Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Obzirom da je 3D film negledljiv sa 3D titlom, osim preko HDMI-a, a da mi je pružanje HDMI kabla neizvodljivo preko dnevnog boravka, odlučio sam se za bežični HDMI.
Sada imam pitanje: ima li neko iskustva sa ovim stvarčicama? Koji bi model preporučili i gdje se to kod nas (SRB i BiH-RS) ima kupiti?

lessons learned :)

Nisam siguran da ti je to u redu. Slova bi trebala da budu bela i samo bela. Tako je u programu 3DSubtitler. Mislim da nisi pustio 3D prevod. Film moraš pustiti sa kompa preko HDMI kabla,prevod ne radi kada se pušta preko Flafh memorije ili preko WiFi.
Nije bitna rezolucija Output size kao i ostala podešavanja treba da budu kao na slici.

Može film da ide sa fleš memorije sa 3d prevodom samo mora da se pusti sa računara ili laptopa pomoću MPC-hc. Kada pustim film sa laptopa slika i ton mi ide i na laptpopu i televizoru, mogu li slika i ton da ide samo na televizor?

Gravity 3D 2013 SWESUB 1080p BluRay x264
Hoće li ovaj film ići u 3D slici pošto nije SBS, ili da čekam SBS verziju.

Može film da ide sa fleš memorije sa 3d prevodom samo mora da se pusti sa računara ili laptopa pomoću MPC-hc. Kada pustim film sa laptopa slika i ton mi ide i na laptpopu i televizoru, mogu li slika i ton da ide samo na televizor?

Pa znam da tako može. Sa fleshom u Tv-u ne može.
Pa ti utišaj zvuk na laptopu.:)
Probaj na kompu da odeš screen resolution i nemoj duplicat display nego show desktop only 1 ili 2
Proveri još od nekog,ovako možeš da zabrljaš ako ne znaš

Poslednja izmena:
Pozdrav,

Jedno pitanje, slicno je postavljeno negde na 10-11 stranici ali je ostalo bez odgovora. Nabavio sam od kolege film Hobit u full HD rezoluciji, pustam ga sa usb flesa, kada stisnem "info" na daljinskom ispise 1080 x 800 i imam crne linije gore i dole na ekranu. A u ratio podesavanjima mi daje samo full i original, i sta god da izaberem ostaje isto. Zar ne bi trebalo ako je film 1080p da ga prikazuje preko celog ekrana ?

Pozdrav,

Jedno pitanje, slicno je postavljeno negde na 10-11 stranici ali je ostalo bez odgovora. Nabavio sam od kolege film Hobit u full HD rezoluciji, pustam ga sa usb flesa, kada stisnem "info" na daljinskom ispise 1080 x 800 i imam crne linije gore i dole na ekranu. A u ratio podesavanjima mi daje samo full i original, i sta god da izaberem ostaje isto. Zar ne bi trebalo ako je film 1080p da ga prikazuje preko celog ekrana ?

Da sam sebi odgovorim ili dodam, cini mi se da film, iako tako pise u nazivu fajla, ipak nije full hd nesto mi je mali za full hd, oko 2,7 Gb. Sad sam skinuo full hd clip sa neta i on je razvucen po celom ekranu i pise 1920x1080.

Poslednja izmena:
Pošto sam ja pitao za nedostatke ovog televizora, i svi su po običaju imali samo reči hvale, a u međuvremenu sam ga kupio, evo da ja iznesem manu ovog TV-a,
naime na Tv-u kada se priključi Dvd ili blu ray player, zvuk i slika nisu sinhronizovani, ako zvuk skidate direktno sa externog playera i šaljete ga na externo pojačalo,
a to se radi zato što je zvuk sa Tv mnogo lošiji od zvuka koji ide direktno sa playera, ljubitelji gledanja koncerata razumeju o čemu pišem i po meni ovo je ozbiljan propust na ovom Tv-u,
ne znam kako je kod konkurencije tj kod Samsunga.

Nisam bas najsigurniji da sam te lepo shvatio, ali ja imam prikacen dvd na TV koji sam koristio samo 2-3 puta (gledao neke snimke svadbe i jednom neki film) i nisam imao problema sa kasnjenjem zvuka...

Ako zvuk ide preko Tv-a onda je Ok, ali ako zvuk slušaš preko stereo pojačala i Dvd player zakačiš na pojačalo za zvuk, a sliku šalješ na TV , onda zvuk i slika nisu sinhronozovani, na stranim forumima zbog ovog promašaja vrlo ružno govore o Lg-ju.
Konkretno, onaj ko ima stereo sistem ne može da koristi Dvd ili Blu ray player onako kako treba, tako da je i moj Dvd player otišao u oglase, jedino ako se nešto ne promeni.......

^^ Verovatno ima stereo pojacalo koje nema opticki ulaz ...

@prdex probaj da prebacis u game mode na TV, vidi da l' ima poboljsanja vezano za sync

Tv mi je i povezan preko digitalnog (jedinog) audio izlaza sa DAC-om pa na stereo pojačalo, ali kao što rekoh zvuk je mnogo kvalitetniji sa Dvd playera direktno na pojačalo nego zvuk sa Tv-a.
Da, tačno game mode je najpribližnije što se može dobiti, ali opet ne i potpuno sinhronizovan zvuk sa slikom.

Da li se nekom desavalo da se tv sam ugasi? Doduse imam 42LA620S... Nije se nikada desilo meni, ali matori mi vec prijavljuju da im se sam tv gasio par puta, posle lupam 4-5h rada? Da li postoji neka opcija, neki stendbaj nesto koji gasi tv ili moze biti da je neki kvar u pitanju :S Tv 10 dana star....

Postoji u podesavanjima opcija da se to iskljuci.
Igraj se malo ;-)

ma nek se gasi, vazno da nije problem tehnicke prirode xd hvala za info

Valjda je fora ako ne menjas nista preko daljinskog 4 sata onda se tv sam iskljuci.
U podesavanjima moze da se podesi na 4,6,8 i da se iskljuci.
Funkcija se nalazi negde pri kraju, nisam kuci pa ne mogu tacno da ti objasnim.

Tv mi je i povezan preko digitalnog (jedinog) audio izlaza sa DAC-om pa na stereo pojačalo, ali kao što rekoh zvuk je mnogo kvalitetniji sa Dvd playera direktno na pojačalo nego zvuk sa Tv-a.
Da, tačno game mode je najpribližnije što se može dobiti, ali opet ne i potpuno sinhronizovan zvuk sa slikom.

Aha, pa onda treba okriviti DAC, verovatno je bolji ovaj u DVD-u

Valjda je fora ako ne menjas nista preko daljinskog 4 sata onda se tv sam iskljuci.
U podesavanjima moze da se podesi na 4,6,8 i da se iskljuci.
Funkcija se nalazi negde pri kraju, nisam kuci pa ne mogu tacno da ti objasnim.

Ma prvi put kad se desilo, pogledao sam mislim da je bas stand by opcija i da je namesteno na 4h i isto sam i ja skontao da se zbiva... Ali smo onda napravili test, kao aj 4h nek radi pa da vidimo da li ce se ugasiti, ali ocigledno da su menjali kanale pa se zbog toga nije ugasio :) Laku cu naci opet, vazno mi je da znam da je sve ok :) Thx

A na taj analogni audio izlaz na skartu se ne čuje materijal pušten sa hard diska, nego samo zvuk sa Tv kanala, što je još jedan biser inžinjera Lg-a, zato sam i morao da kupim DAC, koji jeste jedan od najjeftiniji ali ne verujem da je onaj u low budget Dvd playeru nešto bolji pa makar i pisalo Philips na njemu, tako da mislim da je ipak problem lošeg zvuka u Tv-u, mada se od Tv-a i ne očekuje neki vrhunski zvuk, jer Tv je prvenstveno namenjen za sliku vrhunske rezolucije, i zato se zvuk šalje direktno sa Dvd playera ili Blu ray playera na stereo ili AV pojačalo, međutim konstruktorima ovog Tv-a to izgleda nije toliko bitno.

E, *** ako je tako s analognim izlazom... Pretpostavljam da ti zvuk sa plejera ide ispred slike, a uzrok toga je verovatno u procesiranju slike u tv-u. Izgleda da je jedino rešenje neki plejer koji omogućava podešavanje sound delay-a.

Inače i moj satelitski risiver ima problem sa puštanjem zvuka na analogni izlaz. Internet radio pušta bez problema, a kod satelitskih radio i tv kanala zavisi od sistema u kom se zvuk emituje. U stvari, najčešće tek kad se aktivira opcija downmix, koja od 5.1 napravi klasičan stereo, dobije se zvuk na analognom izlazu.

Imam 42690s,
tv radi ok, kablovsku nemam, samo satelitski risiver
slika sjajna u HD, sd slabiji nego na staroj samsung plazmi,

e sad moj problem ujutru kad upalim tv, nekih pola sata traje kao nego gubljenje slike i zvuka, nestanu na po pola sekunde, pa se vrate na neke nepravilne vremenske periode recimo na svakih minut dva,
nesto sam utripovao kao da mu treba dok se ne zagreje za full rad, evo i sada nakon pola sata to je prestalo da se desava

dali je neko imao slicne simptome?

Imam 42690s,
tv radi ok, kablovsku nemam, samo satelitski risiver
slika sjajna u HD, sd slabiji nego na staroj samsung plazmi,

e sad moj problem ujutru kad upalim tv, nekih pola sata traje kao nego gubljenje slike i zvuka, nestanu na po pola sekunde, pa se vrate na neke nepravilne vremenske periode recimo na svakih minut dva,
nesto sam utripovao kao da mu treba dok se ne zagreje za full rad, evo i sada nakon pola sata to je prestalo da se desava

dali je neko imao slicne simptome?

ne bi to smjelo biti, zovi majstora, to ga handri napojna

Imam zakačen externi HDD na USB port televizora. Planiram ga koristiti za multimediju. Sada pitanje. Da li je moguće da preko računara putem wi-fi veze pristupom tom disku i čitam/pišem po njemu.
Ideja je naravno da filmove i serije koran na taj HDD i tako izbegnem upotrebu Plex servera, tačnije da mi računar bude isključen kada gledam serije u nizu po 3-4 sata.

Ljudi, koliko vama traju baterije na Magičnom daljinskom?

Jel moze neka preporuka za zidni nosac?
Interesantan mi je model sa opcijom pokretanja tv, tzv tilt funkcija.
Cene su sarenolike, a meni svi izgledaju isto.

Vrh Dno