Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Zasto smart mora da bude kao android? Danasnji smart podrzava dlna, youtube, hbo go, spotify, plex, netflix i veliki broj drugih servisa. I sve to radi odlicno. Na osnovu zadnjih par postova stekao sam utisak da je najveca zamerka kodi. Za sta uopste koristite kodi, a da jedan smart tv to ne moze da uradi?

Najveći problem po meni je kad otvoriš neki video i pustiš ga preko cijelog ekrana, nakon malo vremena izbaci da nema memorije

Smart TV nema opciju nikakvog servera, pa ne mogu sa računara da pristupam direktno HDD koji je priključen na TV.
Recimo, skinem film. Prebacim ga na HDD i gledam, a da računar ne mora biti uključen.
ovo sigurno moze...verovatno si mislio na neku drugu varijantu, tipa da je hdd na mrezi, ali koliko znam za to treba specijalan ruter sa usb ulazom

ovo sigurno moze...verovatno si mislio na neku drugu varijantu, tipa da je hdd na mrezi, ali koliko znam za to treba specijalan ruter sa usb ulazom
A kako bi ti drugačije prebacio film na HDD (koji je spojen na TV) a da on ne bude na mreži?

Pošto je ovo jedna od najaktivnijih tema u podforumu, da pitam. Imam lg 42lb671v, razmišljam da pređem na beogrid, i valjda se dobija onaj d3i, sa settop box, što mi ne odgovara zbog 2 daljinska naravno. Da li neko zna gde se može kupiti ir blaster, pomoću koga se settop box može koristiti sa fabričkim daljinskim?

Imam jedan problem, Primetio sam u zadnje vreme kada upalim TV neće da mi prepozna HDMI. Povezan mi je TV sa kompom preko HDMI kabla (koristim ga kao monitor) i kad upalim TV ne čuje se onaj zvuk kada ga prepoozna. Moram da uščupam pa ponovo ubacim HDMI kabl iz TV-a ili grafičke kako bi se čuo onaj zvuk i prepoznao kabl. To mi se dešava od updete-a nove verzije softvera. Da li je to do TV-a ili možda do kompa (grafičke)???

Uspeo sam da sa boljim HDMI kablom nateram 32LA660s da "na kvarno" radi na 1080p 75Hz sa računarom, ali mi ne polazi za rukom da izvučem više.
jel imao neko više sreće?

Kako misliš boljim HDMI kablom,skupljim ili....Ja sam imao 3 kabla i višee od 60 nisam postigao. Kakva je razlika na 75?

Ako se ne varam, više od 60 hz ne može jer je to ograničenje tv-a kada se povezuje preko hdmi. Drugo, sve zavisi kakav video materijal puštaš. Ako ti je recimo film na 20fps ništa ti ne vrede ni 100hz.

Sa PC na TV može maksimum 60 hz preko HDMI. Kako si dobio 75 hz nije mi jasno.

Da li je neko testirao sa kojim firmware-om najbolje radi Youtube na ovom tv-u?
Pod tim mislim da nema onog: krene klip pa posle 20-ak sekundi stane i napiše "učitavanje" i to trajeee :mad:

Ni sa jednim firmware-om ne radi YT. Ta aplikacija ne može bolje da radi. A primetio sam da mi je tv bolje radio sa fabričkim firmware-om kada sam kupio tv. Svaki do sada ništa novo nije doneo,čak su ga pokvarili sa tim updateovima.

Ni sa jednim firmware-om ne radi YT. Ta aplikacija ne može bolje da radi. A primetio sam da mi je tv bolje radio sa fabričkim firmware-om kada sam kupio tv. Svaki do sada ništa novo nije doneo,čak su ga pokvarili sa tim updateovima.

Da li možda znaš koji je to firmware bio?
Ja takođe mislim da je sa tim prvim bilo najbolje, ali sam zaboravio koji je bio.

Ne znam ni ja. Mislim čak da je nemoguće vratiti na stari kad ga jednom obnoviš sa novim. To je namerno uradjeno da pokvare tv kako bi nas naterali da kupimo nove modele za tekuću godinu. Evo im kobasica!!! Nemam para za novi tv!

Ja se ne slažem. Stari fw je bio dosta sporiji, pogotovo pri paljenju tv-a. U svakom slučaju, ne vidim nikakav nedostatak novih u odnosu na stare. Bio je jedan loš fw skorije, ali su ga brzo promenili.

Da,to pri paljenju je jako bitno. Sad se stabilizuje za 10 sek,pre mu je trebalo 20 sek. A što pola aplikacija nema i lošije radi to nema veze. Ti možda ne koristiš maksimum od tv-a. Zeza me TM II,ne prepoznaje HDD, ne prepoznaje HDMI. Ja poredjam aplikacije po redu kako meni odgovara,kada nestane struje one se poredjaju kako tv hoće. Ne mogu ni da se setim više kavih sve nedostataka ima.

Da me ne shvate pogrešno ljudi, nisam ja hejter. Volim svoj tv i ne bih ga menjao ni za jedan drugi. Samo kažem kako mi se ne svidja što su ga unakazili.

Da li je neko probao D3 CAM karticu od SBB-a sa ovim televizorom? Zanima me da li je mozda ubrzano menjanje kanala u odnosu na klasican D3 risiver....bilo bi lepo da se podele utisci.

Da,to pri paljenju je jako bitno. Sad se stabilizuje za 10 sek,pre mu je trebalo 20 sek. A što pola aplikacija nema i lošije radi to nema veze. Ti možda ne koristiš maksimum od tv-a. Zeza me TM II,ne prepoznaje HDD, ne prepoznaje HDMI. Ja poredjam aplikacije po redu kako meni odgovara,kada nestane struje one se poredjaju kako tv hoće. Ne mogu ni da se setim više kavih sve nedostataka ima.
Ne koristim uopšte aplikacije, sve mi je to presporo. Tv koristim na linux satelitskom risiveru, u kom je i hdd, tako da ni to ne koristim.

Koje aplikacije koristiš?

Koristim pretraživač,YouTube,Google Maps, LG Cloud koji će uskoro ugasiti... Sve je to presporo. To i kažem,ništa novo i bolje nisu uradili. Nekoliko puta mi tv nije prepoznavao hdd koji ne vadim iz tv-a nikako. Takodje i HDMI cabl mi nekad ne prepoznaje.

Ja sam imao probleme sa hdmi dok sam koristio krš kabl. Sada imam kvalitetniji već nekoliko godina i nikada se nije desio problem.

YT koristim i on ne radi ništa lošije nego u početku, cloud sam samo probao, za mene nema svrhu, baš kao ni google maps na tv-u.

Sve u svemu, da, mogao bi da bude mnogo bolji tv da su stavili više RAM i jači procesor, ali meni je tv kao tv odličan.

Da ne raspravljamo više. Ja takodje volim ovaj tv i ne treba mi drugi. Slažem se da je mogao da bude bolji,ali....
Čini mi se da je kada sam ga kupio bio bolji,bolje mi je nekako radio pre ovih update-a. Sećate se onog super izgleda 3D world-a
lg-tv-LA8600-feature-img-detail_3D_World.jpg
A sada ne postoji 3D World

Ma, ne raspravljamo, pričamo. Da, 3D world je izgledao interesantno jedno vreme, ali meni nikad zapravo nije bio zanimljiv. Jedino ako neko naiđe, pa želi da vidi kako radi 3d. Bukvalno sam ga samo za to koristio.

Tačno. A i zadnji film u 3D sam pogledao pre 7-8 meseci(Gravitacija sa Sandrom Bulok). Yutube i internet nikada nisam ozbiljnije ni koristio, zato što je to kilavo do bola. Ali ne žalim se, pošto sam ga spojio sa PC i gledam sve u HD sa satelitskom HD2 karticom. To, vredi i to je super, sve ovo ostalo mi je i nebitno.

Da ne raspravljamo više. Ja takodje volim ovaj tv i ne treba mi drugi. Slažem se da je mogao da bude bolji,ali....
Čini mi se da je kada sam ga kupio bio bolji,bolje mi je nekako radio pre ovih update-a. Sećate se onog super izgleda 3D world-a
Pogledajte prilog 188260
A sada ne postoji 3D World

Ja vec par dana koristim firmware 04.25.05 i Youtube radi neuporedivo bolje nego na poslednjem 04.27.08. Isprobao sam nekoliko firmware-a: 04.00.21 (nije los); 04.28.13 (uzas); 04.04.07 (los).
Tako da cu verovatno i ostaviti pomenuti 04.25.05

Da li imaš skinut na računaru da podeliš sa nama ili si direktno skinuo sa Tv-a

pitanje za drugara koji ima lg 42la690s-za, pa ako neko moze da odgovori bio bih zahvalan...hoce da snima program na externi HDD, da li jelg kompatabilan sa vecinom externih hardova ili postoji neka specificnost?

hvala na odgovorima...

Vrh Dno