Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Cao drugar.
Kupih i ja ovaj TV i udjoh u ovu pricu.
Interesuje me gde se nalazi teletex?
Moze li java da se instalira na njemu?
Da li DLNA radi kad se ugasi komp posto PLEX ne radi? Inace imam PLEX instaliran.
Kako malo ubrzati internet pretragu? I kako na njemu radi Time mashine II?
Hvala unapred, ako treba bice jos pitanja.

Postoji ova tri i još dva prozorčića ukoso ištraftana za razne opcije 3D, ali film koji sam pokušao da pustim ni na jednoj ne daje pravu 3D sliku, (sve neka preklapanja slike, dupliranje tiltova...), moraću da pokušam sa drugim filmom u OU formatu.

Jel te ne mrzi da fotografišeš kako slika izgleda kad se pusti taj film, bez aktiviranja 3D?

Cao drugar.
Kupih i ja ovaj TV i udjoh u ovu pricu.
Interesuje me gde se nalazi teletex?
Moze li java da se instalira na njemu?
Da li DLNA radi kad se ugasi komp posto PLEX ne radi? Inace imam PLEX instaliran.
Kako malo ubrzati internet pretragu? I kako na njemu radi Time mashine II?
Hvala unapred, ako treba bice jos pitanja.

Kako mislis da ti radi DLNA,pa mora Tv da vidi neki server...Plex..Serviio..UMS....
Ako je komp ugasen,zaboravi...ili nabavi neki Nas server koji moze da radi kao dlna server....pa na njega slozi tvoju multimediju...
internet pretraga,verovatno nikako...slozili smo se da su Smart Funkcije uglavnom bulja....

A kako se dolazi do teletex???

Sto se tice Time Machine II i ovog linka
http://www.youtube.com/watch?v=puJ2cwFYYcc
TV na ovom linku lici na LG 42LA660S, ali ja nemam ovakvu mogucnos brzog snimanja, jer mi trazi HDD da nakacim.
Koja je oznaka TV na snimku, a ako je LG 42LA660S kako onda to namestiti na njemu.

PS. Bas me nervira sto ne moze da pusta serije. Bitan mi je bio sajt
http://www.vojvodinanet.com/
ali se ne da. Ako neko zna resenje javljajte.

pa ne da se..jer trazi Flash...:)a to nema Tv
i4qo3l.png

,,vialle,,
Jeste plazma plazma,ali ne znam u čemu je tvoj problem? Zanemariću kablovske,analogne i ostale televizije koje su u Srbiji jako loši. Ovo je Full HD TV i na njemu slika ne može biti ni mutna ni loša. Skini Full HD film sa neta (1920x1080p) verovatno si to već probao i ne znam kako je slika loša? Prvi si sa foruma koji si se požalio na kvalitet slike što mi je jako čudno. Probaj pogasi sva moguća podešavanja u Opcije Slike i Expertsko upravljanje. Ako si i to probao onda stvarno TV ne zadovoljava tvoje potrebe i prodaj ga onda. Zažalićeš veruj mi.

Poslednja izmena:
polako,covek nije uzeo taj Tv da bi samo gledao skinute HD filmove,verovatno mu se vise svidjala slika i sa nasim kanalima na toj plazmi...u svakom slucaju se slazem da su slike uglavnom katastrofa,ako nemas neki od HD izvora na TV-u....al sta je tu je....mora da postoji kompromis....HD filmovi...a kanali 'nako....:)
ja recimo nemam taj TV,pa ne znam detalje...imam neki Philips 3DLed107cm:)...i grdji meni nisam sreo(u njemu je neka vrsta Linuxa)..ali sam odusevljen slikom cak i na IPTV preko HDMI kabla...a da ne pricam za sliku SatTV preko HD Risivera...ubija....Smart funkcije i ne pokrecem jer ih Zdere u svakom pogledu Android Tv Box

Ovaj televizor je full HD i ko ga je kupio za praćenje SD kablovskuh programa, bacio je novce, da se odmah razumemo. Znači, satelitska ili zemaljska sa HD kanalima (plus 3D), kao i filmovi u tom formatu i to je kvalitet i uživanje. Za sve ostalo je promašena investicija.

Ostadoh bez odgovora na dva pitanja

A kako se dolazi do teletex???

Sto se tice Time Machine II i ovog linka
http://www.youtube.com/watch?v=puJ2cwFYYcc
TV na ovom linku lici na LG 42LA660S, ali ja nemam ovakvu mogucnos brzog snimanja, jer mi trazi HDD da nakacim.
Koja je oznaka TV na snimku, a ako je LG 42LA660S kako onda to namestiti na njemu.

Kako sa magic remote simulirati desni klik misem u internet browseru?

RTFM. Naravno da ti traži hdd. Na šta bi ti da snimaš? Teletext? Magic daljincem... koliko se sećam mora da se uključi ona virtuelna tastatura na ekranu. Nije mi pri ruci, retko ga koristim.

Možda misli da može odmah da snimak baca u oblak...

Pa normalno da ti traži da nakačiš HDD, na šta si mislio da snimaš program??? Ovaj TV nema ugrađen HDD.
A za teletexT, otvoriš virtuelnu tastaturu preko magičnog i u gornjem desnom uglu imaš "taster" TEXT, pa klikni na njemu.
Što se tiče samog TV-a, nisam mislio da je loš, ali kao što sam i više puta ponovio u mom postu, u odnosu na plazmu je inferioran. Kažete, ovo je full hd televizor i on je namenjen samo za full hd sadržaje. Pa i plazma je full hd, pa se neuporedivo bolje "snalazi" i sa našim SD signalom. A i sami full hd sadržaji mnogo bolje izgledaju na plazmi. To je moje mišljenje na osnovu mog ličnog iskustva sa obe tehnologije a ne na osnovu čitanja iskustva sa raznih foruma.
Ali da ne davim više sa plazmom, sad imam ovaj tv i moram da se naviknem na sve njegove mane i pokušam da izvučem maksimum iz podešavanja.

@vialle

Došao si nam u temu da nas ubijaš u pojam :p

A možeš zamisliti kako je meni, prodao sam veći tv (50 inča) i prešao na ovaj sav srećan (Smart, LED, 3D...), a kad ono međutim ;)

A kad ono.... bolji nećeš naći u kategoriji Smart,LED,3D...Plazma je zakon,ona ima drugačiji panel zbog toga i bolju sliku,ali dosta o njoj ovo je tema LG LA 660S
Pokušaj sa podešavanjima,izoštrivač ivica,super rezolucija,isključi trumotion obavezno.

Drugari puno hvala na pomoci.

sad nesto novo. Cesto mi se gubi PLEX kad ubacim nove filmove. To se desilo i sad, pa sam restartovao komp. Komp sam spojio sa TV preko skarta. Kda se restartuje kom VRATE mi se stara podesavanja za sliku.
Pre toga sam iskljucio Tru motion smanjio crnu ugasio sum slike... ali se sve OPET VRATILO!!!!!!!!

Zasto i zasto mi nestaje PLEX
POMOC!!!!!!!!!!

Da Imam ekstra sliku. Imam gt 9600 grafu. Ali zasto mi se desava da da mi se podesavanj avracaju na staro kad upalim komp i da mi nestane PLEX?????????

Namestim da mi slika bude standard a ona se vrati u zivopisno???????????

Poslednja izmena:
Trenutno imam Samsung 46D6570 sa 400hz
Pre toga sam imao LG ne secam se tacno koji ali imao je 3D svakako
Moje iskustvo kaze da LG sto se 3D gledanja filmova tice mnogo kasni za Samsungom
Jednostavno Samsung je fantastican

Tema je LG LA 660s. Nemoj sad ti o Samsungu, kao kolega sa opservacijama o plazmi.:wall: Na kraju ćemo svi pobacati ove naše LG televizore.:crash:;)

^^Baš nam je drago zbog tebe. A poenta toga što si (u ovoj temi) napisao je?

@coabuka - Slika se odvojeno podešava za svaki ulaz, možda je u tome razlog vraćanja fabričkih postavki.

@vialle - Ista stvar je možda i kod tebe. Da li si posebno podesio sliku na svim sorsovima? Po mom iskustvu, ovaj tv je jedan od boljih u prikazivanju SD slike. Na kablovskom ulazu slobodno aktiviraj super resolution.

EDIT: Preteče me Džems Din. ;)

@ roadracer Probaću da aktiviram super resolution pa da vidim da li ima razlike. Inače, probao sam sa podešavanjima koja si ti postavio na 13. strani i mislim da je slika za nijansu bolja (bar meni) u odnosu na podešavanja koja je postavio korisnik denigaj.
Da li vam pamti podešavanja za Subtitle kad pustate nešto preko USB-a? Kod mene zapamti boju fonta ali kodnu stranu posle isključivanja tv-a, uvek moram ponovo da podesim na Latin2 jer ga on vrati na default.
Pre nego što sam kupio tv najviše sam se plašio "ghosting" efekta (ovo mi je prvi LED posle 3 plazme) kod sporta i brzih scena ali ja to nisam primetio do sada iako mi je truemotion isključen. E sad da li je to možda zato što mi je zapao panel na 120Hz ili zbog nečeg drugog, nemam pojma ali nije ni bitno.

Uh evo gledam koji ću TV da kupim LG ili Samsung pa sam ovde stigao do 33 strane i koliko vidim svi ste veoma zadovoljni ovim LA660s modelom, osim par zamerki koliko sam shvatio a to je nemogućnost povezivanja drugih kamerica osim LG-evih i puštanja 3D subtitla osim preko računara i HDMI kabla. E sad kada bi se TV i PC povezali HDMI kablom od recimo 5m (računar mi je u drugoj sobi, ali bih probušio zid i provukao kabl) da li bi se i koliko to odrazilo na kvalitet slike?

Povezivanjem preko LAN kabla i šerovanjem foldera bih samo mogao da pristupim sadržajima (pregled slika i video sadržaja) na HDD računara, jel' tako? Ali da li bi se tako mogao pustiti i film sa tim 3D subtitlom, ako se u tom folderu nalaze svi fajlovi?

Vidiim da se za navedeni model pored 4 komada standardnih (valjda pasivnih) naočara dobijaju u 2 dual play. Kakve su te dual play?

Izvinjavam se ako nešto nisam dobro razumeo ili pitao jer su neke stvari za mene za sada imaginarne (nisam do sada imao smart TV) pa su pitanja zasnovana na osnovu ličnih pretpostavki i na osnovu do sada pročitanog u ovoj temi.

I da, sada se setih probao sam da vidim sa LG stranice za Srbiju kako ide brzina preuzimanja fw/sw, jer će mi TV ako dođe sigurno doći sa starijom verzijom fw pa rekoh da se odmah uradi upgrade, ali brate od ovih naših to se vuuuče "k'o gladna godina", mogu samo da zamislim koliko će to da potraje ako bude ažuriranje išlo direktno preko TV-a, a imam relativno dobar NET. 15/1,5 Mb/s

Poslednja izmena:
Dual play služi da dva igrača mogu da igraju nešto i obojica vide svoju sliku preko celog ekrana. Recimo neke trke.

Update direktno preko tv-a radi brzo i bez problema. Ja sam ga samo tako i radio.

Meni je TV čim sam ga priključio ponudio update i preko wifi-ja i neta od 5Mb/s, update je trajao 20-ak minuta. Sam update je težak oko 600 MB. Možeš i da skineš update, pa ga snimiš na flešku u posebno napravljenom folderu koje treba da se zove LG_DTV (fleška treba da bude formatirana kao FAT32 i ne sme da ima ništa drugo na njoj osim tog foldera sa update-om, bar je tako bilo kod prethodnog LG televizora koji sam imao).

Eh da i ovo još u PC mi je ASUS GF GTX 460 i koliko vidim ona ima ovaj mini HDMI izlaz pa sam sada tražio uputstvo i vidim da ima prirodnu podršku za HDMI 1.3a a da je za prikaz 3D sadržaja potreban HDMI 1.4. Na geforce forumu sam opet pročitao da sve ove GF FTX 460 imaju podršku za HDMI 1.4 ali da je za prikaz 3D sadržaja potreban 3DTV Play software. Ja vidim da vi spominjete taj PLEX server, pa me interesuje da li se on samo pokrene na računaru a pristupa sa TV-a ili kako? Video sam da se spominje GOM player ili ima neki poseban player koji pušta 3D filmove?

A i da podsetim na prva dva pitanja iz mog prethodnog posta.

E sad kada bi se TV i PC povezali HDMI kablom od recimo 5m (računar mi je u drugoj sobi, ali bih probušio zid i provukao kabl) da li bi se i koliko to odrazilo na kvalitet slike?
Kod digitalnog prenosa ili imaš sliku ili nemaš, ako postoji fabrički kabl od 5m (a postoji) sve će biti u redu. Ja imam od 15m i imam sliku.

Ajd da neke stvari razjasnimo, da se ne bi off-ovalo dalje u temi...

@ vialle
Bez uvrede druze, ali da si se malo informisao, znao bi jos pre kupovine da nikakav led, ips ili bilo koji panel ne moze da se meri sa plazmom.. Tako da ako nisi zadovoljan slikom greska je iskljucivo tvoja sto si se odlucio na takvu kupovinu. Ja sam imao panasonic plazmu pre ovog modela, slika jeste bila bolja ali zanemarljivo bolja... nikako toliko bolja da bih sada rekao da sam se razocarao u ovaj tv i da sam se pokajao. Naprotiv, veoma sam zadovoljan ovom kupovinom i ovaj tv preporucujem svakome. Ako je kod tebe bas toliko velika razlika, onda imas ili neki super vid ili ti sa tv-om nesto nije u redu.. kod mene ko god je video full hd sliku ostao je otvorenih usta...

@ Bobap1988
Ne razumem potrebu da ubedjujes ljude kako si bas ti napravio dobar izbor osim ako nisi sam svestan da si pogresio pa na taj nacin pokusavas sebi nesto da dokazes..
Eto mi svi nemamo pojma, i bas nam je trebao neki strucnjak (sa 3 posta) da nam otvori oci kako smo pogresili u izboru.. Ali to je specificno iskljucivo za korisnike samsung uredjaja da u drugim temama pisu kako je njihov uredjaj savrsenstvo tehnologije i ako i oni i mi znamo da to nije bas tako...
Najpre nauci razlike izmedju pasivnog i aktivnog 3D-a, prednosti i mane. Onda u nekoj radnji pogledaj isti 3D materijal na samsungu i LG-u..
Siguran sam da ces posle toga jos vise pricati da je samsung bolji samo razmisli zbog cega...

Ljudi, ovo nije tema o plazmi, sljamsungu ili necem trecem i molim vas da ne trujete temu.
Ako imate potrebe da nesto kazete, recite to u temi za plazmu, sljamsung ili nesto trece..
Mi imamo svoje misljenje, svoj izbor i apsolutno nas ne zanimaju vasa misljenja i izbori...

@Argentto Druže, naravno da sam se informisao i odlično znam koje su prednosti i mane i jedne i druge tehnologije. Odlučio sam se za LED zato što svi polako izlaze iz plazma tehnologije (pa i Panasonic koji je najdalje otišao) a čitajući razne testove sam video da i najveća prednost plazme u odnosu na LED, dubina crne boje, više nije tolika i da se novi modeli odlično snalaze sa dubinom crne boje.
Drugo, ja sam na ovoj temi zato što i sam posedujem ovaj TV tako da ne vidim u čemu je tvoj problem? Ako sam izneo svoje mišljenje koje se razlikuje od tvog, ne znači da trujem temu, kako ti kažeš.

Nazad
Vrh Dno