Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
lijep pozdrav
ako mogu nekog da zamolim da mi kaze kako mogu da promjenim audio jezik na postavkama, cesto mi se desava da skinem djeci animirani film koji ima dual channel, jedan je recimo engleski drugi srpski ali uvjek mi na Tv-u bude engleski, kako to mogu prebaciti u postavkama LED TV-a.
Unaprijed se zahvaljujem .

Quick menu, pa audio language. Takođe, u opcijama, tamo gde se podešava jezik, može da se namesti koji jezik ima prioritet.

Poslednja izmena:
Pozdrav,
dali postoji način da snimljeni materijal sa time machine prebacim na komp?

Imam zakačen externi HDD na USB port televizora. Planiram ga koristiti za multimediju. Sada pitanje. Da li je moguće da preko računara putem wi-fi veze pristupom tom disku i čitam/pišem po njemu.
Ideja je naravno da filmove i serije koran na taj HDD i tako izbegnem upotrebu Plex servera, tačnije da mi računar bude isključen kada gledam serije u nizu po 3-4 sata.
Mislim da je to za sada nemoguce,jer bi trebalo Tv da ima funkciju SMB(samba),ili bar FTP...onda bi nekako i mogao da se vidi Hard u mrezi,pa da sa kompa pakujes odma filmove na njega.....
imao sam nekad jedan eksterni hard nakacen tada na moj prvi Lcd LG...taj hard je imao opciju i Usb,i Lan...i kad mu ukljucim lan na ruter,hard se vidi u mrezi,i mogao sam da kopiram filmove,ali ako je u isto vreme bio povezan i sa usb na tv...odmah je pucao Lan...jedno i drugo u istio vreme,nije moglo....
mislim da korisnici Samsung Smart Tv,imaju opciju da ubace alternativni Image,koji se zove SamyGO....sa tim se svasta dobije,cak oni koji u svom Tv imaju SatTuner DVB-S2,mogu da ubace Oscam plugin,i koriste CardSharing direktno na Tv-u...
ako nadjes neko resenje...javi...:)

pozdrav drugari,

juce uzeo 42LA660s... pitanje vezano za azuriranje softwera... posto planiram da uradim preko USB-a...

Da li update mora da se uradi po redosledu tj prvo 04.04.05 ( trenutno je na tvu 04.00.49 ) pa tek onda zadnja verzija 04.22.11 ?

Tako sam nesto procitao u uputstvu a vidim da niko to nije pominjao... ili moze odmah na originalnu verziju da se uradi update na zadnju verziju softwera ?

PS. Dodatno pitanje... da li skidate one 3d filmove koji imaju kao screenshot film sa podeljenim ekranom ? Da li tv to normalno pusta ?

PPS. Jos uvek nisam provalio kako funkcionise onaj TAG ON , i pustanje preko rutera ali ... necu da smaram cenim da ima negde na netu kako se to radi... ako slucajno znate gde na forumu ima ta tema pls. bacite link

Mislim da ne moraš starije verzije softvera da ubacuješ. Ali zašto ubacuješ sa USB-a kada postoji opcija da se automatski ažurira sa TV-a?
3D filmovi i trebaju da budu takvi (podeljeni). Samo takve i pušta.
Za ruter imaš u ovoj temi,a za tag on ne znam.

3D video i kad gledas direktno sa satelita,ili usb-a..vidi se podeljeno...onda biras u opciji TV,ako je naravno Tv 3D....3d Mod...i onda vise nije podeljeno..e tu na scenu nastupaju naocare.....i uzivajnje pocinje....

hvala svima...

samo jos da vidim sta da radim sa updatom jer... hm... nesto nisam siguran da li da propustim jednu verziju... skinuo obe na USB , dao imena pa cu odluciti...

ne radim automatic update jer sam preko telenor wifia... mifi ... kako god on bio... ogranicen sam sa 35 giga mesecno... a i taj wifi mifi preko sim kartice je ... nestabilan barem tako mislim... videcu za update...

ako napravim neko sr*** javljam :)

E sad i ti :)

sta je OU... kapiram nasao sam na PB ali...bas me zanima sta su OU ?

PS> plex instaliram samo na kompu ? kako ga ondaK pustam na TVu ?

EDIT : over under... kapiram....

Poslednja izmena:
hvala svima...

samo jos da vidim sta da radim sa updatom jer... hm... nesto nisam siguran da li da propustim jednu verziju... skinuo obe na USB , dao imena pa cu odluciti...

ne radim automatic update jer sam preko telenor wifia... mifi ... kako god on bio... ogranicen sam sa 35 giga mesecno... a i taj wifi mifi preko sim kartice je ... nestabilan barem tako mislim... videcu za update...

ako napravim neko sr*** javljam :)
Poslednja verzija firmvera sadrži sve prethodne verzije tako da uvek nadgradiš na poslednju aktuelnu, nema potrebe za prethodnim.

Plex server instaliraš na PC a na TV postoji aplikacija Medialink koja je u stvari Plex klijent i koja se poveže sa Plex serverom automatski ako su u istoj lokalnoj mreži.

NFC tag sluzi da trenutno prenese sadrzaj sa uredjaja na TV... znaci potreban ti je uredjaj koji poseduje NFC (vecina telefona novije generacije ga ima kao i laptopova...)
Kada ti je na telefonu upaljena NFC opcija (pali se kao wi-fi ili bluetooth) a recimo hoces da sa moba gledas slike, film ili slusas muziku, dovoljno je samo da telefon spustis ili prislonis na TAG nalepnicu i istog sekunda se zeljeni sadrzaj reprodukuje na tv-u. Ja recimo imam LG G2 mob, koji ima fabricke programe za rad sa smart televizorima, i NFC tag (koji se skine sa LG sajta ili google play-a) radi savrseno...

Da uprostim, nalepnica samo olaksava povezivanje... meni je zalepljena na klub stocicu u dnevnoj sobi i po potrebi samo spustim lap top ili mob na nju... koristim je najvise za gledanje slika i albuma...

Plex server instaliraš na PC a na TV postoji aplikacija Medialink koja je u stvari Plex klijent i koja se poveže sa Plex serverom automatski ako su u istoj lokalnoj mreži.

Na mom TV-u nema te aplikacije ( kupljen pre mesec dana, instaliran poslednji fw ). Kako vidim kazu da na televizorima iz 2013 toga vise nema. Jel postoji neko drugo resenje?

Plex server instaliraš na PC, a na TV ga nađeš na dva mesta, u Opciji Ulazna lista ili u SmartShare Povezani uređaji.

Hvala nadjoh sve, samo jos jedno verovatno glupo pitanje. Iscitah celu temu i nisam siguran da li sam sve oko plex-a shvatio. Sa plex serverom dobijam to da ne moram da kopiram film na flash nego da mogu da pridjem kompu i vucem fajl sa njega i pustam i to je to, nema nekih drugih funkcija/pogodnosti. ( realno ovo mi bas i nije neka velika pogodnost jer kad iskopiram film na flash mogu da ugasim komp a ovako komp mora da radi sve vreme dok gledam film )

tacno tako,mora komp da bude upaljen....ali vidis ja recimo gasim komp,samo kad idem na more..:)...pa mi to u stvari nije nikakav problem....

Jel ima ista pametno/korisno od ovih aplikacija na LG wolrd-u sem accuwether-a, nesto ne vidim ista preterano zanimljivo/korisno.

Pa realno no taj aw nije nešto korisna aplikacija :).

Hvala nadjoh sve, samo jos jedno verovatno glupo pitanje. Iscitah celu temu i nisam siguran da li sam sve oko plex-a shvatio. Sa plex serverom dobijam to da ne moram da kopiram film na flash nego da mogu da pridjem kompu i vucem fajl sa njega i pustam i to je to, nema nekih drugih funkcija/pogodnosti. ( realno ovo mi bas i nije neka velika pogodnost jer kad iskopiram film na flash mogu da ugasim komp a ovako komp mora da radi sve vreme dok gledam film )
Pa recimo ja skidam i gomilam serije i onda kad sednem (legnem) da gledam, samo jedna za drugom. Zamisli da treba non stop da kopiram tamo-vamo, da se ubijem odma' :) A i to što je na flešu, samo to možeš da gledaš, ne možeš da biraš :)

@6pack
Pa baš to, torenti, server za što-šta, jes' da troši struju ali sam sve sijalice zamenio štedljivim pa se ne primećuje na računu :)

Da, ali na kompu moraš da radiš update u plex serveru. On, na žalost, ne vidi sam nove video fajlove koji su dodati nakon prethodnog pregleda diskova.

Kod mene Plex sam vidi posljednje dodate filmove, serije,...

kako ne vidi,kad mozes da podesis,na koliko hoces da uradi sam update 'Library'
20j6b7m.png

Sam sve to kod mene odradi. Plexo varijanta je meni sasvim OK, kakvo snimanje na USB, pa se gnjuraš iza televizora, pa vadiš, pa mećeš.....Ovako gospodski Remote i biraš šta hoćeš, a PC može da se koristi istovremeno za nešto sasvim deseto.

Pošto je meni komp uglavnom isključen, ja pretežno koristim USB. Ne uključujem ga direktno u TV, stavio sam mali (20cm) produžni kabl.

ok,tako si odabrao...meni,tj mnogima je lakse...sve da vucemo sa kompa...skinem film..ubacim titl....i vozi...:)

pa da ne gleda Youtube na kompu(da ga ne pali)nego na Tv-u..:)

Vrh Dno