Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Jel može bilo koja bežična tastarura da se prikači na ovaj TV ili mora baš neka "posebna" od 100 eura?

Moze bilo koja, kompatibilne su logitech, genius... cak sam i haminu probao radila je.

Moze savet, dajem do 185000 Ft-a , imam nekolko mogucnosti ovde . Dvoumim se izmedju Samsung 40" F6500 ili LG 42LA690S (trebalo bi da je bolji od LG 42LA660S?). Kome nije tesko da pogleda linkovanu stranicu, mogu da kupim bilo sta sa te strane. Bitno mi je samo da sto lakse strimujem fajlove sa kompjutera(serije i filmove) bezicno dakle bez kablova i da ucitam titlove(ako je to moguce uopste) jer ce TV biti u dnevnoj sobi, bitan mi je kvalitet slike(ostrina, dubina crne, detalji). Sa LG-em dobijam 2 inca vise ok ali mi to ne znaci apsolutno nista niti duza garancija. Nisam alergican na druge predloge uopste, dakle BEST BUY varijanta sa one linkovane stranice. Mozda se na TV-u nekada i odgleda neki 3D film sa 3D titlom posto vidim da je to vruca tema, da pomenem i to. Nisam u svetu TV-a, treba da se odlucim relativno brzo. Hvala unapred na predlozima.

Sve ti je to manje-više isto, tako da 2 inča je 2 inča.......

A kvalitet slike i 3D-a Samsung 40" F6500 V.S. LG 42LA660S Mislim da je Samung cak i jeftiniji jedno 50e.

tv je savrsen,nemam reci...nije mi samo jasno zasto se pola foruma pise o 3d titlovima...evo ja ubacio obican titl u planes 2013 3d sa externim hardom...ne treba 3d subtitler...prevod ide perfektno,nista nije mutno,cak mi se cini da su slova malo ispred tv ;) ...
da li bi neko mogao jos jednom da ubaci pojedinacne parametre za expert1 ili 2...sa najnovijim update-om...ja neke opcije ne mogu da nadjem...i da li iko koristi ponudjene standard ili zivopisni mod...

Prijatelju,
ako ćeš stvarno gledati 3D filmove,a ima ih dosta po netu i biće ih sve više,onda ti je moja preporuka LG LA 660 (690 ti je skuplji,a razlika je samo u dizajnu,ima metalni ram ili tako nešto) LG ima pasivnu tehnologiju 3D koji ne umara oči i može da gleda cela porodica,za razliku od Sansunga koji ima aktivnu tehnologiju,ne znam koliko pari naočara se dobija,ali znam da moraju da se pune kao mob tel.
Stoga,ako ti je 3D primaran ona uzmi LA 660. I ostale karakteristika LG su više nego dobre. Sa Magic daljinskim možeš obavljati sve funkcije,nije potreban drugi klasičan. Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ja sam se odlucio ipak za ovaj LG 42LA660S, necu da eksperimentisem sa drugim modelima oznake vecih vrednosti. Ako dosta ljudi ima ovaj model i hvali ga iz sve snage, nemam razloga da sumnjam da ce lepo posluziti u dnevnoj sobi. Mozda nakacim i PS4 na njega uskoro... :eyebrows:

PS
Kako mogu da ga nakacim bezicno na Wi-Fi mrezu i da pristupam HDD-u na PC-u zbog gledanja serija i filmova? Pretpostavljam da to radi perfektno bez ikakvog kocenja, problema nekih i tome slicno ili mozda gresim?

Poslednja izmena:
Da sumiram utiske, za nas je ovo bitno, ovaj post , ovaj i ovaj . Evo ispod sve to na jednom mestu vezano za 42" LG 42LA660S :

42LA660, 662, 667, 669, 690, 691, 692, 6608, 6678, 6908, 6918, 6928:
LC420EUG-PFF1 FHD 42.0INCH 1920X1080 400CD COLOR 68% 16/9 1400:1 120Hz(T) Inverter N LED 3D(FPR) W/O T-con 62.7W 8Bit 10000k 178/178 8ms(GTG) EPI 6 Line LG Display Co., Ltd.
LC420EUH-PFP1 FHD 42.0INCH 1920X1080 400CD COLOR 68% 16/9 1400:1 120Hz Inverter N LED 3D(FPR) W/O T-con 62.7W 8Bit 10000k 178/178 8ms(GTG) EPI 6 Line LG Display Co., Ltd.

Increased the quantity of models LA660-LA691 with new matrices 120 Hz.
From early July matrices real frequency of 120 Hz are placed in the following models:

42LA660S-ZA.BPDZLJG 42LA660S-ZA.BEEZLJG 42LA660S-ZA.BEUZLJG 42LA660S-ZA.BPIZLJG 42LA660S-ZA.BFPZLJG 42LA660V-ZA.BRUZLJU 42LA660V-ZA.BDRZLJU 42LA660V-ZA.BENZLJG
42LA662V-ZC.BDRZLJU 42LA662V-ZC.BRUZLJU
42LA667S-ZB.BEEZLJG 42LA667S-ZB.BEUZLJG 42LA667S-ZB.BPDZLJG 42LA667S-ZB.BPIZLJG 42LA667V-ZB.BDRZLJU 42LA667V-ZB.BRUZLJU 42LA667V-ZB.BENZLJG
42LA669V-ZE.BDRZLJU 42LA669V-ZE.BRUZLJU
42LA690S-ZB.BEUZLJG 42LA690S-ZB.BPIZLJG 42LA690S-ZB.BEEZLJG 42LA690V-ZB.BENZLJG 42LA690V-ZB.BDRZLJU 42LA690V-ZB.BRUZLJU
42LA691S-ZA.BPIZLJG 42LA691S-ZA.BEEZLJG 42LA691S-ZA.BEUZLJG 42LA691V-ZA.BENZLJG 42LA691V-ZA.BDRZLJU 42LA691V-ZA.BRUZLJU

Determining what a matrix is ​​placed in TV possible fourth point after point in full name of the model: Z-120 Hz, Y-60 Hz (only applies to LA660-LA691).

Znam da je offtopic, ali da li postoji neka LG-ova 32" sa pravim 120Hz panelom?

Sutra nije nijedna, imaš premier ligu u 3D nedeljom. Svaki 3D će da ti radi, ali najlepše izgleda slika u OU formatu.

LG modeli nemogu da puštaju OU 3d (lm serija 690s), samo sbs 3d. Ili imaju neka posebna podešavanja koja ja nisam uspio da provalim???

LA 660S pušta OU 3D. Sinoć odgledao Staljingrad, nije bils slika pored slije(vertikalno) pre konverzije, nego slika iapod slike(horizontalno).

Poslednja izmena:
Off:

@Džejms Din

Isplati li se gledati Staljingrad u 3D-u?

LG modeli nemogu da puštaju OU 3d (lm serija 690s), samo sbs 3d. Ili imaju neka posebna podešavanja koja ja nisam uspio da provalim???

Druze, jesi ti siguran da imas TV iz ove serije ?
Ili pokusavas da se nasalis sa nama :trust:

Mogu razne formate 3D da puštaju. Stvarno mi nije jasno kako nisi provalio. Kad pritisneš 3D na daljinskom, pojave se različite opcije na ekranu.

Nisam baš toliko glup. Odgledao sam bar petnaestak filmova u 3D sve u SBS formatu.
Sinoć pokušao da odgledam Staljingrad OU 3D. Nijedna opcija koju mi se pojavi pri aktiviranju 3d tastera mi nije dala nornalnu 3D sliku, Televizor je LG47LM690s koji imam već godinu i po. Film sam puštao pomoću MPC HC, kao i SBS filmove koji rade perfektno???

Zvao sam danas ovu radnju na broj Telefon: (1) 452 0090 da pitam za vise informacija oko LG 42LA660S modela, tipa tacnu oznaku modela preko koje bih mogao da saznam da li cu dobiti eventualno novi 120Hz panel. Mislim bas je bzv sto isporucuju u 2014-oj godini 50Hz-a panel, da sam znao to pre par dana kada sam pitao ovde za TV sto znam sada ne verujem da bih opet uradio isto... :( Televizor je narucen i sada nema nazad, iskreno se nadam da cu dobiti taj novi panel posto operater sa kojim sam pricao na engleskom jeziku nije imao u racunaru vise informacija od same oznake modela ali je znao da je uvoz tog modela bio pre nekih mesec, mesec ipo. Treba da posaljem mail i da ih zamolim da pogledaju u radnji i da mi jave oko tacne oznake ali dok se to resi ja cu vec dobiti TV kuci - so what's the point? Over&out :)

@roadacer

Naravno da imam i koristim ih, ali u info-u 3D filma od 50 giga nigde ne stoji da li je OU, SBS...

Pokušao sam različite opcije.

Hoćeš da kažeš da kod tebe ne postoji ovakav izbor? Pitanje važi i za makiacaveki. :)

Postoji ova tri i još dva prozorčića ukoso ištraftana za razne opcije 3D, ali film koji sam pokušao da pustim ni na jednoj ne daje pravu 3D sliku, (sve neka preklapanja slike, dupliranje tiltova...), moraću da pokušam sa drugim filmom u OU formatu.

Da podelim i ja moja iskustva sa ovim modelom. Uzeo sam 47LA660s, varijanta sa KP iz Subotice, za 730 eur. Uz TV je došlo 4+2 pari naočara i samo magic remote, naravno. Panel je na 120 Hz, ako je verovati onom spisku sa AVS foruma, mislim.
Pre njega sam imao plazmu LG PA6500, 50 inča full hd (nije smart i nije 3D) koja spada u nekom donjem srednjem segmentu po kvalitetu. Plazmu sam prodao jer me je nervirala refleksija po danu, bukvalno je bila kao ogledalo.
Čitajući komentare na netu, zaključio sam da je LA660S sasvim solidan tv i da za taj novac nudi najviše pa sam se odlučio za kupim njega iako ga nigde nisam video uživo.
TV mi je stigao juče, sinoć sam ga postavio na zid i moji prvi utisci su sledeći:
U odnosu na plazmu, slika sa digitalne kablovske televizije je blagi užas, kako na SD tako i na HD kanalima. Napominjem još jednom, u odnosu na plazmu.
Slika na digitalnim kanalima mi je kao na plazmi slika na analognim kanalima. Probao sam razna podešavanja koja su ovde postavljana i uopšte nisam zadovoljan. I sa uključenim i sa isključenim truemotion-om ne vidim neku razliku. Slika uopšte nije oštra i nekako je mutna. Logoi tv-stanica kao i natpisi koji idu na kanalima su takođe nekako mutni i zamagljeni. Da kažem i da ova naša kablovska nije nešto mnogo kvalitetna, ali opet na toj istoj kablovskoj do pre nedelju dana je plazma davala kristalno čistu i jasnu sliku.
Što se tiče SMART funkcija, i tu je priča daleko od neke velike upotrebne vrednosti. YouTube aplikacija ume da secka a jednom kad sam ušao u Browser, TV je blokirao i morao sam da ga isključim jer nije reagovao ni na jednu komandu. Tu ništa posebno nisam ni očekivao, jer vidim da su svi uglavnom nezadovoljni.
Pre nego što mi je stigao TV, tražio sam da kupim klasičan daljinac jer samo ovde pročitao da je magični daljinski nepraktičan za svakodnevnu upotrebu. Po mom mišljenju, magični je sasvim dovoljan i posle nepunog jednog dana korišćenja mogu da kažem nema potrebe za klasičnim daljincem. Čak sam i kanale sortirao relativno brzo.
Pustio sam i neke full hd filmove sa fleške ali mi je i tu plazma davala bolju sliku.
Probaću još neka podešavanja, ali sve u svemu sam baš nezadovoljan i kajem se što sam prodao plazmu. Jeste da i plazma ima svojih mana ali kome TV služi za uglavnom za gledanje kablovske televizije, sporta i filmova sa eksternog hdd-a ili fleške, plazma je zakon.
Šta treba podesiti u podešavanjima da slika bude oštrija a ne ovako zamućena?
Prilično sam se razočarao i TV ću verovatno prodati.

Ja gledam u 4:3 IPTV jer je slika puno lošija na 16:9.

Preko HDMI kabla je slika bolja od SCART-a.

Rešio sam problem oko "mutnih logo-a" i natpisa. Verovatno sam greškom uklučio 2D u 3D konverziju na običnim kanalima i zato su logoi bili mutniji.

Nazad
Vrh Dno