzeo iPad i od tada mi je telfon bila Nokia E72 sve do pre par meseci kad nisam dobio sluzbenog Huawei-a i usao u Android vode. Trenutno sam na Galaxy Nexus-u i da, planiram da pocetkom decembra postanem vlasnik ovog LG-a sa svim svojim manama :)

Jedino sto me trenutno odbija od ovog telefona su to pregrevanje i kvalitet zadnjeg stakla, tj. grebanje istog. Mada kapiram da cu ga uzeti krajem ove ili pocetkom sledece godine(zavisi kad se "veza" vrati iz Spanije).

svojim, svojim :D slab sam na nove gadgete :)

Prvi software update za Nexus 4 ce izaci 11. novembra [OTA].

Ne, zadnje gorila staklo ne moze da pukne dok menjas bateriju [za si stvarno ocekivao nesto tako?]. Neki mali plasticni drzaci za bateriju mogu da napuknu, sto ce ugroziti rad antenskog sistema.
Ma nisam mislio da ce gorila staklo da pukne dok se menja baterija. :)
Kao sto smo svi videli i ovom iz The Verge (Topolsky Joshua) puklo je zadnje staklo nakon prvog pada i zato pitam da li postoji neki nacin da se menja samo staklo bez tih silnih antena? To ce biti redovan problem kod ovog telefona.

Sto se grebanja tice to je najmanji problem i sigurno ce se manje grebati od plastike, a i folije na ravnoj povrsini stoje lepo i ne primecuju se ako su kvalitetne.

zavisi kako je stavljeno - ako je povrsinski adhesive preko celog stakla sa zadnje strane, to ce biti uzasno tesko zameniti a da ne dobijes smudge i baloncice. meni na pogled deluje kao da je "uštinuto" u plastike, sto je onda jos gora situacija, jer onda od elasticnosti plastike zavisi proces ubadanja stakla u back cover, sto je manje vise nemoguce bez da bar dva coska iskrivis. zapravo cekamo Teardown od ifixit-a za to, ako uopste budu i skidali zadnju gorilu

Ma nisam mislio da ce gorila staklo da pukne dok se menja baterija. :)
Kao sto smo svi videli i ovom iz The Verge (Topolsky Joshua) puklo je zadnje staklo nakon prvog pada i zato pitam da li postoji neki nacin da se menja samo staklo bez tih silnih antena? To ce biti redovan problem kod ovog telefona.

Sto se grebanja tice to je najmanji problem i sigurno ce se manje grebati od plastike, a i folije na ravnoj povrsini stoje lepo i ne primecuju se ako su kvalitetne.

Josh-u jeste ispao telefon i s**** se iz prve, ali drugi review-eri su javili da su njihovi telefoni preziveli padove bez ikakvih ostececenja.

Mozda je Joshua slagao, ko zna sta mu je radio :)

Nexus 4 review roundup - www.androidandme.com/2012/11/smartphones-2/nexus-4-review-roundup/

Poslednja izmena:
***, zalepis foliju na ledja :)A to za bateriju... Vise ne verujem nikakvim testovima po tom pitanju. A mozda Google to malo sredi tim poslednjim update-om pred pustanje u prodaju.
Ako možemo da verujemo većini izvora, autonomija baterije je bolja nego na Galaxy Nexusu, a lošija nego na SGS3

Ako možemo da verujemo većini izvora, autonomija baterije je bolja nego na Galaxy Nexusu, a lošija nego na SGS3

To i nije neki uspeh :)
Verujem da će sa sledećim updateom da se to poboljša. Kada je Gnex krenuo, bio je pun bagova i baterija je bila katastrofa.

Ljudi izvisio sam za varijantu iz engleske pa me interesuje jel ce biti dostupan preko play store-a u svajcarskoj? Procitah negde da se cena od 350€/350$/280£ za 16gb verziju odnosi samo na zemlje kojima google direktno isporucuje: U.S., U.K., Canada, Germany, France, Spain and Australia. Jel ovo tacno?

*** pustili samo za ovih par zemalja, a šta je sa ostalim zemljama koje mogu da plaćaju preko GP-a?

te nisu trizste za Google gadgete :(

Van playstore-a se jedino mozemo nadati 50e vecim cenama [350 za 8gb, 400 za 16gb, Notebok.de dajte takve cene]. Svi ostali ce biti 500+.

Ne verujem pošto će biti ono kao nabavili smo od LG-a, a on prodaje po ceni od 500+ eura, a ustvari ima da nabave preko GP-a i da mlate pare...

Ja mogu iz Engleske da nabavim N4... Jel neko kupovao preko GP-a neki uredjaj, ako jeste koliko dana treba da prodje da dodju uredjaji na adresu?

Nazad
Vrh Dno