Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Kod mene su na tv zaključena 2 eksterna HDD. Jedan za snimanje programa 500GB, a drugi 1TB na koje se nalazi multimedija.
Oba su vezana produžnim kablovima koji su ubačeni u komodu pa uopšte ne čačkam konektore TV-a.
Povremeno kada skupim par novih sadržaja kapiram to na HDD i tako računar može ostati isključen.
Sada bi mi baš odgovaralo da zbog toga ne moram diskonektovati HDD, ali izgleda da to nije moguće.
Mislio sam da možda ima neka varijanta ftp klijenta na TV-u pa da tako pristupim računaru i kopiram nove fajlove, ali ni to izgleda ne može.

Pa ne može zato što su Smart funkcije osmislili za nešto sasvim drugo.

ma nemam ni LG,nego Philips..al ajde citam sve iz ovih tema....pa mozda nekom pripomogne...:)

plex i LG http://plex.h3consulting.net/
ima da se petlja i prcka, ja sam zabo zato sto sam naisao na prepreku (u kuci nemam ni jedan usb....), tako da sam odustao dok se neko od ortaka ne seti da mi vrati neki od pozajmljenih.
Ko ima vremena da se poigra eto resenja na linku pa javite da li ste uspeli.

Ne znam zašto si onda bacao pare i uzeo Smart televizor?

Pa sigurno ga nisam kupio u cilju da koristim server na kompu. Prvo, imam vremena da pogledam, u najboljem slučaju, jedan film u dve nedelje, a kad to radim stvarno ne vidim bitnu razliku u tome da li je on na usb-u, ili na kompu. U stvari, vidim, u prvom slučaju ne treba da mi bude uključen komp. U velikoj većini slučajeva, filmovi (i serije i druge emisije) su na hdd-u satelitskog risivera i njega koristim kao sors.

Suština - svako koristi svoj tv onako kako mu odgovara. Niti ću ja tebe ubediti da batališ plex i koristiš usb, niti ćeš ti mene ubediti u obrnuto. A ne vidim ni zašto bismo ubeđivali jedan drugog.

Da li je i dalje ovo ok model ili je nešto u međuvremenu izašlo od LG-ja (ili se očekuje uskoro) a da je bolje/jeftinije...?

LG nove modele izbacuje u maju, bar je tako bilo zadnjih godina.

Dobio sam ovaj daljinac samo u sivoj boji, da li je to to ili je trebao još jedan daljinac da dođe u pakovanju?

medium05.jpg

To je to, uz 660 ne ide klasican daljinski.
Moze da se dokupi, cena je negde oko 15€.

Ok, hvala na odgovoru.

Još jedno dodatno pitanje, ne znam da li ima veze sa ovom temom ili da stavljam u Telekom iptv: kada gledam tv preko iptv-a, preko daljinca koji je došao uz iptv mogu da menjam kanale ali ne i da utišavam/pojačavam zvuk. To mogu samo da uradim preko daljinca koji je došao uz tv. Ima li rešenja?

Ja imam sbb digitalnu tv, gledam preko resivera, medjutim dostupna mi je funkcija utisavanje/pojacavanje.
Mozda je nesto specificno kod iptv.

Idem da se igram sa opcijama pa javljam šta sam uradio...

ja imam Telekom IPTV...sa njegovim daljincem,mogu da menjam kanale...pojacavam...cak sam namestio i Onkyo AV risiver...da upravljam osnovne stavke..pojacavanje...i slicno....

samo da dodam....ovaj daljinac imam od Telekoma...ne onaj beli iz prve serije...
3178ria.png

Registrovao sam se i preko kompa mislio da skinem poslednju verziju softvera (u opcijama stoji 04.04.05 i novija 04.22.11). Pogledam tv kada tamo stoji Trenutna verzija 04.22.21. O čemu se radi (malo mi je čudno da imam najnoviju verziju sa kupljenim tv-om, da li je tako i vama bilo kada ste kupili tv)?

screen-shot-2014-02-22-a.png

Poslednja izmena od urednika:
Imam još dva pitanja pa ako neko ima vremena da odgovori bio bih zahvalan:

1. Postoji li opcija za čuvanje podešavanja?

Radi se o tome da želim da imam jedna podešavanja kod gledanja tv kanala, druga kada gledam filmove sa fleša (ili eksternog hard diska), treća kada priključujem laptop za rad (office, adobe acrobat...).

2. Koja su vam podešavanja slike za gledanje mkv filmova (ovo što je po defaultu je sve samo ne dobra slika)?

Svaki ulaz pamti svoje zadnje podešavanje koje si namestio samo za taj ulaz, podešavanja imaš u ovoj temi, malo prelistaj, najvažnija opcija ti je Trou motion, za sport treba, za film ne treba, ostalo je više manje stvar ukusa.

Imam LG plazmu 50PA6500 ali planiram da uzmem ovaj tv ovih dana pa me interesuje da li svaki put kad uđem u media player moram da podešavam code page na Latin 2 ili će tv upamtiti taj izbor. Kod pomenute plazme, koje je model iz 2012., čim se isključi tv, on zaboravi ovo podešavanje. Kod Samsunga je to mnogo bolje rešeno, jednom podesiš šta ti odgovora i ubuduće ti je to default.
Pročitao sam celu temu i tv kao i svaki drugi ima svoje prednosti i mane ali mislim da je u nekoj srednjoj klasi, ok kupovina. Dvoumim se između njega i Samsunga 46F6500, pa bih zamolio za mišljenje one koji su imali sličnu nedoumicu. TV ću uzeti iz Mađarske ili Slovačke i cena im je tu negde (47LA660S), tj. Samsung je manji za 1 inč ali je nešto i jeftiniji.

I ja sam imao istu nedoumicu, i uzeo sam LG :zbog 4 para naočara 3d, garancija koja važi kod nas, 1 inča, a najviše zbog toga što sam 10 godina gledao na Tv da piše Samsung pa malo da promenim.
Što se tiče prevoda, ja ništa nisam podešavao i uvek imam naša slova sa kvačicama.

I ja sam se dvoumio izmedju tog samsunga i LG-a i odlucio se za LG iz sledecih razloga:
U tom trenutku 5 godina garancije, magicni daljinski, po meni lepsi dizajn, bolji 3D, vise pari naocara...

Sto se tice dileme oko daljinca, bar danas je dostupno milion boja i oblika daljinaca koji mogu "da uce" od originala, pa jedan daljinac moze da zameni veci broj drugih... uz to postoje veoma kvalitetni modeli.
Imamo na poslu open IPTV i nikada nisam mogao da svarim njegov buvljacki daljinski najgoreg moguceg kvaliteta.. (pricam o prvobitnoj verziji sivog daljinca)...

Ubedili ste me ;) Naručio sam 47LA660S. Ne znam da li će biti primetno manji panel jer sam navikao na plazmu od 50 inča a ovaj je 3 inča manji. U svakom slučaju, moraću da se naviknem :D
Sad samo još da nađem i klasičan daljinac jer većina vas kaže da je magic nepraktičan za svakodnevnu upotrebu. Neko reče da je kupio za oko 1500 din, pa ako može info, gde...

Nazad
Vrh Dno